ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΗΠΑ από Συρία: Φεύγουν βιαστικά και αφήνουν πίσω τους… αποκαΐδια – Η εκκένωση του αμερικανικού στρατηγείου (φωτό)

ΔΙΕΘΝΗ. - 16 Οκτ 2019 - 22:10
Loading...

Εγκαταλείπουν όλη τη βόρεια Συρία οι αμερικανικές δυνάμεις που έδρευαν στην περιοχή, με τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ να είναι συνεχή από εγκαταλελειμμένες βάσεις που άφησε βιαστικά ο αμερικανικός Στρατός.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι Aμερικανοί εγκατέλειψαν και το αρχηγείο τους στη Συρία το οποίο βρίσκεται κοντά στο Κομπάνι και στο εργοστάσιο τσιμέντου της γαλλικής εταιρείας Lafarge.

Όπως φαίνεται από φωτογραφίες οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις καίνε ότι δεν μπορούν να πάρουν μαζί τους, σε ακόμη ένα δείγμα ότι εγκαταλείπουν βιαστικά την περιοχή.

 

Σε άλλο ρεπορτάζ συνεργείο του RT πήγε σε άλλη αμερικανική βάση στην Μάνμπιτζ την οποία εγκατέλειψαν επίσης και στην οποία εισήλθε ο συριακός Στρατός.

Στο βίντεο φαίνονται όλα τα οχυρωματικά έργα των Αμερικανών, οι σκηνές που άφησαν εκεί καθώς και κάποιο υλικό που δεν έκριναν απαραίτητο να μεταφέρουν.


Επ΄αυτού δηλαδή της αποχώρησης οριστικά όπως δείχνουν τα πράγματα των ΗΠΑ από τη Συρία ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ.Τραμπ δήλωσε:

«Είναι καιρός πλέον η Ρωσία να υποστηρίξει την Συρία. Έχει άλλωστε εκεί αρκετή άμμο για να παίξουν».

Για τους Κούρδους είπε:

«Εάν η Τουρκία μπει στη Συρία είναι θέμα των δύο χωρών. Δεν είναι δικό μας πρόβλημα», προσθέτοντας ότι και οι Κούρδοι δεν είναι ακριβώς «άγγελοι».

Την ίδια ώρα πληροφορίες, από την Ράκκα αναφέρουν ότι συριακές δυνάμεις αντάλλαξαν πυρά με τουρκικές ή δυνάμεις των ισλαμιστών μισθοφόρων με τη ρωσική Αεροπορία να πραγματοποιεί αποστολές εγγύς υποστήριξης κατά του SNA.

Παρ΄όλα αυτά δεν υπάρχει επίσημη επίσημη επιβεβαίωση για το συμβάν.

Σε βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί φαίνεται κτύπημα της τουρκικής Αεροπορίας ή του πυροβολικού στην πόλη Ras Al-Ayn κατά συγκέντρωσης πολιτών στις 13 Οκτωβρίου.

Από το κτύπημα λέγεται πως σκοτώθηκαν αρκετοί πολίτες και ξένοι δημοσιογράφοι.

pronews.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter