ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η αποκαθήλωση των lockdown και των πιστοποιητικών εμβολιασμού: Πώς η Σουηδία διέλυσε τον κορωνοϊό -Η αλήθεια που εκθέτει

ΔΙΕΘΝΗ. ΥΓΕΙΑ. - 17 Οκτ 2021 - 9:08
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Η Σουηδία έχει λιγότερους θανάτους από τις περισσότερες χώρες που επέβαλαν lockdown και πιστοποιητικά εμβολιασμού

Γράφει: Θάνος Νικηταράς

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού η Σουηδία αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετική στρατηγική από τις άλλες χώρες, καθώς δεν επέβαλε ποτέ lockdown και δεν διέλυσε ποτέ την οικονομία. 

Δεκαοκτώ μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας στην Ευρώπη και πλέον μπορούμε να κάνουμε με ασφάλεια συγκρίσεις μεταξύ των χωρών και να δούμε ποιες αντιμετώπισαν σωστά τον Covid-19 και ποιες όχι.

Και ο πιο ασφαλής δείκτης για να κάνει κάποιος σύγκριση είναι οι θάνατοι με Covid-19 ανά εκατ. πληθυσμού. Εκεί θα δει κάποιος ότι η Σουηδία βρίσκεται στην 52η θέση, δηλαδή έχει λιγότερους θανάτους από χώρες όπως η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, χώρες που έχουν κάνει πολύμηνα lockdown, χώρες που έχουν εφαρμόσει πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Τι έκανε η Σουηδία και τι έκανε η Ελλάδα

Η Σουηδία ουδέποτε επέβαλε υποχρεωτική μασκοφορία σε όλους τους χώρους, αντιθέτως υπήρχε μόνο σύσταση προς τους πολίτες να φορούν μάσκες σε χώρους που υπάρχει συνωστισμός, όπως πχ. στα ΜΜΜ. Αντιθέτως η Ελλάδα είχε επιβάλει υποχρεωτική μασκοφορία ακόμα και για κάποιον που πήγαινε μόνος του βόλτα στο πάρκο και μάλιστα του επέβαλε πρόστιμα εάν δεν την φοράει.

Η Σουηδία ποτέ δεν έκλεισε την οικονομία της με lockdown, κάτι που έκανε η Ελλάδα, στην οποία μέχρι προσφάτως πολλά μαγαζιά στην εστίαση δεν δούλευαν. Αποτέλεσμα ήταν πολλά καταστήματα στην Ελλάδα να κλείσουν και πολλοί συμπολίτες μας να βρεθούν στην ανεργία.

Φυσικά η Σουηδία δεν επέβαλε ούτε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ούτε πιστοποιητικά εμβολιασμού για να μπει κάποιος σε κάποιον εξωτερικό χώρο, κάτι που το έκανε η Ελλάδα.

Πόσους θανάτους έχει η Σουηδία και πόσους η Ελλάδα

Από την αρχή της πανδημίας οι Έλληνες «ειδικοί» υποστήριζαν ότι κάνουμε lockdown για να μην γίνουμε Σουηδία. Πράγματι στην αρχή η Σουηδία δέχθηκε ένα σκληρό πλήγμα από την πανδημία, καθώς μέσα στους πρώτους μήνες χάθηκαν περίπου 4.000 άτομα σε γηροκομεία. Παρόλα αυτά εδώ και λίγες ημέρες η Ελλάδα έχει ξεπεράσει σε θανάτους την Σουηδία και εάν δεν αλλάξει κάτι ριζικά σε λίγους μήνες θα έχουν πολλούς περισσότερους θανάτους από τους Σουηδούς.

Οι Σουηδοί έχουν 14.956 θανάτους με Covid-19 και όπως θα δείτε στο παρακάτω διάγραμμα από τον Μάρτιο και μετά ουσιαστικά καταγράφει μηδενικούς θανάτους, ενώ η Ελλάδα έχει 15.348 θανάτους και σε καμία περίπτωση ο αριθμός των θανάτων δεν έχει μειωθεί με τα μέτρα τα οποία έχει επιβάλει η κυβέρνηση.

Να σημειώσουμε επίσης ότι στην Ελλάδα παρατηρείται αύξηση της θνησιμότητας μέσα στο 2021, κάτι το οποίο παρατηρείται και στις περισσότερες χώρες που επέβαλαν lockdown και μαζικούς εμβολιασμούς. Αντιθέτως η Σουηδία είναι μια από τις χώρες που δεν καταγράφει αύξηση της θνησιμότητας.

Τα ποσοστά εμβολιασμού σε Σουηδία και Ελλάδα

Μέχρι σήμερα η Σουηδία έχει εμβολιάσει το 69,6% του πληθυσμού με μια δόση, ενώ το 65,2% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις. Σε καμία περίπτωση η Σουηδία δεν θεωρείται «πρωταθλήτρια» στους εμβολιασμούς, όμως εάν δούμε ποσοτικά τα στοιχεία έχει καλύψει με εμβολιασμό όλους τους θεωρητικά ευάλωτους (άνω των 65 ετών).

Στην Ελλάδα έχει εμβολιαστεί με μια δόση το 61% του πληθυσμού, ενώ πλήρως εμβολιασμένο είναι το 58,7%. Μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο χωρών δεν υπάρχει, καθώς το 7% δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι είναι ο λόγος ότι η Σουηδία έχει διαλύσει τον Covid-19 από τον Μάρτιο, ενώ η Ελλάδα ακόμα παλεύει. Παρόλα αυτά ποσοτικά θα παρατηρήσουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας άνω των 65 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, αντιθέτως βλέπουμε «ειδικούς» και κυβέρνηση να «κυνηγούν» για εμβολιασμό τα παιδιά και τους νέους.

pronews.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…