ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η ένεση της αλήθειας

ΔΙΕΘΝΗ. - 25 Ιαν 2021 - 21:02
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

© AP Photo / Jae C. Hong

Ένας ιατρός προετοιμάζει ένα εμβόλιο Pfizer-BioNTech COVID-19 στο ράντσο Tudor στη Μέκκα, Καλιφόρνια – RIA Novosti, 1920, 01.24.2021

Η απλή νοοτροπία της εγχώριας  αστικής μπουρζουαζίας συνδέεται με μια νέα λατρεία φορτίου (εμμονή) – ένα εμβόλιο από την Pfizer ή, στη χειρότερη περίπτωση, από τη Moderna. Το θέμα εδώ δεν είναι ότι υπάρχουν ιατρικές αξιώσεις στο εγχώριο Sputnik V. Όχι, το δυτικό εμβόλιο είναι απλώς ένα σημαντικό προϊόν.

Μπορεί κανείς να αντιληφθεί σε όλα αυτά το παλιό Σοβιετικό ένστικτο: “να το πάρει με το ζόρι”, ” από μια πραγματικά δυτική εταιρεία”, “μπορεί να το αντέξει.” Η ανώτερη μεσαία τάξη μας, η οποία βλέπει τον εαυτό της τόσο προχωρημένο, παγκοσμιοποιημένο και εκλεπτυσμένο, στην πραγματικότητα θα σταματήσει σε εντελώς παλιές , κάποιου είδους παλιομοδίτικες προκαταλήψεις.

Όπως στη δεκαετία του ’70, οι πλαϊνές σανίδες διακοσμούσαν κενά μπουκάλια από εισαγόμενα ποτά, έτσι φαίνεται ότι σήμερα οι κοσμικοί άνθρωποι είναι έτοιμοι να εμφανίσουν τις αμπούλες από την Pfizer σε εξέχον μέρος. Είναι περίεργο, φαίνεται, όλοι έχουν πάει αυτά τα χρόνια στο εξωτερικό ως επί το πλείστον. Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα εκεί – από στρείδια Finne De Claire έως φουά γκρα, από ΣΠΑ στη Λουκέρνη έως πλαστική χειρουργική στο Μαϊάμι. Εν τω μεταξύ, καταφέραμε να ελέγξουμε την οικιακή κουζίνα και το επίπεδο της οικιακής ιατρικής, τα οποία σήμερα, αντικειμενικά, δεν είναι καθόλου κατώτερα από τη φωτεινή Δύση. Ωστόσο, μερικές συνήθειες δεν αλλάζουν.

Αν όμως το φουά γκρα που έχει λήξει μπορεί να ακατάλληλο, τότε στην περίπτωση των αμερικανικών εμβολίων τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Η εταιρεία με το όμορφο όνομα Moderna, για παράδειγμα, δεν έχει διαθέσει στην αγορά ούτε ένα εμβόλιο, ούτε ένα φάρμακο ούτε κανένα προϊόν καθ ‘όλη τη διάρκεια της ύπαρξής της. Τίποτα δεν είναι πραγματικά γνωστό για τις δραστηριότητές της. Το εμβόλιο κορωναϊού της – ήδη εγκεκριμένο στην ΕΕ – είναι το πρώτο προϊόν της “πιο μυστικής στον κόσμο” εταιρείας. Χρειάζεται σπάνιο θάρρος για να δοκιμάσετε αυτό το φάρμακο στον εαυτό σας, φυσικά.Η Moderna και η Pfizer παρέλειψαν τις μεγάλης κλίμακας δοκιμές σε ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, γίνονται τώρα. Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι παλαιότερες αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες και μεμονωμένα πρόσωπα πειραματίστηκαν σε ανθρώπους με τα νέα τους φάρμακα και εμβόλια. Μερικές φορές αυτό οδήγησε σε καταστροφικά αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, η ιστορία του πώς οι Αμερικανοί στρατιωτικοί ιατροί στην Κούβα αντιμετώπισαν τον κίτρινο πυρετό στις αρχές του 20ου αιώνα είναι ευρέως γνωστή. Προσπάθησαν να εμβολιάσουν τον τοπικό πληθυσμό εναντίον αυτού, ο οποίος αντιμετωπίστηκε ως υποείδος της χλωρίδας ή της πανίδας, αλλά ο αχάριστος πληθυσμός πέθανε από τα  εμβόλια. Μεταξύ των καινοτομιών των Αμερικανών ήταν, ειδικότερα, οι μεταγγίσεις αίματος από ασθενείς με ελονοσία σε υγιείς ανθρώπους. Αυτό οδήγησε επίσης σε θανάτους.

Οι κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν με κάποιο τρόπο να αποτρέψουν τους εισβολείς από τις ιδέες τους, αλλά συνέχισαν τα πειράματα σε ανθρώπους, αν και το 1881 ένας Κουβανός γιατρός διαπίστωσε ότι τα κουνούπια εξαπλώνουν την ελονοσία και απλά πρέπει να τα βγάλουν από το νησί.

Οι Αμερικανοί γιατροί πραγματοποίησαν πειράματα όχι μόνο στα κατεχόμενα εδάφη, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας. Καλά τεκμηριωμένο, για παράδειγμα, είναι το Πείραμα Tuskegee, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αλαμπάμα από το 1932 έως το 1972. Ο στόχος του ήταν να μελετήσει την πορεία της σύφιλης χωρίς θεραπεία στους άνδρες.

Δοκιμάστηκαν Αφροαμερικανοί από τα φτωχότερα τμήματα της κοινωνίας. Δεν είχαν ιατρική ασφάλιση. Οι πειραματιστές από την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ υποσχέθηκαν σε αυτούς τους ανθρώπους δωρεάν και θεραπεία για ήπιες ασθένειες. Πληρώθηκαν επίσης για ταξίδια στην κλινική και φαγητά εκεί. Θυμηθείτε ότι ήταν το 1932, όταν οι Αμερικανοί πέθαναν κυριολεκτικά από την πείνα. Τα άτομα συμφώνησαν ευχαρίστως σε όλους τους όρους.

Στην πραγματικότητα εξετάστηκαν, αλλά δεν υποβλήθηκαν σε θεραπεία για σύφιλη κατ ‘αρχήν, ακόμη και όταν η πενικιλλίνη εφευρέθηκε και άρχισε να χρησιμοποιείται με επιτυχία. Όσοι δεν γνώριζαν τη διάγνωσή τους δεν ενημερώθηκαν. Οι ατυχείς μόλυναν τις γυναίκες τους, τα παιδιά τους γεννήθηκαν επίσης άρρωστα. Αφού πέρασαν όλα τα στάδια της νόσου και έδωσαν στους γιατρούς πολύτιμο υλικό, οι ασθενείς πέθαναν. Από τα 399 υποκείμενα δοκιμών, μόνο 74 επέζησαν. Όλα αυτά κράτησαν σαράντα χρόνια και δεν ήταν κάποια πρωτοβουλία τρελών επιστημόνων, αλλά ένα εντελώς επίσημο πείραμα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Αμερικανικού Υπουργείου Υγείας.

Πιο πρόσφατα, το 2004, δημοσιογράφοι ανακάλυψαν ότι ο βρετανικός φαρμακευτικός γίγαντας Glaxo SmithKline δοκιμάζει τα τελευταία φάρμακα για τον ιό HIV σε ορφανοτροφεία της Νέας Υόρκης για χρόνια. Οι παρενέργειες περιελάμβαναν επιληπτικές κρίσεις, έμετο, διάρροια και πόνο στις αρθρώσεις «Τα παιδιά κυλούσαν στο πάτωμα με πόνο», θυμήθηκε ένας αυτόπτης μάρτυρας. Εάν οι θετοί γονείς ή συγγενείς πήραν ορφανά στην οικογένεια, αναγκάστηκαν να δώσουν στα παιδιά τα νέα φάρμακα εκεί. Διαφορετικά, τα μωρά στάλθηκαν πίσω στο ορφανοτροφείο.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το ίδιο το εμβόλιο Pfizer, το οποίο πολλοί συμπολίτες τους αγαπούσαν, φοβίζει ανοιχτά τους ίδιους τους Αμερικανούς. Σύμφωνα με το Associated Press, οι μισοί κάτοικοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστούν. Για τους Αφροαμερικανούς, οι αριθμοί είναι πολύ υψηλότεροι. Μεταξύ των ιατρών του Ιλλινόις, ο αριθμός των αρνητών έχει φτάσει το 80%. “Δεν θέλω να γίνω ινδικό χοιρίδιο”, δήλωσε ο γιατρός του Όρεγκον, Stephen Noble, σε βρετανούς δημοσιογράφους.

Το περασμένο καλοκαίρι, η Μελίντα Γκέιτς, σύζυγος του ιδρυτή της Microsoft, είπε ότι πρώτα απ ‘όλα, οι γιατροί πρέπει να εμβολιαστούν κατά του κορωναϊού – και ανάμεσά τους μαύροι και εκείνοι που ανήκουν σε αυτόχθονες λαούς των Ινδιάνων.

Ούτε οι Αφροαμερικανοί ούτε οι Ινδιάνοι  ήταν ευχαριστημένοι με αυτήν την ιδέα. Για κάποιο λόγο, είναι σίγουροι ότι θα ελέγξουν απλώς το εμβόλιο σε αυτούς. Ίσως έχουν δίκιο. Αλλά έχουν αναμφίβολα ιστορικούς λόγους για τους φόβους. Το να μην προσθέτουμε την αισιοδοξία είναι το γεγονός ότι οι αρχές των ΗΠΑ έχουν προηγουμένως αφαιρέσει κάθε ευθύνη από την Pfizer και τη Moderna για πιθανές παρενέργειες των εμβολίων τους.

Επιπλέον, το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates έχει μια αρκετά σκοτεινή ιστορία πίσω από τον εμβολιασμό κατά της πολιομυελίτιδας στην Ινδία και την Αφρική. Λένε ότι κατά τη διάρκεια των εμβολιασμών, πολλά παιδιά πέθαναν, παραλύθηκαν και είχαν σοβαρές επιπλοκές. Είτε αυτό οφείλεται σε κακή ποιότητα αποθήκευσης ή σε προβλήματα παραγωγής, είτε με το γεγονός ότι γύρω από ολιγάρχες όπως ο Γκέιτς, υπάρχουν πάντα μερικοί τσαρλατάνοι που θα μπορούσαν να δώσουν ο Θεός ξέρει τι με το πρόσχημα ενός εμβολίου. Ίσως να μην υπήρχε η κακή θέληση του δισεκατομμυριούχου εκεί. Ωστόσο, οι επικριτές τον κατηγόρησαν ότι βλάπτει την υγεία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων με τα εμβόλια του και κάλεσαν την ινδική κυβέρνηση να καταγγείλει τη σύμβαση με το ίδρυμά του.

Μια σημαντική διαφορά στην παραγωγή εμβολίων και φαρμάκων στη Ρωσία και στη Δύση είναι κυρίως η μορφή ιδιοκτησίας. Ο κρατικός θεσμός είναι διαφανής και κατανοητός, σε περίπτωση οποιωνδήποτε επιπλοκών, είναι σαφές σε όλους τους οποίους τα κεφάλια θα πέσουν. Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι κέρδος, αλλά δημόσια υγεία. Επομένως, τέτοια ιδρύματα έχουν συνήθως μια τέλεια φήμη.

Η αποδεδειγμένη ασφάλεια είναι μια πολύτιμη ιδιότητα εγχωρίων (Ρώσικων) φαρμακευτικών προϊόντων, η οποία αξίζει κάθε όμορφο πακέτο με αγγλικό όνομα.

Ο ιδιωτικός φαρμακευτικός γίγαντας έχει περιθώριο δεκάδων χιλιάδων τοις εκατό στα προϊόντα του. Με τέτοιο κέρδος, όπως λένε, “δεν υπάρχει τέτοιο έγκλημα που δεν θα ρισκάρανε, ακόμη και με πόνο στην αγχόνη.” Τα τεράστια έσοδα επιτρέπουν στους κατασκευαστές φαρμάκων να προσλαμβάνουν δικηγόρους υψηλού επιπέδου, να ζητούν την υποστήριξη του ιδρύματος και να καταπολεμούν εύκολα τυχόν αξιώσεις. Επομένως, όλες οι νομικές υποθέσεις εναντίον τους τελειώνουν σαν αντίγραφο: οι φαρμακοποιοί πληρώνουν εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση και συνεχίζουν τα πειράματά τους. Ειλικρινά δεν θα ήθελα οι συμπατριώτες μας να γίνουν θύματα αυτών των πειραμάτων σήμερα.

https://ria.ru/20210124/vaktsina-1594307394.html

https://tokoutsavaki.blogspot.com/2021/01/blog-post_1.html#more

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…