ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η Αυστραλία προετοιμάζεται για πυρηνικό πόλεμο. Έγγραφά την θέλουν να ζητά πυρηνικά από τις ΗΠΑ

ΔΙΕΘΝΗ. - 13 Μαρ 2023 - 6:09
Σε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων προχώρησαν οι μεγαλύτερες εφημερίδες τις Αυστραλίας αυτή την εβδομάδα, η Nine Media και οι κύριοι αρθρογράφοι της οι Sydney Morning Herald and the Age δημοσίευσαν μια μεγάλη σειρά εγγράφων επιμένοντας ότι η Αυστραλία πρέπει να προετοιμαστεί για να πολεμήσει σε έναν επικείμενο πόλεμο εναντίον της Κίνας.
Ο «κόκκινος συναγερμός» ζήτησε τη στάθμευση πυρηνικών όπλων και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στη βόρεια Αυστραλία, την εισαγωγή μαζικής στρατολόγησης και προετοιμασίες ώστε η χώρα να φιλοξενήσει έως και 200.000 Αμερικανούς στρατιωτικούς.
Τα άρθρα αποτελούν απαίτηση για ολοκληρωτικό πόλεμο, όχι πολύ μακριά στο μέλλον, αλλά ως άμεση πρακτική παραγγελία. Το δημοσίευμα τόνισε ότι ένας πόλεμος θα γίνει στον Ινδο – Ειρηνικό, όχι σε είκοσι χρόνια ή μια δεκαετία, αλλά μέσα στο επόμενο διάστημα.
Η πολυμερής σειρά δεν δημοσιεύτηκε ως απάντηση σε κάποια συγκεκριμένη εξέλιξη. Την περασμένη εβδομάδα, δεν υπήρξε κάποιο σημαντικό γεωπολιτικό φαινόμενο στην περιοχή. Η Κίνα δεν έχει προβεί σε επιθετικές ενέργειες.
Αντίθετα, ο «Κόκκινος συναγερμός» είναι μέρος μιας συντονισμένης επίθεσης από εκείνα τα τμήματα των ΗΠΑ και των συμμαχικών μέσων ενημέρωσης που μιλούν απευθείας για τον αμερικανικό στρατιωτικό μηχανισμό πληροφοριών.
Οι προκλητικές επιθέσεις στο Πεκίνο έρχονται καθώς οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κλιμακώνουν τον πόλεμο αντιπροσώπων τους κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Γίνεται ολοένα και πιο ανοιχτό ότι η πολεμική προσπάθεια στην Ανατολική Ευρώπη είναι ένα σκέλος ενός πολύ ευρύτερου μιλιταριστικού σχεδίου. Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να προκαλέσουν μια καταστροφική στρατιωτική ήττα στη Ρωσία, ως το ουσιαστικό προοίμιο του πολέμου με την Κίνα, η οποία θεωρείται η κύρια απειλή για τα αμερικανικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
Ο «κόκκινος συναγερμός» διατυπώθηκε ως «ανεξάρτητη» ανασκόπηση από πέντε «ειδικούς» σχετικά με τις δυνατότητες της Αυστραλίας να πολεμήσει έναν μεγάλο πόλεμο τα επόμενα χρόνια. Είχε προγραμματιστεί να προηγηθεί της δημοσίευσης μιας επίσημης αναθεώρησης που είχε αναθέσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Εργατικών, η οποία θα κυκλοφορήσει αργότερα αυτόν τον μήνα. Οι ισχυρισμοί περί «ανεξαρτησίας» αποτελούν παραβίαση της πιο βασικής δημοσιογραφικής δεοντολογίας και προτύπων που σχετίζονται με την αποκάλυψη.
Ένας απασχολείται απευθείας από την αυστραλιανή κυβέρνηση, τέσσερις εργάζονται ή συνεισφέρουν στο Ινστιτούτο Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας, ένα από τα πιο επιθετικά κέντρα σκέψης που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση ή το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών, το οποίο είναι από τα πιο μιλιταριστικά σκεπτικά της Ουάσιγκτον.
Με άλλα λόγια, δεν θα μπορούσαν να είναι λιγότερο ανεξάρτητοι. Είναι αναμεταδότες του κρατικού μηχανισμού.
Τα περιεχόμενα της αναθεώρησης «Red alert» δεν είναι λιγότερο ψευδή από την υποτιθέμενη ανεξαρτησία της. Η σειρά είναι μια επιτομή των ψεμάτων, της διπλής ομιλίας και των εμπρηστικών κατηγοριών που χρησιμοποιούνται από την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της στο αυστραλιανό πολιτικό κατεστημένο για να δικαιολογήσουν μια επιθετική στρατιωτική περικύκλωση της Κίνας.
Το χρονοδιάγραμμα που εμφανίζεται στο «Red alert», ενός πολέμου με την Κίνα μέσα στο επόμενο διάστημα, προέρχεται κατευθείαν από τον αμερικανικό στρατό. Είναι απλώς μια προώθηση απόψεων που διατύπωσε ο στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Michael Minihan, ο οποίος νωρίτερα φέτος προέβλεψε έναν αμερικανικό πόλεμο με την Κίνα έως το 2025.
Η υποτιθέμενη αιτία ενός τέτοιου πολέμου που προωθείται από το «Red alert» είναι πανομοιότυπη με αυτή που προτάθηκε από τον Minihan. Η κινεζική κυβέρνηση υποτίθεται ότι θα εξαπέλυσε μια εισβολή στην Ταϊβάν, αναγκάζοντας την αμερικανική επέμβαση και θα εξελισσόταν γρήγορα σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.
Ο «Κόκκινος συναγερμός» προσπαθεί να παρουσιάσει τις ΗΠΑ, καθώς και τους συμμάχους τους, όπως η Αυστραλία, ότι εμπλέκονται σε μια αμυντική προσπάθεια για λογαριασμό της «μικρής Ταϊβάν», όπως υποτίθεται ότι έκαναν για την υπεράσπιση της «μικρής Ουκρανίας». Αυτή η απεικόνιση είναι απάτη σε κάθε επίπεδο.
Οι ΗΠΑ πραγματοποιούν μια τεράστια στρατιωτική συσσώρευση σε όλο τον Ινδο-Ειρηνικό από τότε που παρουσίασαν το «pivot to Asia» το 2011.
Το Πεντάγωνο έχει περιγράψει ένα σχέδιο «Αεροθαλάσσιας μάχης» σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ένας επιθετικός πόλεμος των ΗΠΑ κατά της Κίνας θα να πληρωθεί. Οι επικεφαλής στρατηγοί των ΗΠΑ έχουν παραδεχτεί ανοιχτά ότι αυτό υποκινείται από φόβους για την οικονομική άνοδο της Κίνας και τη σχετική παρακμή του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.
Η Ταϊβάν είναι απλώς μια πρόφαση. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προσπάθησαν να το μετατρέψουν σε σημείο ανάφλεξης. Οι διαδοχικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ, ξεκινώντας από τον Ομπάμα, έχουν υπονομεύσει το status quo. Από τη δεκαετία του 1970, η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών διοικήσεων, αναγνώρισε de facto το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα ως τη μοναδική νόμιμη κυβέρνηση ολόκληρης της Κίνας, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊβάν, που βρίσκεται μόλις 160 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Κίνα.
Αλλά τώρα, ο Μπάιντεν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν έναν πόλεμο για να υπερασπιστούν την «ανεξαρτησία» της Ταϊβάν.
Η κυβέρνησή του έχει τριπλασιάσει τις δυνάμεις των ΗΠΑ στο νησί, ενώ παρέχει άμεσα στρατιωτική βοήθεια και επεκτείνει τις διπλωματικές σχέσεις με την Ταϊπέι. Ο στόχος είναι να προκληθεί μια κινεζική απάντηση, η οποία θα χρησίμευε ως δικαιολογία για τα μακροχρόνια πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ.
Ο «Κόκκινος συναγερμός» υποστηρίζει ότι ένας τέτοιος πόλεμος θα γινόταν αμέσως σε ολόκληρη την περιοχή. Η Αυστραλία θα εμπλακεί εξαρχής και μέσα σε 72 ώρες από μια τέτοια σύγκρουση, θα υπάρξουν κινεζικές επιθέσεις σε αυστραλιανά δίκτυα στον κυβερνοχώρο και κρίσιμες υποδομές. Η κατασκοπευτική και στρατιωτική βάση συντονισμού των ΗΠΑ Pine Gap στην κεντρική Αυστραλία θα ήταν στόχος, όπως και άλλες εγκαταστάσεις Αυστραλίας-ΗΠΑ.
crime-study.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr