ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

“Η ατμοσφαιρική ρύπανση σκοτώνει” – Ποια απ’ όλες;

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ. ΕΛΛΑΔΑ. ΚΛΟΙΟΣ. - 28 Σεπ 2016 - 11:50
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Απαγορευτικό και φέτος το πετρέλαιο, αλλά θέλουν να απαγορευτεί και η καύση ξύλων.  Πως θα ζεσταθεί ο κόσμος; Με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις ΑΠΕ και την κλιματική αλλαγή!

Η πρόεδρος και ιδρύτρια της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής, καθηγήτρια Αγνή Βλαβιανού-Αρβανίτη, τονίζειτην ανάγκη εφαρμογής μιας ολοκληρωμένης λύσης όσον αφορά στην αιθαλομίχλη που εμφανίζεται στην Ελλάδα, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, εξαιτίας της χρήσης μη φιλικών προς το περιβάλλον πηγών θερμότητας και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

«Είναι απαραίτητο να υπενθυμίσουμε πόσο επικίνδυνη είναι η αιθαλομίχλη που σκεπάζει κάθε χειμώνα την Ελλάδα» αναφέρει, ξεχνώντας ότι το πρόβλημα της ποιότητας της ατμόσφαιρας υπήρξε και τις καλοκαιρινές περιόδους.

Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι «η άνοδος της τιμής των καυσίμων και ο αντίστοιχος φόρος αναγκάζουν τους κατοίκους της Αθήνας κι άλλων πόλεων να χρησιμοποιήσουν χαμηλή ποιότητα καυσίμων, όπως κακής ποιότητας ξυλεία και βιομάζα αποβλήτων υλικών. Η κατάσταση αυτή αύξησε τα σωματίδια με υψηλή περιεκτικότητα σε βλαβερά για την ανθρώπινη υγεία υλικά, όπως το κάδμιο, το χρώμιο, ο χαλκός, το νικέλιο και ο μόλυβδος».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η κα Αρβανίτη, «τα σωματίδια που παράγει η καύση βιομάζας περιέχουν μεγάλα ποσά των καρκινογόνων πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων (ΠΑΥ), που προκαλούν καρκίνο του πνεύμονα, ένας κίνδυνος, που με βάση τις επιστημονικές μελέτες στην Ελλάδα, είναι σοβαρός για τους κατοίκους των αστικών περιοχών, ενώ υψηλότερος είναι ο κίνδυνος για τα βρέφη και τα παιδιά. Ταυτόχρονα, οι πιθανότητες παιδικής θνησιμότητας αυξάνονται, ενώ παρουσιάζονται μεγαλύτεροι αριθμοί νέων χρόνιων περιπτώσεων βρογχίτιδας, ρινίτιδας αλλά και αύξηση εισαγωγών στο νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών και καρδιακών προβλημάτων, άμεσα συνδεόμενων με τα βλαβερά υλικά που περιέχουν τα σωματίδια».

«Η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται στη χώρα μας με την αύξηση του παιδικού άσθματος, των προβλημάτων στεφανιαίας νόσου και των καρδιαγγειακών παθήσεων. Με βάση πρόσφατα στοιχεία εκτιμάται ότι μόνο στην περιοχή της Αττικής περίπου 9.000 άτομα τον χρόνο πεθαίνουν από την ατμοσφαιρική ρύπανση».

«Εκτός από τη ρύπανση του εξωτερικού περιβάλλοντος, η καύση ξύλου στα τζάκια είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική και για τον αέρα του εσωτερικού χώρου. Αποδεικνύεται, μάλιστα, εξαιρετικά επιβλαβής για τις ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, όπως τα μωρά και τα μικρά παιδιά, τα άτομα με άσθμα και ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα» προσθέτει.

Όπως υποστηρίζει, ότι παρά το γεγονός ότι η χώρα μας είναι εντός του ευρωπαϊκού στόχου για τις εκπομπές ρύπων ως το 2030, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι κατετάγη μόλις 22η στις 28 ευρωπαϊκές χώρες, ως προς τις πολιτικές της για την κλιματική αλλαγή και την εφαρμογή τους».

«Η απουσία επενδύσεων στον τομέα των καθαρών και ανανεώσιμων μορφών ενέργειας, η προσκόλληση στην εκμετάλλευση του λιγνίτη για τις ανάγκες της χώρας σε ηλεκτρισμό και η μη εφαρμογή πολιτικών μείωσης του αποτυπώματος του τομέα των μεταφορών είναι από τους κεντρικούς λόγους που η ρύπανση παραμένει αξιοπρόσεκτη στη χώρα μας και που διακυβεύεται το αδιαπραγμάτευτο αγαθό της δημόσιας υγείας» αναφέρει.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι η Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής – Β.Ι.Ο. προτείνει την ανάγκη εφαρμογής μιας ολοκληρωμένης λύσης στα προαναφερθέντα προβλήματα, η οποία θα συνδυάζει: τον σχεδιασμό καθαρών ενεργειακά πόλεων, με τη συμβολή και την εναρμόνιση των νέων τεχνολογιών στα ελληνικά αστικά κέντρα και την αντικατάσταση της οικονομίας του άνθρακα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και την πολιτική περιβαλλοντικών αποτυπωμάτων, αλλά και της εταιρικής ευθύνης, τόσο για τον δημόσιο όσο και για τον ιδιωτικό τομέα.

Όλα για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν και “αι πάσαι” μαζί αφορούν στην κλιματική αλλαγή, που αλλού;

Ξεχνάμε όμως κάποια βασικά θέματα:

  1. Χιλιάδες χρόνια πόλεις και χωριά ζεσταίνονταν με ξύλα. Ουδείς πέθανε από αυτό, εντός ή εκτός της οικίας του.
  2. Από τη χρονιά που άρχισαν τα μνημόνια, κατά έναν “περίεργο” τρόπο, αυξήθηκε και… η εναέρια κυκλοφορία! Ω, ναι! Ενώ πριν ελάχιστοι έκαναν λόγο για τα αεροπλάνα που αφήνουν εκείνες τις μακριές επίμονες ουρές που δεν λένε να σβήσουν και γίνονται νέφη, ξαφνικά πολλοί άρχισαν να παρατηρούν τα αεροπλάνα στον ουρανό. Και πιο πολλοί, και μετά ακόμα πιο πολλοί και κάποιοι θα σου πουν… φταίει το διαδίκτυο που “βλέπεις” τα αεροπλάνα! Αμ εγώ που μπλέχτηκα σε αυτή τη δουλειά, ΔΕΝ το διάβασα κάπου. ΠΡΩΤΑ τα είδα στον ουρανό και μετά μπήκα στο τριπάκι να μάθω τι παίζει.
  3. Τι λέμε ότι αφήνουν αυτά τα αεροπλάνα τόσο καιρό; Αιωρούμενα σωματίδια. Τι κάνουν αυτά τα αιωρούμενα σωματίδια; Ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα. Και τι άλλο λέμε ότι κάνουν; Προκαλούν βλάβη στην υγεία. Τι βλάβη λέμε ότι προκαλούν; Τα αναπνευστικά και το άσθμα που λέει η κα Αρβανίτη, βρογχίτιδες, μέχρι και θάνατο σε κάποιες περιπτώσεις, στις πιο ευάλωτες ομάδες.
  4. Τι άλλο λέμε ότι κάνουν αυτά τα σωματίδια; Ιονίζουν την ατμόσφαιρα που γίνεται πιο αγώγιμη στα πάσης φύσεως ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Και ποιόν βλάπτουν αυτά τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα; Τόσο τους ανθρώπους προκαλώντας κατάθλιψη, αλλά ακόμα και καρδιακά και εγκεφαλικά, αλλά και το περιβάλλον με “αλλαγή” στο κλίμα.
  5. Για τη σκόνη από την Αφρική που μας κουβαλιέται κάθε τόσο, ποιός ευθύνεται; Εσείς πάλι θα πείτε η κλιματική αλλαγή, αλλά κι εμείς πάλι θα πούμε αυτοί που παίζουν με το κλίμα και λιώνουν στο Βορρά τους πάγους κι ανεβάζουν τις εναέριες μάζες από την Αφρική. ΑΥΤΉ η σκόνη, είναι πιο θανατηφόρα απ’ όλα τα τζάκια μαζί!
  6. Ο λιγνίτης που σας φταίει, είναι ο πλούτος της πατρίδας μας και να μας πείτε σε ποιους τον τάξατε. Στους Γερμανούς; Γιατί αυτοί πουλάνε ΑΠΕ, αλλά έκαναν στροφή στον λιγνίτη.

Οπότε κα Αρβανίτη, μην μας ζαλίζετε άλλο με τα τζάκια. Κι αν σας ενδιαφέρει το περιβάλλον πρώτον κάντε έλεγχο στην ποιότητα των καυσίμων και δεύτερον δώστε φτηνό πετρέλαιο στο λαό.

Ποιος θα πληρώσει το πρόγραμμα της ολοκληρωμένης λύσης των πόλεων; Ο λαουτζίκος, που μέχρι τάχα να ολοκληρωθεί, ΚΑΙ θα κρυώνει, ΚΑΙ θα πληρώνει από αυτά που δεν έχει.

Τώρα κόβουν νερό και ρεύμα στους μη έχοντες. Μετά τα τζάκια. Μετά θα πάρουν και τη στέγη πάνω από το κεφάλι. Το αυτοκίνητο θα είναι μόνο σε καρτ ποστάλ. Κι όλο αυτό μαζί, λέγεται Ατζέντα 21, το μαχαίρι στα χέρια του ΟΗΕ για τους λαιμούς των λαών.

AllNewz
Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…