ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΗΠΑ: Το νέο Δόγμα Αντιπυραυλικής Άμυνας θέλει όπλα με λέιζερ στο διάστημα.

ΔΙΕΘΝΗ. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ. - 17 Ιαν 2019 - 16:00
Loading...

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο θα παρουσιάσει σήμερα το νέο δόγμα αντιπυραυλικής άμυνας του, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα προβλέπει την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και συστημάτων για την αντιμετώπιση των δυνητικών απειλών από τα ενισχυόμενα πυραυλικά οπλοστάσια της Κίνας, της Ρωσίας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας.

Ανώτεροι αξιωματούχοι της Αμερικανικής Κυβέρνησης δήλωσαν σε δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι η πολυαναμενόμενη αναφορά του Πενταγώνου, γνωστή ως Αναθεώρηση της Πυραυλικής Άμυνας (Missile

Defence Review), θα ζητά την χρηματοδότηση, αλλά και την ανάπτυξη τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων και οπλικών συστημάτων λέιζερ υψηλής ισχύος, που θα μπορούσαν να σταματήσουν βαλλιστικούς πυραύλους και που θα μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στο διάστημα, όσο και σε μαχητικά αεροσκάφη όπως το F-35.

«Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη ανάλυση στις ικανότητες και στα προγράμματα μας για την πυραυλική άμυνα», δήλωσε ένας αξιωματούχος. «Τόσο αυτών που έχουμε σήμερα, όσο και αυτών που θέλουμε να βελτιώσουμε και, στη συνέχεια, ποια προγράμματα επόμενης γενιάς θα θέλαμε να επενδύσουμε για να προχωρήσουμε και να παραμείνουμε μπροστά από τους ανταγωνιστές μας».

Ο Πρόεδρος Τραμπ θα επισκεφθεί το Πεντάγωνο στις 11 π.μ. την Πέμπτη (18:00μμ ώρα Ελλάδος) για να ανακοινώσει τη αναμενόμενη έκθεση, την κατάσταση των δυνατοτήτων αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ, καθώς και τα νέα σχέδια.

Η τελευταία φορά που ανανεώθηκε το Δόγμα Αντιπυραυλικής Άμυνας των ΗΠΑ ήταν το 2010.

Πηγή The Hill
onalert.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Chat Box
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter