ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ηχηρό μήνυμα Medvedev: Ο Zelensky θέλει να παραδώσει τη Δ. Ουκρανία στην Πολωνία και σε άλλα …φαντάσματα του παρελθόντος

ΔΙΕΘΝΗ. - 12 Ιαν 2023 - 5:53

Υπάρχουν σχέδια να παραδοθεί η δυτική Ουκρανία στην Πολωνία αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας

Δριμεία επίθεση στην Ουκρανία και την Πολωνία με αφορμή τη συνάντηση, που είχαν στο Lvov οι πρόεδροι των δύο χωρών μαζί με τη Λιθουανία, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Dmitry Medvedev.
Υπάρχουν σχέδια να παραδοθεί η δυτική Ουκρανία στους «πρώην κυρίους» της (σ.σ. Πολωνία) και η πόλη Lvov θα ονομαστεί και πάλι Lemberg, έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ο Medvedev.
«Στο Lvov, που θα ονομαστεί και πάλι Lemberg, ο πρόεδρος της Πολωνίας Andrzej Duda, ο πρόεδρος της Λιθουανίας Gitanas Nauseda και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky είχαν μια συνάντηση προκειμένου να παραχωρήσουν τις δυτικές ουκρανικές περιοχές στους νέους (πρώην) κυρίους τους», έγραψε ο στενός συνεργάτης του Putin.

Φαντάσματα του παρελθόντος και αγγλικά σκουπίδια

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας χαρακτήρισε τους πολιτικούς που μετέβησαν στο Lvov για συνομιλίες, ως εκείνους που «υποφέρουν από αυτοκρατορικές φιλοδοξίες και φαντάσματα που τα έχει χτυπήσει η ιστορία.
Σύμφωνα με τον Mdevdev, ο Zelensky ο Duda και ο Nauseda «παρακάλεσαν για τανκς, όπως αποδείχθηκε».
«Κάποιο είδος Leopard, τα T-72 που αναβαθμίστηκαν από τους αντιπάλους μας και κάποια άλλα αγγλικά σκουπίδια», είπε.
«Σε τελική ανάλυση, όλο αυτό το υλικό θα μετατραπεί σύντομα σε σκουριασμένο παλιοσίδερο και δεν θα σώσει την τεχνητή χώρα που καταρρέει», τόνισε ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, εννοώντας την Ουκρανία.

Η συνάντηση στο Lvov

Η Πολωνία θα ενισχύσει την Ουκρανία με άρματα μάχης ως μέρος της υποστήριξης του διεθνούς συνασπισμού, δήλωσε ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό και Λιθουανό ομολόγους του στο Lvov.
«Αποφασίσαμε ότι αυτή η υποστήριξη θα παρέχεται από την Πολωνία στην Ουκρανία», είπε ο Duda.
«Ένας λόχος αρμάτων μάχης Leopard θα δοθεί ως ενίσχυση του διεθνούς συνασπισμού», σημείωσε.
Μιλούσε μαζί με τους Volodymyr Zelensky και Gitanas Nauseda, τους προέδρους της Ουκρανίας και της Λιθουανίας, αντίστοιχα.
O Duda τόνισε ότι, της αποστολής των αρμάτων μάχης πρέπει να προηγηθούν ορισμένες διατυπώσεις και συμφωνίες.
«Θέλουμε τον διεθνή συνασπισμό και αποφασίσαμε να συνεισφέρουμε το πρώτο πακέτο σε αυτόν τον διεθνή συνασπισμό: ένα λόχο αρμάτων μάχης Leopard», είπε.
«Η Πολωνία έχει ήδη πάρει την απόφαση».
Η Πολωνία διαθέτει 126 άρματα μάχης Leopard 2A4 και 105 άρματα μάχης Leopard 2A5.

Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι

Η αποστολή μερικών αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία από την Πολωνία δεν θα αλλάξει ουσιαστικά την κατάσταση στη γραμμή του μετώπου, αυτό είναι απλώς μια εικονική επιτυχία του Κιέβου, λέει ο Alexander Malkevich, μέλος του Ρωσικού Επιμελητηρίου και επικεφαλής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας στο Kherson State University.
Σύμφωνα με τον Malkevich, η υπόσχεση για την αποστολή των τανκς έχει γίνει μια τόσο απαραίτητη, ζωτική «νίκη» για το Κίεβο τώρα που το Soledar έχει χαθεί.
Ωστόσο, πιστεύει ότι αυτή είναι απλώς μια εικονική νίκη για τις ουκρανικές αρχές.
«Ναι, αυτά είναι βαριά τεθωρακισμένα οχήματα. Αλλά, πρώτον, μερικά τανκς δεν θα αλλάξουν σημαντικά την κατάσταση.
Δεύτερον, πρέπει πρώτα να καταλάβει κανείς ποιος θα τα χρησιμοποιήσει και πού, και αν δεν πρόκειται να αργήσουν», είπε ο Malkevich, στο TASS.

Πρόβλημα τον χειμώνα

Εν τω μεταξύ, ο Adrien Bocquet, εμπειρογνώμονας στα όπλα του ΝΑΤΟ στην αποστολή του Donetsk στο Κοινό Κέντρο Συντονισμού και Ελέγχου (JCCC) για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, σημείωσε ότι η χρήση τανκς εν μέσω του χειμώνα του Donbass θα απαιτήσει σοβαρές προσπάθειες και θα είναι δαπανηρή.
«Το βάρος των αρμάτων μάχης είναι μεγάλο θα έχουν προβλήματα εξαιτίας αυτού.
Ο κινητήρας απαιτεί ειδικά υγρά για το κρύο, ειδικά μπουζί για να λειτουργήσει.
Πρέπει να αντικατασταθούν, απαιτείται πολύ μεγάλος αριθμός εξαρτημάτων για να μην σπάσουν τα ρεζερβουάρ από το κρύο. Θα είναι πολύ δαπανηρό», είπε ο Bocquet.

Τα ανταλλάγματα

Ο Malkevich επεσήμανε επίσης ότι τα Leopards είναι ανάλογα των σοβιετικών αρμάτων μάχης T-72 και T-80, αλλά δεν είναι σαφές πώς θα πληρώσει η Ουκρανία για αυτά.
«Τι θα παράσχουν ως αντάλλαγμα; Είναι τελικά μια προετοιμασία για σταδιακή παράδοση της Δυτικής Ουκρανίας;
Υπάρχει η αίσθηση ότι το επόμενο βήμα θα είναι η εμφάνιση ενός πολωνικού “ειρηνευτικού σώματος” στο Lvov “για την προστασία στρατηγικά σημαντικών εγκαταστάσεων» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr