• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΟΖ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ;

10 έτη ago
in ΑΠΟΨΕΙΣ, ΕΘΝΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

H επίσκεψη του Κοτζιά στο Κάιρο έγινε για να δρομολογηθεί ουσιαστική συζήτηση προς επίτευξη συμφωνίας οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών μεταξύ των χωρών

Θα θυμούνται οι αναγνώστες πόσες φορές σ’ αυτήν την στήλη έχω γράψει, να βιαστούμε να οριοθετήσουμε την ΑΟΖ με την Αίγυπτο, πριν συμβούν γεγονότα και απομακρυνθεί ο Αλ Σίσι από την εξουσία, επανερχόμενοι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι. Τώρα, η Αίγυπτος είναι αυτή που επείγεται, και αναμένει την δική μας απάντηση, αφού επιλυθεί ένα πρόβλημα διεκδίκησης περιοχής Οικοπέδου κάτω από τη νήσο Στρογγύλη.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ βρέθηκε προχθές στην Αίγυπτο και η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει πως συζήτησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και την προετοιμασία της προσεχούς υπουργικής Συνόδου Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αραβικού Συνδέσμου, στο πλαίσιο των τακτικών διμερών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Στη συνάντηση των δύο υπουργών, η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ μιλά ότι δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόοδο της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, ενώ συζητήθηκε και ένα ευρύ φάσμα θεμάτων περιφερειακού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων οι τρέχουσες εξελίξεις στη Συρία, τη Λιβύη, τον Λίβανο και την Υεμένη, καθώς και οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αίγυπτο και άλλες χώρες της περιοχής.

Παρέθεσα όλη την ανακοίνωση, για να διαπιστώσετε ότι απουσιάζει άμεση αναφορά σε θέματα ενέργειας, παρά μόνο συνάγεται από την νύξη της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, που δεν αφορά όμως μόνον την ενέργεια. Προφανώς και δεν ξεγελάστηκαν οι Τούρκοι.

Η ολιγόωρη επίσκεψη στο Κάιρο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας που πραγματοποίησε ο Ν. Κοτζιάς, έγινε για να δρομολογηθεί ουσιαστική συζήτηση, σε πολιτικό επίπεδο, προς επίτευξη συμφωνίας οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δυο χωρών. Η Αίγυπτος είναι τώρα αυτή που επείγεται και έχει σοβαρούς λόγους.

Τα χρόνια που πέρασαν, μετά την καθαίρεση του προέδρου Μπουμάρακ από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, και την εν συνεχεία επέμβαση του στρατηγού Αλ Σίσι για απομάκρυνση των “ήπιων” τζιχαντιστών, δεν ήσαν ικανά να επιφέρουν ανόρθωση της αιγυπτιακής οικονομίας. Μέχρι και χθες, η Σαουδική Αραβία παρείχε σοβαρή οικονομική βοήθεια στην Αίγυπτο, την οποία όμως διέκοψε, αφενός επειδή και η ίδια έχει οικονομικά προβλήματα, αφετέρου δεν την ακολουθεί ο Αλ Σίσι στην καταδίκη του Άσαντ και στην συμμετοχή και της Αιγύπτου στον ένοπλο αγώνα για την ανατροπή του.

Έσπευσε πάντως το ΔΝΤ και παρείχε ένα δάνειο, αλλά είναι αμφίβολο αν αποδώσει, κατά την στιγμή που ο αιγυπτιακός στρατός μάχεται να διατηρήσει υπό την κατοχή του το Σινά, στο οποίο δραστηριοποιούνται ομάδες του ISIS. Η μόνη ελπίδα της Αιγύπτου είναι να παραχωρήσει Οικόπεδα φυσικού αερίου που βρέθηκαν στην περιοχή της, και μάλιστα ένα Οικόπεδο λέγεται πως είναι το πλουσιότερο σε αποθέματα σε όλη την Μεσόγειο.

Με αυτόν τον τρόπο, με την δραστηριοποίηση δηλαδή μεγάλων πολυεθνικών στην εκμετάλλευση του ενεργειακού της πλούτου, που μπορεί μεν να απαιτηθούν κάποια χρόνια για να υπάρξουν έσοδα, αλλά με την ύπαρξη αυτής της προοπτικής προσφέρεται θετική εικόνα σε ξένους επενδυτές, τους οποίους έχει ανάγκη. Για να αρχίσουν όμως αυτές οι διαδικασίες πρέπει να οριοθετήσει όλη την ΑΟΖ της. Και ο Αλ Σίσι, θέλει να το πράξει αυτό με τους Έλληνες και όχι με τους Τούρκους.

Η Ελλάδα όμως μπορεί να ανταποκριθεί; Ποια είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης; Την διετύπωσε ο Α. Τσίπρας, σχεδόν αμέσως με την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Απρίλιο του 2015, όταν εκδήλωσε την πρόθεση της Ελλάδας να προχωρήσει στον καθορισμό ΑΟΖ, αλλά διευκρίνισε ότι αυτό «θα γίνει εκεί όπου δεν απαιτείται η συνεννόηση με τρίτες χώρες». Έκανε τη δήλωση μετά το πέρας της τριμερούς συνάντησης στη Λευκωσία με τους προέδρους της Κύπρου και της Αιγύπτου.

Άρα, αφού τρίτη χώρα ενδιαφερόμενη είναι η Τουρκία, μπορεί ο Α. Τσίπρας να αποτολμήσει αυτό που έκανε ο Τάσσος Παπαδόπουλος, που αδιαφόρησε για τις τουρκικές απειλές;

Σημειώνω, ότι την επομένη αυτής της συνάντησης των ηγετών Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, για τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας προς συνεργασία για την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο, προκλήθηκε “αμόκ” στην Άγκυρα. Δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας, Yeni Şafak, χαρακτηρίζει τη συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, σαν το… “Τρίγωνο του Διαβόλου”, επισημαίνοντας ότι η συμφωνία αυτών των τριών χωρών στρέφεται άμεσα κατά της Τουρκίας και πλήττει άμεσα τα τουρκικά συμφέροντα στην ανατολική Μεσόγειο.

Μακεδών

voria.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Παναγόπουλος Αλέξιος: ΕΕ και χάος σε Ελλάδα
ΑΠΟΨΕΙΣ

Παναγόπουλος Αλέξιος: ΕΕ και χάος σε Ελλάδα

by admin
5 ώρες ago
Γεώργιος Αποστολάκης: Ψηφιακή Επαγρύπνηση. Η ανάγκη μιας νέας δημοκρατικής εγρήγορσης
Slider

Γεώργιος Αποστολάκης: Ψηφιακή Επαγρύπνηση. Η ανάγκη μιας νέας δημοκρατικής εγρήγορσης

by admin
2 ημέρες ago
Διονύσης Μακρής: Τι κρύβεται πίσω από τη Συμφωνία με το Ιράν!
ΑΠΟΨΕΙΣ

Διονύσης Μακρής: Τι κρύβεται πίσω από τη Συμφωνία με το Ιράν!

by admin
2 ημέρες ago
ΠΑΓΙΑΤΗΣ: «ΜΗΝ ΜΠΕΙΤΕ στον Εξωδικαστικό!» – Τι ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ για Δάνεια, Funds και Κατασχέσεις
ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΑΓΙΑΤΗΣ: «ΜΗΝ ΜΠΕΙΤΕ στον Εξωδικαστικό!» – Τι ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ για Δάνεια, Funds και Κατασχέσεις

by admin
2 ημέρες ago
Next Post
ΟΙ ΔΗΜΑΓΩΓΟΙ ΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΡΩΜΗ ΚΑΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ

ΟΙ ΔΗΜΑΓΩΓΟΙ ΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΡΩΜΗ ΚΑΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ

Ο Ερντογάν παραδέχθηκε ότι είναι  απογοητευμένος από τις  ΗΠΑ

Ο Ερντογάν παραδέχθηκε ότι είναι απογοητευμένος από τις ΗΠΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr