ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΗΠΑ και Ιαπωνία στέλνουν το στόλο τους μια ανάσα από την Κίνα

ΔΙΕΘΝΗ. - 13 Ιούν 2019 - 13:00
Loading...

Το αμφίβιο πλοίο της Ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού Izumo συνοδεύει το αεροπλανοφόρο των Ηνωμένων Πολιτειών, το USS Ronald Reagan, σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στην αμφισβητούμενη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όπως ανέφερε ο 7ος στόλος των ΗΠΑ.

Οι ασκήσεις, οι οποίες περιελάμβαναν κοινή εκπαίδευση μάχης στον θαλάσσιο και τον εναέριο της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, ξεκίνησαν τη Δευτέρα και αναμένεται να ολοκληρωθούν την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιαπωνικού υπουργείου Άμυνας.

Οι κοινές ασκήσεις, οι οποίες ήταν οι τελευταίες σε μια σειρά από πολυμερείς ναυτικές ασκήσεις, πιθανότατα θα ερμηνευτούν από το Πεκίνο ως μια προσπάθεια να περιοριστούν τα επεκτατικά πλάνα της Κίνας στην περιοχή.

Οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν παράλληλα, μια μέρα αφότου το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανηακοίνωσε ότι το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Κίνας, το Liaoning, πέρασε από το στενό Miyako μεταξύ του νησιού Miyako και του κύριου νησιού της Οκινάβα κατά τη διάρκεια της διαδρομής του στον Ειρηνικό.

Η Νότια Κινεζική θάλασσα θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες περιοχές στον κόσμο καθώς επικρατεί ανταγωνισμός σχετικά με τα κυριαρχικά δικαιώματα της κάθε χώρας. Η παρουσία των ΗΠΑ θέλει να στείλει μήνυμα τόσο στην Κίνα ότι θα πρέπει να αποφεύγει τις επεκτατικές σκέψεις, όσο και στους συμμάχους ότι παραμένουν συνεπείς στις δεσμεύσεις τους.

Πηγή: StarsandStripes

onalert.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter