• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Η γαλλική αστυνομία κατόπιν αιτήματος του FBI συνέλαβε τον Έλληνα επιχειρηματία N.Μπογονικολό για «διαρροή» υψηλής τεχνολογίας στους Ρώσους

3 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
Η γαλλική αστυνομία κατόπιν αιτήματος του FBI συνέλαβε τον Έλληνα επιχειρηματία N.Μπογονικολό για «διαρροή» υψηλής τεχνολογίας στους Ρώσους
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η σύλληψη έγινε στο Παρίσι – Αναμένονται οι διαδικασίες για την έκδοσή του στις ΗΠΑ

Στη σύλληψη ενός Έλληνα επιχειρηματία προχώρησαν οι γαλλικές αρχές (μετά από αίτημα των ΗΠΑ), τον οποίον κατηγορούν ότι βοήθησε τη  Ρωσία να αποκτήσει πλήθος τεχνολογικών μυστικών που σχετίζονται με τους τομείς της κβαντικής πληροφορικής και των πυρηνικών ελέγχων.

Πρόκειται για τον Έλληνα επιχειρηματία Νικόλαο Μπογονικολό, ιδιοκτήτη της Aratos Group, εταιρείας τεχνολογιών που συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ, και εναντίον του ασκήθηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν ποινική δίωξη για συνωμοσία και λαθρεμπόριο!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο των Αμερικανών και την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, φέρεται να συνωμότησε για να αποκτήσει ευαίσθητο τεχνολογικό υλικό που χρησιμοποιείται στον κβαντικό υπολογισμό και τις πυρηνικές δοκιμές για την περαιτέρω αμυντική έρευνα και ανάπτυξη της Ρωσίας.

Η γαλλική αστυνομία -κατόπιν αίτησης του FBI- τον συνέλαβε στο Παρίσι στις 9 Μαΐου 2023 και τελεί υπό κράτηση μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσής του στις ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε ο ομοσπονδιακός Εισαγγελέας της Ανατολικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης Μπρέον Πις: «Ενώ φαινομενικά λειτουργούσε ως αμυντικός ανάδοχος για το ΝΑΤΟ και άλλες σύμμαχες χώρες, ο κατηγορούμενος και η Aratos Group είχαν διπλές συναλλαγές, βοηθώντας στην τροφοδότηση της πολεμικής προσπάθειας της Ρωσίας και την ανάπτυξη όπλων επόμενης γενιάς. Το Γραφείο μας συνεχίζει να εργάζεται ακούραστα για να διασφαλίσει ότι οι συγκεκριμένες τεχνολογίες δεν θα πέσουν σε λάθος χέρια».

Ενώ ο υποδιευθυντής του FBI Μάικλ Ντρισκόλ ανέφερε για την σοβαρότατη αυτή υπόθεση ότι: «Ο Μπογονικολός συνωμότησε με ένα δίκτυο εταιρειών με ενορχηστρωτή τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες για να αποκτήσει με δόλιο τρόπο και στη συνέχεια να διακινήσει λαθραία στρατιωτικές τεχνολογίες και τεχνολογίες διπλής χρήσης αμερικανικής προέλευσης για να βοηθήσει τους ρωσικούς τομείς άμυνας και ασφάλειας. Ο Μπογονικολός προμηθεύτηκε ευαίσθητο εξοπλισμό που πληροί τις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ και έχει σχεδιαστεί για τακτικές συνθήκες στο πεδίο της μάχης, καθώς και εξαρτήματα με εφαρμογές στις διαστημικές και κρυπτογραφικές επικοινωνίες, για λογαριασμό των Ρώσων πληροφοριοδοτών του, οι οποίοι επεδίωκαν να βελτιώσουν τις πολεμικές δυνατότητες της χώρας τους».

Ο κ. Πις ευχαρίστησε το Γραφείο Διεθνών Υποθέσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης (Justice Department’s Office of International Affairs) για τη βοήθειά του στην υπόθεση αυτή, τα γραφεία νομικών ακόλουθων του FBI στο Παρίσι και την Ολλανδία και το γραφείο ακόλουθων του Γραφείου Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων των ΗΠΑ στο Παρίσι για τη βοήθειά τους στην υπόθεση αυτή.  Οι Ηνωμένες Πολιτείες ευχαριστούν τις γαλλικές και ολλανδικές αρχές για τη βοήθειά τους.

«Αυτές οι κατηγορίες καταδεικνύουν τη δέσμευση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να αποτρέψει το ενδεχόμενο να περιέλθει ευαίσθητη τεχνολογία στα χέρια ξένων αντιπάλων, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν», δήλωσε ο Μάθιου Ολσεν (Matthew G. Olsen) από το Τμήμα Εθνικής Ασφάλειας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. «Δεν θα ανεχθούμε όσους θα παραβιάσουν τους νόμους των ΗΠΑ για να επιτρέψουν σε αυταρχικά καθεστώτα και άλλα εχθρικά έθνη να χρησιμοποιήσουν προηγμένη τεχνολογία για να απειλήσουν την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και να υπονομεύσουν τις δημοκρατικές αξίες σε όλο τον κόσμο», τόνισε.

«Εμπλέκεται σε λαθρεμπόριο από το 2017»

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Μπογονικολός εμπλέκεται από το 2017 σε λαθρεμπόριο στρατιωτικών τεχνολογιών και τεχνολογιών διπλής χρήσης αμερικανικής προέλευσης προς τη Ρωσία, παραβιάζοντας την αμερικανική νομοθεσία. Μερικοί από τους Ρώσους τελικούς χρήστες περιελάμβαναν εγκαταστάσεις πυρηνικής και κβαντικής έρευνας, καθώς και τη Στρατιωτική Μονάδα 33949, μέρος της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, γνωστή ως SVR.

Με βάση την καταγγελία, ο επιχειρηματίας προσλήφθηκε ως πράκτορας προμηθειών για τη Ρωσία το 2017. Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μια θυγατρική της Serniya, στις 27 Δεκεμβρίου 2017, είπαν στον κατηγορούμενο να έρθει μόνος στη Μόσχα «αφού η ημερήσια διάταξη θα είναι ένα πολύ ευαίσθητο».

Σχετικά με μια επόμενη παραγγελία, ο κατηγορούμενος ενημέρωσε ότι θα παραποιούσε μια άδεια εξαγωγής, λέγοντας «Υπογράφω ότι τα είδη είναι μόνο για την Ολλανδία . . . Ευαίσθητη υπόθεση. . . Για τον ίδιο λόγο δεν μπορώ να πιέσω τον προμηθευτή (των ΗΠΑ)».

Ο κατηγορούμενος υπέγραψε επίσης πολλές ψευδείς δηλώσεις τελικής χρήσης και τις παρείχε σε εταιρείες των ΗΠΑ, πιστοποιώντας ότι η εταιρεία ήταν ο τελικός χρήστης των ζητούμενων αντικειμένων, ότι η εταιρεία δεν θα επανεξήγαγε τα αγαθά αλλού και ότι τα αγαθά δεν θα χρησιμοποιηθούν για ανάπτυξη όπλων.

Ποιος είναι ο Νικόλας Μπογονικολός

Στο έγγραφο του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για τον Μπογονικολό.

Είναι ιδρυτής και πρόεδρος της Aratos Group (ιδρύθηκε το 2003) στην οποία ανήκουν αρκετές εταιρείες με έδρα την Ελλάδα και την Ολλανδία. Οι εταιρείες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, δηλώνουν ότι έχουν εμπειρία σε θέματα όπως οι «τεχνολογίες που αφορούν το Διάστημα», την «Εσωτερική Ασφάλεια» (Homeland Security) και τις τεχνολογίες Blockchain που χρησιμοποιούνται ευρέως στα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin.

Ο ίδιος έχει γράψει το βιβλίο «Η Νέα Οικονομία του Blockchain».

Ο Μπογονικολός, κατά το FBI, έχει σπουδές στα μαθηματικά και έχει μεταπτυχιακό, αλλά και διδακτορικό από το Εθνικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο στο Χάρκοβο της Ουκρανίας.

Ειδικότερα το αμερικανικό υπουργείο εστιάζει σε μία από τις εταιρείες του Aratos group, τη ForceApp, με έδρα την Ολλανδία και ειδίκευση τις χρήσεις του Διαστήματος και του Blockchain για την άμυνα. Ο συλληφθείς είναι «στρατηγικός σύμβουλος» της εταιρείας.

Επιπλέον καταγράφεται στην ιστοσελίδα της ForceApp ως σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο.

Κατέχει ακόμη, πάντα κατά την ForceApp, πατέντες σε τεχνολογίες που αφορούν το Ίντερνετ, την τεχνητή νοημοσύνη και του blockchain στην ΕΕ και τις ΗΠΑ. Ο Μπογονικολός φέρεται ακόμη να έχει «εκτεταμένη ερευνητική και επιστημονική δραστηριότητα στους τομείς όπου έχει εμπειρία».

Άλλη μία από τις εταιρείες του Aratos, σε ρεπορτάζ του 2020, φερόταν να ετοιμάζει έναν Σταθμό Πλατφόρμας Μεγάλου Ύψους (High Altitude Platform Station – HAPS) που προορίζονται για την επιτήρηση μεγάλων περιοχών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα HAPS πετούν στην στρατόσφαιρα, δηλαδή σε ύψος 20-25 χιλιομέτρων.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2020 από την Aratos HAPS, με έδρα την Ολλανδία. Κύριος μέτοχος με το 55% είναι ο Όμιλος Aratos ενώ πρόεδρός της είναι ο Μπογονικολός.

Η ανάπτυξη του drone είχε αρχίσει με την υποστήριξη του υπουργείου Άμυνας της Ολλανδίας, την κάλυψη μέρους του κόστους από την επενδυτική εταιρεία KYLLA και από ίδια κεφάλαια του Ομίλου Aratos. Το τελικό προϊόν αναμενόταν να είναι έτοιμο «σε σύντομο χρονικό διάστημα», αναφερόταν τότε.

pronews.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Μεντβέντεφ: Δεν έχετε δει τίποτα ακόμη: Ρωσικοί πύραυλοι Oreshnik σημαδεύουν στο κέντρο της ΕΕ και σε Αλεξανδρούπολη;
ΔΙΕΘΝΗ

Μεντβέντεφ: Δεν έχετε δει τίποτα ακόμη: Ρωσικοί πύραυλοι Oreshnik σημαδεύουν στο κέντρο της ΕΕ και σε Αλεξανδρούπολη;

by admin
4 ώρες ago
Τι αποκάλυψε η μυστική πηγή για το Ιράν – Έχει πυρηνική βόμβα και είναι έτοιμο να την δοκιμάσει;
Slider

Τι αποκάλυψε η μυστική πηγή για το Ιράν – Έχει πυρηνική βόμβα και είναι έτοιμο να την δοκιμάσει;

by admin
6 ώρες ago
“Θεοπάλαβος” – Γιατί ο Τραμπ χαρακτήρισε έτσι τον Νετανιάχου την ώρα που ο Λίβανος καίγεται;
Slider

“Θεοπάλαβος” – Γιατί ο Τραμπ χαρακτήρισε έτσι τον Νετανιάχου την ώρα που ο Λίβανος καίγεται;

by admin
13 ώρες ago
Τι θα συμβεί αν εξαφανιστούν τα κουνούπια; Η απάντηση μπορεί να είναι πιο τρομακτική από τις ασθένειες. Το πείραμα της Google
ΔΙΕΘΝΗ

Τι θα συμβεί αν εξαφανιστούν τα κουνούπια; Η απάντηση μπορεί να είναι πιο τρομακτική από τις ασθένειες. Το πείραμα της Google

by admin
13 ώρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Απόφαση – σταθμός για ηλεκτρονική απάτη: Ευθύνη Τράπεζας, υποχρεούται να επιστρέψει τα χρήματα στο θύμα

Απόφαση – σταθμός για ηλεκτρονική απάτη: Ευθύνη Τράπεζας, υποχρεούται να επιστρέψει τα χρήματα στο θύμα

5 ημέρες ago
Οι συγκινητικοί επικήδειοι στην κηδεία της Γωγώς Μαστροκώστα από τον σύζυγό της Τραϊανό Δέλλα και την κόρη τους, Βικτώρια.…

Οι συγκινητικοί επικήδειοι στην κηδεία της Γωγώς Μαστροκώστα από τον σύζυγό της Τραϊανό Δέλλα και την κόρη τους, Βικτώρια.…

6 ημέρες ago
Τι είναι αυτό που κάνει το μυαλό σου να αρρωσταίνει χωρίς κανέναν ιό (και πώς το εκμεταλλεύτηκε το σύστημα);

Τι είναι αυτό που κάνει το μυαλό σου να αρρωσταίνει χωρίς κανέναν ιό (και πώς το εκμεταλλεύτηκε το σύστημα);

2 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • 50 Μοναστήρια προς Βουλευτές της ΝΔ: «ΕΞΩ από τα ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ, ΟΣΟΙ ψηφισαν τον Σοδομονόμο».

    50 Μοναστήρια προς Βουλευτές της ΝΔ: «ΕΞΩ από τα ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ, ΟΣΟΙ ψηφισαν τον Σοδομονόμο».

    23 shares
    Share 9 Tweet 6
  • NanoBots: ο Σκοπός των Αεροψεκασμών

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ ΠΑΝΤΟΥ !

    28 shares
    Share 11 Tweet 7
  • Η Σοκαριστική Αλήθεια Αν Τρως Δυο Αυγά Κάθε Μέρα!

    26 shares
    Share 10 Tweet 7
  • Η Συγκλονιστική Προφητεία του Γέροντα Αντωνίου Ρώσου μοναχού το 1970

    26 shares
    Share 10 Tweet 7

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr