• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εθνική συμφορά, η κυβερνητική ελαφρότητα που αγγίζει τη φαιδρότητα και η απούσα αντιπολίτευση-Χρ. Καπούτσης

3 έτη ago
in ΑΠΟΨΕΙΣ
0
Η εθνική συμφορά, η κυβερνητική ελαφρότητα που αγγίζει τη φαιδρότητα και η απούσα αντιπολίτευση-Χρ. Καπούτσης
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Φωτογραφία ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Άρθρο του Χρήστου Καπούτση

Η  χώρα μας  βιώνει μια πρωτοφανή εθνική συμφορά, που προκάλεσαν οι δασικές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού. Η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους.

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο  στρέμματα (1,4) έγιναν στάχτη , σπίτια και αγκωνάρια , πέτρες και πανέμορφα Δάση καπνίζουν πυρακτωμένα, μνημεία παγκόσμιου πολιτισμού  έγιναν φλεγόμενα ερείπια, αποθήκες στρατιωτικού υλικού έγιναν παρανάλωμα πυρός, όλα αψευδείς  μάρτυρες της συμφοράς.  Άνθρωποι και Ζώα κάηκαν, είναι τα αθώα θύματα που θεωρούνται, κυνικότατα ως …. παράπλευρες απώλειες!!!!.

Υπόνοιες, εικασίες, υπονοούμενα σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς, διακινούνται από διάφορες πηγές, κυβερνητικές και μη. Ποιος ή ποιοι έβαλαν τις φωτιές και κατέκαψαν την Ελλάδα; Είναι άραγε η κλιματική αλλαγή και πως αυτή αυτοαναφλέγει; Μήπως είναι οι επικίνδυνοι παράτυποι μετανάστες που συμπεριφέρονται ανεύθυνα όπως μας ενημέρωσε  ο διαρκώς μειδιών Υπουργός Δ. Καιρίδης, ή μήπως πράκτορες που πληρώνει ο Ερντογάν για να γονατίσει την Ελλάδα ενόψει ελληνοτουρκικού διαλόγου, ή ακόμη και ο Πούτιν για να μας εκδικηθεί, επειδή Ουκρανοί πιλότοι θα εκπαιδευτούν στα F-16 στην Καλαμάτα;  Η μήπως η χώρα δέχεται μορφή «υβριδικού πολέμου», αγνώστου προελεύσεως και δυσδιάκριτων στόχων, όπως υποστήριξαν οι «ψιλοαρπαγμένοι» ειδικοί  επί παντός του επιστητού, αλλά και δακτυλοδεικτούμενοι τηλεπαραθυράκηδες;

Μια απάντηση ενδεικτική της κυβερνητικής «ελαφρότητας» έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης: «Η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί τις πυρκαγιές λες και δεν έγιναν εκλογές», επιδεικνύοντας  έτσι, αλαζονεία και αμετροέπεια και κρυπτόμενος πίσω από το 41τακατο, αφού ως γνωστόν η Κυβέρνηση είναι εκ προοιμίου «αθώα»….  Και το χειρότερο, η επιδεικτικά απούσα αντιπολίτευση, που ζητά παραίτηση της Κυβέρνησης ή Υπουργών από τις παραλίες, καλό θα είναι να απεγκλωβιστεί από την μέγγενη και την ευκολία του λαϊκισμού και να μπει μπροστά με πρωτοβουλίες και συγκεκριμένες παρεμβάσεις και υλοποιήσιμες προτάσεις.   ΟΧΙ κομματικές πολιτικές ή κυβερνητικά επικοινωνιακά παιχνίδια πάνω στις στάχτες.  Ο Κρατικός μηχανισμός, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες κάποιων φιλότιμων   στελεχών και πυροσβεστών και πιλότων και στρατιωτών και εθελοντών, αποδείχτηκε ανεπαρκής και με ελλιπή μέσα. Δεν είναι θεωρητική εκτίμηση, αλλά προκύπτει  εκ του αποτελέσματος. Μέχρι πότε η προπαγάνδα  των κυβερνητικών ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, Δημόσιων και Ιδιωτικών, θα αποτελούν σωσίβιο για τη Κυβέρνηση; Είναι τεράστια η καταστροφή και θα πρέπει όλοι πολίτες, πολιτικοί ,  κόμματα και ΜΜΕ να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ειδικά εμείς οι πολίτες, δεν πρέπει να ξεχάσουμε, να συγχωρέσουμε, να συμψηφίσουμε, να αγνοήσουμε, αλλά να απαιτήσουμε, ενημέρωση και λογοδοσία, που είναι άλλωστε και η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Και για να ξαναφυτρώσουν οι ελπίδες μαζί με τα δένδρα, τα σχίνα και  τις αγριοτριανταφυλλιές.   Ο Υπουργός Β. Κικίλιας απευθυνόμενος γενικά σε υποτιθέμενους εμπρηστές – φαντάσματα είπε: «Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα, θα σας βρούμε, δεν θα γλιτώσετε». Φροντίστε να μάθετε  πρώτα  ποιοι είναι κ. Υπουργέ, ώστε να μην σκιαμαχείτε… Είναι τόσο φαιδρή η εικόνα των κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών, όταν δηλώνουν «συντετριμμένοι» , ότι η Κυβέρνηση έκανε το καλύτερο δυνατόν, ενώ καίγεται ακόμη ο τόπος, που δεν μπορείς ούτε γελάσεις, να κλάψεις μόνο …

Μέχρι τώρα, δεν έχουμε ούτε μια σύλληψη  ενός σοβαρού εμπρηστή ή ομάδας πληρωμένων εμπρηστών. Τίποτα απολύτως … Μήπως δεν υπήρξαν; Η ΕΥΠ, η  Αστυνομία, το Λιμενικό, η Διακλαδική Διεύθυνση Πληροφοριών των Ε.Δ., τι έχουν να πουν ή μάλλον απολογηθούν;

Θα εστιάσουμε σε μία πολλαπλά ενδιαφέρουσα παράμετρο των καταστροφικών πυρκαγιών.

Είχαμε φωτιά στη Ρόδο, ακριτικό νησί, πολύ καλά αμυντικά εξοπλισμένο (βασικό τουρκικό αίτημα η αποστρατιωτικοποίηση της Ρόδου και του Καστελόριζου), που έχει δραστήριους μουσουλμάνους τουρκογενείς και πολλούς μουσουλμάνους πρόσφυγες, κυρίως Πακιστανούς.   Καταστροφικές φωτιές στη Μαγνησία, όπου βρίσκεται στο Στεφανοβίκειο η βάση ελικοπτέρων (ελληνικά και αμερικανικά) και είχαμε για πρώτη φορά φωτιά στην πιο κρίσιμη και ετοιμοπόλεμη Μονάδα της Πολεμικής μας Αεροπορίας την 111 Π.Μ. στην Αγχίαλο, που μια υποτιθέμενη αποθήκη πυρομαχικών τινάχτηκε στον αέρα,  αποκαλύπτοντας αδυναμίες, στρατιωτικού χαρακτήρα. Απειλήθηκε να γίνει «Κούγκι» και η 112 Π.Μ., όπου είναι η αεροπορική βάση και για τα πυροσβεστικά αεροσκάφη!

   Σκηνές βγαλμένες από την Αποκάλυψη  η καταστροφική φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, που βρίσκεται η πιο σημαντική αμερικανονατοϊκή  βάση, αφού αμερικανικά αρματαγωγά πλοία, ελικοπτεροφόρα πλοία ελλιμενίζονται εκεί  και από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης διέρχονται στρατεύματα, άρματα μάχης, πυρομαχικά με προορισμό την Ουκρανία. Η Τουρκία αντιδρά στην ύπαρξη στρατιωτικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη και ζητά τη διάλυσή της, όπως φυσικά και η Ρωσία.

Στις φωτιές των νομών Έβρου και Ροδόπης, υπήρξε  μια πρωτοφανής κινητοποίηση των στρατιωτικών αρχών,  όχι μόνο στην  συνδρομή του στρατιωτικού προσωπικού  στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών, αλλά κυρίως, με την ενεργοποίηση του συστήματος συλλογής στρατιωτικών πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ,  που θέλουμε να πιστεύουμε, ότι απέχει, λόγω της Εθνικής αποστολής του, από τα πάσης φύσεως και προέλευσης επικοινωνιακά παιχνίδια της Κυβέρνησης, δόθηκε ιδιαίτερη  έμφαση στην επιτήρηση  στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.  Ενεργοποιήθηκαν  τα στρατιωτικά σχέδια   στον τομέα ευθύνης της XVI Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού και της 29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ. Επιτηρούνται όλα τα δρομολόγια που περνούν από τα μειονοτικά χωριά της περιοχής. Και επιπλέον,   μεταφέρθηκαν και 2 Λόχοι των Ειδικών Δυνάμεων, της Ε’ Μοίρας Καταδρομών, με  αποστολή επιτήρησης και  περιπολιών  στα εσωτερικά δρομολόγια των νομών  Έβρου και Ροδόπης. Η εκτίμηση του ΓΕΕΘΑ,  είναι ότι υπάρχουν όχι μόνο απλές ενδείξεις, αλλά  κάτι  πιο σοβαρό, σχετικά με  τα αίτια,   που έχουν προκαλέσει τις πυρκαγιές στην παραμεθόριο και απειλήθηκαν αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού. Και ακόμη, τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας στην Πάρνηθα,  από «θαύμα» δεν προσέγγισε η φωτιά!   Σχετικά με τα αίτια της φωτιάς, ειδικά σε κρίσιμες περιοχές για την Εθνική Ασφάλεια, η τύχη, ή η αμέλεια  ή οι καιρικές συνθήκες, να προκάλεσαν την πυρκαγιά, είναι ένα ενδεχόμενο, αλλά όχι και  το μοναδικό. Ελπίζουμε ότι το ΓΕΕΘΑ έχει ικανά αποδεικτικά στοιχεία που στοιχειοθετούν εμπρησμούς, που να δικαιολογούν αυτή  την κινητοποίηση.  Κατόπιν αυτών, υποχρεούται η Κυβέρνηση να ενημερώσει πλήρως τον φοβισμένο και  αποσβολωμένο   Ελληνικό Λαό. Να εξηγήσει τι έχει συμβεί ,  ποιοι ολιγώρησαν , ποιοι δεν προνόησαν ως όφειλαν  σε θέματα πρόληψης , ποιοι αδιαφόρησαν και λόγω ανικανότητας ή «αμεριμνησίας» δεν αξιολόγησαν σωστά , είτε πληροφορίες, είτε την αρχική κατάσταση. Ποιοι τελικά μας έκαψαν και γιατί; Πρόκειται για ανείπωτη συμφορά …. πολιτικά και κοινωνικά ανυπόφορη, οικονομικά αβάσταχτη… Ηθικά, εθνικά , πατριωτικά, ανθρωπιστικά, συμπυκνωμένη… αρχαιοελληνική  τραγωδία!

Επί των πυρακτωμένων ερειπίων πρέπει να

οικοδομηθεί  η Αλήθεια για την εθνική συμφορά. Καμιά συγκάλυψη των υπευθύνων συμπεριλαμβανομένων και των υψηλά ιστάμενων στην Κρατική ιεραρχία, είτε  λόγω ανικανότητας, είτε εκ δόλου… Η Δικαιοσύνη επί το έργον, που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρέπει να είναι τυφλή, αλλά επιβάλλεται να βλέπει και στο σκοτάδι, εκεί που κρύβονται οι ένοχοι της ντροπής. «Αλλ’ η Δίκη γαρ και κατά σκότον βλέπει» (αλλά η Δικαιοσύνη βλέπει και στο σκοτάδι), που ακούσαμε και αυτό το καλοκαίρι στην Επίδαυρο, από τον Οιδίποδα, στο αριστούργημα του Σοφοκλή.

militaire.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η ανάλυση του Ακαδημαϊκού Παναγόπουλου: Προσωπικός Αριθμός και ψηφιακή ταυτότητα – Τι κρύβεται πίσω από το νέο σύστημα;
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ανάλυση του Ακαδημαϊκού Παναγόπουλου: Προσωπικός Αριθμός και ψηφιακή ταυτότητα – Τι κρύβεται πίσω από το νέο σύστημα;

by admin
5 ώρες ago
Γιατί ο Μάικ Άνταμς λέει ότι οι ελλείψεις τροφίμων και ενέργειας είναι ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΕΣ – Και ποιος είναι ο πραγματικός στόχος;
ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιατί ο Μάικ Άνταμς λέει ότι οι ελλείψεις τροφίμων και ενέργειας είναι ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΕΣ – Και ποιος είναι ο πραγματικός στόχος;

by admin
23 ώρες ago
Δύο Σύγχρονοι Ελληνικοί Εφιάλτες: Ιδιοκατοίκηση και Ενοίκιο!…   Προφορικό πιπεράτο του Γιώργου Πιπερόπουλου
ΑΠΟΨΕΙΣ

Δύο Σύγχρονοι Ελληνικοί Εφιάλτες: Ιδιοκατοίκηση και Ενοίκιο!… Προφορικό πιπεράτο του Γιώργου Πιπερόπουλου

by admin
2 ημέρες ago
Ακαδημαϊκός Παναγόπουλος: Γιατί η Ελλάδα δεν κατέρρευσε μόνο οικονομικά – Η βαθύτερη ασθένεια που κρύβουν
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ακαδημαϊκός Παναγόπουλος: Γιατί η Ελλάδα δεν κατέρρευσε μόνο οικονομικά – Η βαθύτερη ασθένεια που κρύβουν

by admin
2 ημέρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Η λογοκριμένη Δημοσκόπηση εμφάνιζε την Ελπίδα για τη Δημοκρατία στο 18% και τον Τσίπρα μόλις στο 3,8%!

Η λογοκριμένη Δημοσκόπηση εμφάνιζε την Ελπίδα για τη Δημοκρατία στο 18% και τον Τσίπρα μόλις στο 3,8%!

7 ημέρες ago
Ακαδημαϊκός Παναγόπουλος: Γιατί η Ελλάδα δεν κατέρρευσε μόνο οικονομικά – Η βαθύτερη ασθένεια που κρύβουν

Ακαδημαϊκός Παναγόπουλος: Γιατί η Ελλάδα δεν κατέρρευσε μόνο οικονομικά – Η βαθύτερη ασθένεια που κρύβουν

2 ημέρες ago
Γ.Μ: Ναὶ ἔρχου, Κύριε Ἰησοῦ…..

Γ.Μ: Ναὶ ἔρχου, Κύριε Ἰησοῦ…..

6 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΕΡΙ του Αγιου ΠΑΪΣΙΟΥ

    ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΕΡΙ του Αγιου ΠΑΪΣΙΟΥ

    29 shares
    Share 12 Tweet 7
  • NanoBots: ο Σκοπός των Αεροψεκασμών

    28 shares
    Share 11 Tweet 7
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (2/6/2026)

    24 shares
    Share 10 Tweet 6
  • Θα έρθει και η δική σας ώρα….

    23 shares
    Share 9 Tweet 6
  • 50 Μοναστήρια προς Βουλευτές της ΝΔ: «ΕΞΩ από τα ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ, ΟΣΟΙ ψηφισαν τον Σοδομονόμο».

    28 shares
    Share 11 Tweet 7

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr