ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η Διασπορά Σλαβομακεδόνων θα μποϊκοτάρει την έπαρση της σημαίας στις 8 Σεπτεμβρίου

ΔΙΕΘΝΗ. - 18 Αυγ 2019 - 21:30
Loading...

Μελβούρνη.

«Δεν θα συμμετάσχουμε στην παραδοσιακή τελετή έπαρσης της σημαίας στην πλατεία της Μελβούρνης στις 8 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους», ανακοίνωσε το Σλαβομακεδονικό Συμβούλιο της Μελβούρνης και της Βικτώριας στην Αυστραλία.

Ο λόγος, σύμφωνα με τη δήλωση, είναι η ντροπιαστική συμφωνία των Πρεσπών και η παράνομη αλλαγή του ονόματος.

Οι Σλαβομακεδόνες στην Αυστραλία λένε ότι παρακολουθούν παραδοσιακά την έπαρση της σημαίας στις 8 Σεπτεμβρίου (ημέρα της ανεξαρτησίας) στον ιστό της πλατείας στο κέντρο της Μελβούρνης.

Θα μποϊκοτάρουν την τελετή,  αφού δεν θα επιτραπεί να υψώσουν τη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας, αφού οι αυστραλιανές αρχές ζητούν  πάντοτε άδεια  από τη διπλωματική αποστολή της Βόρειας Μακεδονίας για αυτό.

Εάν το Σλαβομακεδονικό Συμβούλιο θελήσει να παραστεί, αυτό δηλώνει ότι πρέπει να γράψει μια επιστολή στο προξενείο της Βόρειας Μακεδονίας, αναγνωρίζοντας έμμεσα το νέο όνομα της χώρας.

«Αυτό δεν θα το κάνουμε ποτέ. Για εμάς είναι προσβλητικό και εξευτελιστικό», λένε οι Σλαβομακεδόνες στη Μελβούρνη.

«Είμαστε ‘Μακεδόνες’, η ταυτότητά μας είναι ‘μακεδονική’ και η πατρίδα μας είναι η ‘Μακεδονία’, γράφουν στην ανακοίνωσή τους.

Οι Σλαβομακεδονικές οργανώσεις της διασποράς προγραμματίζουν στις 8 Σεπτεμβρίου, διαδηλώσεις μπροστά στις πρεσβείες της Βόρειας Μακεδονίας, στην Καμπέρα και το Παρίσι, αναφέρουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων.

echedoros-a.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter