ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η γεννήτρια της ψυχής .

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. - 16 Σεπ 2022 - 12:17
Χαίρεται
Η δική μου γεννήτρια .
 
Σε δύο σημεία της Αγία Γραφής  ,αλλά και σε πολλά ακόμα μιλά για την καρδιά  .
Μας τονίζει την σημασία της καρδιάς  ,ότι εκεί  είναι που παίρνονται οι αποφάσεις  μέσα μου ,αυτή είναι που πρέπει να ψάξω μέσα μου ,εκεί είναι το γνώθι σαυτόν .
Από εκεί παράγονται σκέψεις, λόγια ,πράξεις .
 
Παρ. 23,26               δός μοι, υἱέ, σὴν καρδίαν, οἱ δὲ σοὶ ὀφθαλμοὶ ἐμὰς ὁδοὺς τηρείτωσαν·
 
Παρ. 23,26              Δος μου εξ ολοκλήρου, παιδί μου, την καρδιά σου, και τα μάτια σου ας προσέχουν, ώστε να γνωρίζης και να βαδίζης τους ιδικούς μου δρόμους.
Ματθ. 15,8        ἐγγίζει μοι ὁ λαὸς οὗτος τῷ στόματι αὐτῶν καὶ τοῖς χείλεσί με τιμᾷ, ἡ δὲ καρδία αὐτῶν πόῤῥω ἀπέχει ἀπ᾿ ἐμοῦ·
 
Ματθ. 15,8               Ο λαός αυτός με πλησιάζει μόνον με το στόμα και με τιμά μόνον με τα χείλη (η ευσέβειά του δηλαδή περιορίζεται εις υποκριτικά λόγια), η δε καρδία των απέχει πολύ από εμένα.
 

Εκεί γίνονται όλα  ,όχι εξωτερικά ,επιφανειακά .

 
θέλω να γίνω πράγματι καλός άνθρωπος ,να γίνω πραγματικά χαρούμενος ,να κάνω τους άλλου γύρω μου 
χαρούμενους  και καλύτερους ανθρώπους με το παράδειγμα μου ;
Θέλω να γίνω υγιείς ψυχικά  ;
 
δια την σκληροκαρδίαν και απιστίαν.
Ας εστιάσω μέσα μου βαθιά και σίγουρα θα δώ το κακό ,το πονηρό ,την σκληρότητα , να με εξουσιάζουν μέσα στις πράξεις μου ,απέναντι στους συνανθρώπους μου ,αυτό μου προκαλεί πόνο και δυστυχία  ,η κακία είναι δηλητήριο και είναι βαθιά στον πάτο της ψυχής μου ,στην  καρδιά .
Ενστικτωδώς αντιδρώ καλά ή κακά  εκεί καταλαβαίνω ποιός είμαι σε βάθος τι  κρύβεται μέσα μου.
Στον πάτο της ψυχής ,είναι η γεννήτρια μου , καρδιά .
 
Για να βρω την καρδιά μου ,να δώ ποιος είμαι ,αν κάποτε θα το δώ ,με αφήνει ο Θεός να πιάσω πάτο .

Οι κακουχίες ,η κακοπάθεια ,οι αρρώστιες , όλα τα δεινά και οι ωδίνες  με τραβάνε στον πάτο για να βρώ τον εαυτό μου ,την γεννήτρια της ψυχής μου ,την καρδιά .

 
Αποκ. 3,20         ἰδοὺ ἕστηκα ἐπὶ τὴν θύραν καὶ κρούω· ἐάν τις ἀκούσῃ τῆς φωνῆς μου καὶ ἀνοίξῃ τὴν θύραν, καὶ εἰσελεύσομαι πρὸς αὐτὸν καὶ δειπνήσω μετ᾿ αὐτοῦ καὶ αὐτὸς μετ᾿ ἐμοῦ.
 
Να κατέβω στα υπόγεια του εαυτού μου ,να ρίξω φως ,να δω  την γεννήτρια μου ,την καρδιά μου  ,σκεπασμένη με την σκόνη και την βρωμιά της  κρυφής υπερηφάνειας ,να υπολειτουργεί δεν είναι εύκολο .
Να  την δώ  να παράγει  πονηρή ενέργεια ,σκοτάδι  κακία ,θυμό , πλεονεξία , φιλαργυρία ,σκληροκαρδία  λέγεται όλο αυτό .
Αν μου δώσει ο Θεός να το καταλάβω ,να το δώ ,είναι γιατί  μπορώ να το  σηκώσω και θα του δώσω το κλειδί ,θα του ανοίξω την πόρτα ,να  καθαρίσει ,να γυαλίσει ,να επισκευάσει την γεννήτρια της ψυχής μου ,την καρδιά μου ,
 
Ψαλμός ν´ πνεύματι ἡγεμονικῷ στήριξόν με , καὶ πνεῦμα εὐθὲς ἐγκαίνισον ἐν τοῖς ἐγκάτοις μου.
 
Η βιολογική καρδιά μεταφέρει το αίμα σε όλο το σώμα ,η πνευματική καρδιά μεταφέρει το πνεύμα σε όλη την ψύχη που περιβάλλει το σώμα .Το  ορατό εικονίζει το αόρατο 
Αν το αίμα και το πνεύμα είναι ακάθαρτο θέλει  αιμοκάθαρση  και πνευματική κάθαρση ,είναι  το επόμενο που αναλαμβάνει να κανει το ΄Άγιο Πνεύμα  
Μόλις  μου δείξει την κατάσταση μου ,την δεχτώ, μετά ξεκινά η κάθαρση .Ψαλμός ν´ Ῥαντιεῖς με ὑσσώπῳ, καὶ καθαρισθήσομαι· πλυνεῖς με, καὶ ὑπὲρ χιόνα λευκανθήσομαι.
 
Προεικόνιση ,απεικόνιση των νοητών στα ορατά .
 
Όταν βλέπω την βιολογική μου καρδιά ,πίσω μέσα και γύρω από αυτήν λειτουργεί και η πνευματική , παράγει πνεύμα .
Βάζω ακαθαρσίες από τις θύρες των αισθήσεων ,ακαθαρσίες θα παράγει ,βάζω  προσευχή , πνευματική εργασία  , ακούω λόγο Θεού , καθαρίζει και παράγει  το καθαρό ,το άγιο με σκέψεις ,λόγια και πράξεις 
 
Μόνο εγώ μπορώ να ανοίξω ,μόνο αυτός μπορεί να με επισκευάσει …
 
Είτε το θέλω είτε όχι μόνο το Άγιο Πνεύμα μπορεί να μπει να εισχωρήσει μέσα στα άδυτα της ψυχής ,στον πάτο ,στην καρδιά του ανθρώπου  στην  πνευματική γεννήτρια ,να την καθαρίσει και να την ρυθμίσει ,αφού το ζητήσει με την καρδιά του ο άνθρωπος .
Αυτό γίνεται μυστικά ,μυστηριακά ,μέσω των Μυστηρίων στην Ορθοδοξία .
Ναι από αυτούς τους παπάδες ,έτσι  θέλει ο Θεός ,για να μην βλέπω τους παπάδες αλλά τα χάλια μου πρώτα και μετά θα φτιάξει και τους παπάδες ,δικό του θέμα ,δικοί του είναι και αυτοί και εμείς.
 
Το ζήτημα είναι αν το θελήσω με την καρδιά μου ,να δώσω την καρδιά μου ,όχι με τα λόγια , ο Θεός το ξέρει από πριν
Είναι αδύνατο τότε  να με αποσπάσει κάποιος από την προστασία του Θεού ,αν εγώ τον διαλέξω με την καρδίᾳ μου .
 
 
Καρδίαν καθαρὰν κτίσον ἐν ἐμοί, ὁ Θεός
 
 
Καλή φώτιση και αρχή μετανοίας 
 
Γ.Μ 
Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr