ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η απειλή από τα Σκόπια δεν είναι στρατιωτική. Είναι πολιτισμική και τρισάθλια προσβολή στην ιστορία μας.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΑ ΝΤΕΜΟΥ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΣΑ". - 6 Μαρ 2018 - 11:18
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Γράφει η Κωσταντινιά Ντέμου

Με λεκτικές «πιρουέτες», η κυβέρνηση Ζάεφ εξέδωσε νωρίς το βράδυ της Τρίτης (27/02) ανακοίνωση, με την οποία υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός της έκανε λόγο για «κάποια αλλαγή του ονόματος και όχι

του Συντάγματος, ενώ από ελληνικής πλευράς ο Κ. Κοτζιάς επιμένει στην αλλαγή του συντάγματος των Παιόνων-Δαρδάνων -Σκοπιανών .

Το πολιτικό κόστος είναι μεγάλο και αυξάνει με γεωμετρική ταχύτητα και στις δύο πλευρές. Όσο και αν πιέζουν οι «μεγάλοι παίκτες», κάθε ριζική απόφαση και από τις δύο πλευρές θα ισοδυναμεί με πολιτική αυτοκτονία των πολιτικών παρατάξεων και δη, της ΝΔούλας με την τότε υπουργό εξωτερικών Μπακογιάννη και του σημερινού προέδρου Κ. Μητσοτάκη εις μνήμη του πατέρα τους , στηρίζουν ώστε να συμπεριληφθεί το πρόθεμα “Μακεδονία” .

Αν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προχωρήσουν στην ενδοτική πολιτική του προς λύση, τότε εκλογικά, όχι απλά θα ηττηθεί αλλά θα συντριβεί. Όμως το θέμα θα είναι ακόμα πιο έντονο στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας ,μιάς και οι ΗΠΑ πέταξαν στο τραπέζι την λαμογιά Novartis ,και οι Γερμανοί την λαμογιά του Metro της Αθήνας .

Το θέμα δεν είναι η αλλαγή ονομάτων στα Σκόπια, π.χ. αν στο κεντρικό γήπεδο των Σκοπίων, απαλειφθεί το όνομα Φίλιππος Β “η αν κατεβάσουν το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου . Μην ερωτοτροπούμε με το φεγγάρι, ο ήλιος είναι ο κυρίαρχος στο σύμπαν.

Η απάλειψη του ονόματος «Μακεδονία» απαλείφει τον όποιο «μακεδονικό» αλυτρωτισμό. Όσο έχουν το όνομα μας, να το θυμάστε ότι «έχουνε έτοιμη -βάσει πολύ δυνατών πληροφοριών μου- την αναθεωρητική ατζέντα τους.

Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες πλαστογράφοι. Είναι πειρατές – δολοφόνοι στην αδύναμη βαλκανική. Είναι ανθέλληνες.

Είναι αίσχος να δικαιωθούν τα κομμουνιστικά κατακάθια που ηττήθηκαν το 1949.

Είναι ντροπή να δικαιωθούν ο αλκοολικός Τίτο (ένα από τα πιο σύγχρονα καθάρματα της ιστορίας), που μαζί με τον Καρντέλι και τον Βουξάνοβιτς δημιούργησαν το ψευδεπίγραφο «Mακεδονικό». Είναι ντροπή να επιτρέψουμε στους σκελετούς της Γιουγκοσλαβικής ιστορίας να βγούνε από τα χρονοντούλαπα της ιστορικής τους ήττας. Ποτέ.

Τους εξωτερικούς εχθρούς τους ξέρουμε ..τους εσωτερικούς τους μαθαίνουμε τώρα .
Νίκος Κοτζιάς είπε: «Μια ωραία κυρία με το όνομα Μακεδονία είναι τα Σκόπια» αφού με την δήλωση αυτή στην ουσία τους αναγνωρίζει το δικαίωμα κατοχής του ονόματος, της ιστορικής και της πολιτιστικής κληρονομιάς της ελληνικής, ένδοξης Μακεδονικής περιοχής από Β. Φιλίππου -Μ. Αλέξανδρου μέχρι τον Π. Μελα . “ο γάμος έγινε τώρα είναι το θέμα εάν ο γαμβρός φέρει και το δικό του επίθετο !!

Κωσταντινιά Ντέμου
“Μακεδόνισσα “₪₪₪₪₪₪₪₪

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…