ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η αλήθεια για το «κρυφό σχολειό» – Είναι τόσο απλή που αποστομώνει όσους το αρνούνται (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΘΝΙΚΑ. ΙΣΤΟΡΙΑ. - 25 Μαρ 2019 - 15:30
Loading...

Αν υπήρχε ένα κουμπί που, πατώντας το, θα εξαφανίζονταν όλες οι ιστορικές γνώσεις από τα μυαλά των Ελλήνων, θα το «πατούσαν».
του Κίμωνα Χαραλάμπους
Αντ’ αυτού εξαπλώνουν την μισελληνική προπαγάνδα τους στα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας. Καθηγητές της Αριστεράς, αυτοαποκαλούμενοι «νεωτεριστές» και γυρολόγοι προσπαθούν να πείσουν πως οι Έλληνες δεν ξεσηκώθηκαν.

Πως δεν υπήρχαν τα «κρυφά σχολεία», γιατί ο Σουλτάνος επέτρεψε, αργότερα, την ύπαρξη ελληνόφωνων σχολείων. Κανείς όμως δεν σκέφτεται πως ό,τι διδασκόταν εκεί, περνούσε από οθωμανική έγκριση και τα «κρυφά σχολειά», χώροι δηλαδή στους οποίους διδασκόταν η αλήθεια του Ελληνισμού, ήταν λογικό να υπάρχουν, ως ανεπίσημος, αν θέλετε, «θεσμός» σε όσα σημεία της χώρας υπήρχαν οι κατάλληλοι για να διδάξουν.

Δεν υπήρξε η 25η Μαρτίου 1821 και το λάβαρο της Επανάστασης, δεν υπήρξε το Ζάλογγο, δεν υπήρξε η σφαγή της Σμύρνης, η γενοκτονία των Ποντίων, δεν υπάρχουν Έλληνες, δεν υπάρχει Ελλάδα, εξαφανιστήκαμε.

Ως εδώ πια!

Η αποδόμηση τους, καταστρέφει την εθνική συνοχή.

Θέλουν να υπάρχει μία μόνο γενιά:

Αυτή των ανιστόρητων τεμπέληδων, τους οποίους θα ξεγελούν ακόμα και αυτοί που παράνομα έρχονται στην χώρα μας και βάσει του Ισλάμ, θεωρούν πως η γη είναι ακόμα επίπεδη.

Πολύ απλά, Έθνος χωρίς ιστορική μνήμη, χωρίς συμβολισμούς και σύμβολα δεν υπάρχει.

Αυτό προσπαθούσαν να εμποδίσουν στα «κρυφά σχολειά» και το κατάφεραν. Έσωσαν την όποια ιστορική μνήμη, σαν μία φωτίτσα που σιγοκαίει, που με τον καιρό, όμως, έγινε φλόγα, καίγοντας τα πάντα γύρω της.

Αυτό πρέπει να συμβεί και σήμερα. Να μπει ένα χέρι στην φωτίτσα που σιγοκαίει, προκειμένου να προφυλαχθεί η ιστορική μνήμη, όσο κι αν μας απογοητεύουν βίντεο, με νέους να μην γνωρίΖουν τι γιορτάζουμε σήμερα ή με «υπερπατριώτες» που παρουσιάζουν το παρελθόν των Ελλήνων με «γραφικότητα», προκειμένου να το κάνουν αποκρουστικό.

Υπάρχουν και εκείνοι που γνωρίζουν, καθώς τα «κρυφά σχολειά» συνεχίζουν στην εποχή μας, με άλλες μορφές βέβαια.

Όσοι είστε μέλη τους, να είστε περήφανοι…

Χρόνια πολλά! Ζήτω το έθνος των Ελλήνων! Αυτό που θα «φωτίσει» εκ νέου την οικουμένη. Αρκεί η «φωτίτσα» να εξακολουθήσει να «καίει», παρά το γεγονός πως ο «άνεμος» της εποχής, λυσσομανάει να την σβήσει…

Αντί επιλόγου οι μαθητές της σκλαβωμένης Βορείου Ηπείρου:

ΦΩΤΟ: Pexels.com

el.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter