ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η αδυναμία της ΕΕ να «καταλάβει» την Ρωσία

ΔΙΕΘΝΗ. - 16 Μαΐ 2018 - 9:15
Loading...

Oι Ρώσοι κατάφεραν να συνδέσουν την Κριμαία με την κυρίως Ρωσία. Η γέφυρα της «χιλιετίας», έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

Η γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία, την οποία εγκαινίασε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου, συνιστά «μια νέα παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας» της Ουκρανίας, κατήγγειλε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ρωσία κατασκεύασε αυτή

τη γέφυρα «χωρίς τη συγκατάθεση του Κιέβου», τόνισε μια εκπρόσωπος της Ένωσης. «Αυτό συνιστά μια νέα παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας από τη Ρωσία», πρόσθεσε.

«Η κατασκευή της γέφυρας έχει ως στόχο να συνεχιστεί η εξαναγκαστική ενσωμάτωση της χερσονήσου που προσαρτήθηκε παράνομα από τη Ρωσία και η απομόνωσή της από την Ουκρανία, της οποίας εξακολουθεί να αποτελεί μέρος», τόνισε η εκπρόσωπος. Υπενθύμισε εξάλλου ότι οι Βρυξέλλες «εξακολουθούν να καταδικάζουν την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και δεν θα αναγνωρίζουν αυτήν την παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Το Παρίσι καταδίκασε επίσης την κατασκευή της γέφυρας που «στερεί από την Ουκρανία την πλήρη πρόσβαση και τη χρήση των διεθνώς αναγνωρισμένων χωρικών υδάτων της», όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ανιές βον ντερ Μιλ.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η εκπρόσωπος εξέφρασε επίσης τη λύπη της για την Παρουσία Γάλλων πολιτικών στην τελετή των εγκαινίων και την χαρακτήρισε «προσωπική πρωτοβουλία» τους.
Λίγο νωρίτερα, ο Ουκρανός πρωθυπουργός Βολοντιμίρ Γκρόισμαν κατηγόρησε «τον Ρώσο κατακτητή» ότι «χλευάζει το διεθνές δίκαιο» και δεσμεύτηκε ότι η Κριμαία θα επιστρέψει στους κόλπους της Ουκρανίας.

Σημείωση:

Όταν οι Ρώσοι κάνουν κάτι καλό για την πατρίδα τους, συναντάνε τον εκνευρισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρόβλημα για τους Ευρωπαίους, είναι το εξής:

Η Ρωσία τροφοδοτεί όλη την ήπειρο με φυσικό αέριο και αν ο Πούτιν αποφασίσει να επιβάλει κυρώσεις, η Ευρώπη θα παγώσει. Οι Ευρωπαίοι βέβαια ποντάρουν στο ότι οι Ρώσοι θέλουν να «πουλάνε» αέριο, οπότε θεωρούν ότι μπορούν να παίζουν με την Ρωσία.

Όσο η Ρωσία έχει συμφέρον από την ΕΕ, τα πράγματα θα είναι καλά. Η Ρωσική Οικονομία δεν έχει «ανάγκη» από τις κυρώσεις που επιβάλουν ΗΠΑ-ΕΕ, αλλά αν νιώσει ότι υπάρχει πραγματική απειλή, πολλές χώρες θα βιώσουν ένα πολύ σκληρό, μακρύ χειμώνα.

Βλέπουμε λοιπόν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες, δεν κάνουν σωστές και έξυπνες κινήσεις. Η Ρωσία είναι μια υπερδύναμη αλλά αυτό μάλλον δεν μπορούν να το καταλάβει η Δύση.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

el.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter