ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η Άγκυρα ανεβάζει και πάλι τους τόνους για τους «8»: Ανέντιμοι και διπρόσωποι οι Έλληνες

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 11 Ιούν 2018 - 8:04
Loading...

«Πού είναι η δημοκρατία σας;», λέει ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας. «Aν δεν ήταν η Τουρκία, τα νησιά τους θα γέμιζαν με πρόσφυγες, δεν θα μπορούσαν να περπατήσουν, ο τουρισμός στην Ελλάδα θα κατέρρεε. Οι πολιτικοί τους θα βρίσκονταν σε δύσκολη κατάσταση», αναφέρει ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Συνεχίζεται η επιθετική ρητορική εναντίον της Ελλάδας από την Άγκυρα, μετά από την απόφαση της απελευθέρωσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΙΒΝΑ, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατηγόρησε και πάλι την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «προστατεύει τους πραξικοπηματίες». Παράλληλα, σε συνέντευξή του στο CNN Turk, απείλησε την Ευρώπη και την Ελλάδα χρησιμοποιώντας το προσφυγικό και δηλώνοντας αν δεν ήταν η Τουρκία, «τα νησιά τους θα γέμιζαν με πρόσφυγες από τη Συρία και το Αφγανιστάν, δεν θα μπορούσαν να περπατήσουν, ο τουρισμός στην Ελλάδα θα κατέρρεε. Οι πολιτικοί τους θα βρίσκονταν σε δύσκολη κατάσταση».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ανέβασε επίσης τους τόνους, απειλώντας με «πάγωμα» της ευρω-τουρκικής συμφωνίας για το προσφυγικό, μετά και από την πρόσφατη απόφαση αναστολής της συμφωνίας με την Ελλάδα.

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά για την υπόθεση των «8»: «Μπήκαν στο ελικόπτερο και κατέφυγαν στην Ελλάδα μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου. Τους έδωσαν άσυλο. Πού είναι η δημοκρατία σας; Η βούληση του λαού; Οι εκλογές; Δεν μπορείτε να είστε ανέντιμοι, διπρόσωποι και να τους προστατεύετε στον μέγιστο βαθμό. Από τη στιγμή που είναι πραξικοπηματίες και αυτό είναι επιβεβαιωμένο, πρέπει να τους καταδικάσετε και να τους εκδώσετε στην Τουρκία».

Χθες, μιλώντας στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό NTV, ο Γιλντιρίμ δήλωσε: «Είναι αδύνατο να δεχτούμε αυτό που έκανε η γειτονική μας χώρα, η Ελλάδα». Όπως είπε μάλιστα, η απόφαση απελευθέρωσης των «8» δεν αρμόζει στις καλές σχέσεις γειτονίας.

Σε ό,τι αφορά το «πάγωμα» της διμερούς συμφωνίας με την Ελλάδα για το προσφυγικό, ο ίδιος πάντως ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν επηρεάζει τη συμφωνία επανεισδοχής με την ΕΕ, για την οποία, όπως είπε, δεν τίθεται θέμα ακύρωσης.

sputniknews.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter