ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΗΠΑ: Αυτά είναι τα τεθωρακισμένα με λέιζερ που σχεδιάζει ο αμερικανικός στρατός [pic]

ΔΙΕΘΝΗ. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ. - 15 Σεπ 2019 - 14:00
Loading...

Την στιγμή που τα εξοπλιστικά προγράμματα των μεγαλύτερων στρατιωτικών δυνάμεων του κόσμου, όπως η Κίνα και η Ρωσία, έχουν επικεντρωθεί σε νέες τεχνολογίες αιχμής, τα τεθωρακισμένα των ΗΠΑ κάνουν ένα βήμα μπροστά με πληροφορίες για ένα νέο σύστημα λέιζερ που θα ανατρέψει τα δεδομένα.

Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε ότι προσπαθεί να επιταχύνει το πρόγραμμα όπλων λέιζερ υψηλής ισχύος για να αναπτύξει ένα νέο σύστημα για τα τεθωρακισμένα του, το οποίο θα νικήσει τα επανδρωμένα συστήματα αέρος και εδάφους των αντιπάλων. Οι αρμόδιοι ευελπιστούν πως σε λιγότερα από μία δεκαετία ένα τέτοιο πρότζεκτ θα είναι εφικτό για μαζική παραγωγή.

Το νέο οπλοστάσιο λέιζερ του Στρατού των ΗΠΑ βρίσκεται ακόμη σε δοκιμές. Σκοπός του θα είναι να παρέχει άμεση προστασία 360º στα τεθωρακισμένα οχήματα, εξαϋλώνοντας απειλές τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα.

Ο στρατός θα παρουσιάσει για πρώτη φορά φέτος, στην ετήσια παρουσίαση των νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων, τα laser υψηλής τεχνολογίας (HEL-TVD) εφαρμοσμένα σε τεθωρακισμένα οχήματα. Πιο συγκεκριμένα, ένα σύστημα λέιζερ κατηγορίας 100 kW ενσωματωμένο σε πλατφόρμα τεθωρακισμένου που αναπτύχθηκε από την Dynetics και την Lockheed Martin.

Στο πλαίσιο της νέας εξοπλιστικής στρατηγικής που ακολουθεί ο στρατός των ΗΠΑ, παρόμοια συστήματα δοκιμάζονται και σε φρεγάτες του πολεμικού ναυτικού, δίχως όμως να έχει εμφανιστεί κάποιο πρωτότυπο ακόμη.

τεθωρακισμένο λέιζερ

Πηγή: Defence Blog

onalert.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter