ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η αλήθεια που «τινάζει» ολόκληρη την Τουρκία στον «αέρα» – Τι είπε χωρίς να το θέλει ο Α.Τσίπρας (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 8 Φεβ 2019 - 22:50
Loading...

Η δήλωση που πρέπει να ερμηνευτεί επιτέλους σωστά!

Συνέντευξη σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, όπως θα έχετε ήδη διαβάσει.

Χωρίς να το θέλει ή μάλλον για να εννοήσει κάτι άλλο, ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υπογράμμισε το πόσο μοιάζουν οι δύο λαοί, ο ελληνικός και ο τουρκικός.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Μιλώντας λοιπόν στο τουρκικό δίκτυο TGRT News, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Νομίζω πως σε αυτή την περιοχή έχουμε κοινή κουλτούρα, μουσική, ήχους, κουζίνα και γεύσεις. Για παράδειγμα, ο παππούς μου έχει γεννηθεί εδώ, στην Κωνσταντινούπολη. Εννοώ πως έχουμε πολλές ομοιότητες. Έχουμε διαφορετικές γλώσσες, αλλά έχουμε κοινό πολιτισμό. Έτσι πρέπει να ζούμε ειρηνικά και φιλικά μεταξύ μας».

Να ξεκαθαρίσουμε όμως κάποια πράγματα:

Ο κοινός πολιτισμός Ελλάδας και… Τουρκίας είναι ο ελληνικός, καθώς, ουσιαστικά, τουρκικός πολιτισμός δεν υπάρχει, ούτε κίνημα φιλότουρκων υπάρχει με την έννοια που υπάρχει εκείνο των ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ.

Κάποιες κοινές συνήθειες, που δεν αφορούν το Ισλάμ, αλλά την καθημερινότητα κρατάνε από τα αρχαία χρόνια, χάρη στους εκατομμύρια ελληνογενείς, οι οποίοι υπάρχουν ακόμα στις μέρες μας, απόγονοι των Ιώνων (Γιουνανιστάν), παρά το γεγονός πως μιλούν διαφορετική γλώσσα και πολλοί από αυτούς, ενδεχόμενα, δεν γνωρίζουν (για την ώρα) την ελληνική καταγωγή τους.

Γι’ αυτό μοιάζουν τα χαρακτηριστικά των Ελλαδιτών με εκείνα πολιτών από την Τουρκία.

Οι αυθεντικοί Τούρκοι προέρχονται από την Δυτική Κίνα και ονομάζονται Ουιγούροι έχοντας για έμβλημα την γαλάζια σημαία (βλ. τουρκικό δόγμα «γαλάζιας πατρίδας»). Διαβάστε οπωσδήποτε ΕΔΩ!

Τα ελληνικά χαρακτηριστικά «Τούρκων» αναδείχθηκαν, σε κάθε ελληνικό σπίτι, μέσα από τα «τουρκικά σίριαλ», κατά τα οποία πολλοί προφανώς σκέφτηκαν πως οι ηθοποιοί αυτοί θα μπορούσαν να είναι και Έλληνες.

Βγήκε και κάτι καλό από την εξάπλωση των τουρκικών σίριαλ στην Ελλάδα του φραπέ. Αρκεί κάποιος να το αναδείξει, όπως κάνουμε εμείς τώρα.

Και τότε γιατί δεν ζούμε ειρηνικά με τους Τούρκους, όπως προτρέπει ο Α.Τσίπρας, θα αναρωτηθεί κάποιος;

Γιατί ο στόχος του τουρκικού κράτους δεν είναι η ανάδειξη της αλήθειας σε σχέση με την ελληνικότητα της ιστορίας, η οποία «σκεπάζει» τις δύο σημερινές χώρες, αλλά η επιβολή του ισλαμικού τουρκισμού σε ακόμα περισσότερα εδάφη.

Όταν λοιπόν η Άγκυρα, βασισμένη στην τουρκική ιδεολογία, η οποία έχει επιβληθεί στους ελληνικούς, κουρδικούς, αρμένικους και λοιπούς πληθυσμούς της σημερινής Τουρκίας, επιδιώκει την σταδιακή απορρόφηση κι άλλων περιοχών πέρα των ελληνικών συνόρων, τότε το να μιλά κάποιος για «ειρηνική συνύπαρξη» αποτελεί το λιγότερο «ανοησία».

Όπως και να έχουν τα πράγματα, η δήλωση του πρωθυπουργού, παρότι έγινε με άλλη σκοπιμότητα, αν ερμηνευθεί σωστά, βάζει «φωτιά» σε όλο το οικοδόμημα της σημερινής Τουρκίας.

ΦΩΤΟ: eurokinissi

el.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter