ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η Εκκλησία υιοθετεί τις εκπαιδευτικές μεθόδους της νέας εποχής

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. - 5 Φεβ 2018 - 7:00
Loading...

Τα σχολεία της Αγγλικής Εκκλησίας έχουν ανακοινώσει ότι σχεδιάζουν να εκδώσουν έντυπα που επιτρέπουν

στους μαθητές και τους δασκάλους, να αναφέρουν την ομοφυλοφιλία και τον διαφυλικό εκφοβισμό.

Η Daily Mail αναφέρει ότι τα έντυπα θα δοθούν σε 5.000 σχολεία, σε μια προσπάθεια που θα επιτρέψει στους μαθητές να αναφέρουν εκπαιδευτικούς ή οποιουσδήποτε άλλους ενήλικες, οι οποίοι θεωρούνται ότι εκφοβίζουν.

Το πρότυπο του εντύπου δίνει στο σχολικό προσωπικό 11 επιλογές, για να προσδιορίσουν το είδος εκφοβισμού που λένε ότι έχουν δει ή υποστεί – και να αναγνωρίσουν τον δράστη.

Οι διαθέσιμες επιλογές περιλαμβάνουν την «ταυτότητα φύλου – τρανσφοβία», «σεξιστική παρενόχληση», «σεξουαλικό προσανατολισμό – ομοφοβία», «σεξουαλικό προσανατολισμό – αμφιφοβία», παράλληλα με επιλογές για θρησκευτικό, ρατσιστικό και πολιτιστικό εκφοβισμό ή εκφοβισμό στην τάξη.

Εκτός από τον προσδιορισμό του «υπεύθυνου για τον εκφοβισμό» στην αναφορά, μαζί με το πρόσωπο «στόχο», πρέπει επίσης να παρέχονται αποδεικτικά στοιχεία για τους «μάρτυρες, και λεπτομέρειες για οποιοδήποτε άλλον εμπλέκεται». Αφού συμπληρώσουν τα έντυπα, οι μαθητές μπορούν να τα παραδώσουν σε ένα μέλος του προσωπικού ή να τα βάλουν σε ένα «κουτί εκφοβισμού» στην τάξη.

Η κίνηση όπως ήταν φυσικό επαινέθηκε από την κοινότητα των LGBT, όμως υπήρξαν προειδοποιήσεις ότι οι κατευθυντήριες γραμμές παραβιάζουν τη θρησκευτική ελευθερία.

«Από το να ακολουθήσουμε την σωστή πορεία προστασίας των παιδιών από τον εκφοβισμό, φτάνουμε στην αστυνόμευση της σκέψης», είπε ο Andrea Minchiello Williams της Christian Concern. Όποιος αμφισβητεί αυτήν την καθοδήγηση κινδυνεύει να θεωρηθεί εκφοβιστής, και ρισκάρει την σταδιοδρομία του. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν γίνει οι ίδιοι εκφοβιστές- πιέζοντας τα παιδιά και τους δασκάλους να αποδεχθούν την ιδεολογία τους και να σκέφτονται όπως αυτοί».

Το εκπαιδευτικό γραφείο της Εκκλησίας εξέδωσε οδηγία προς τα σχολεία του να επιτρέπουν στους μαθητές «να μπορούν να παίζουν με πολλούς μανδύες ταυτότητας».

Στο 52 σελίδων έντυπο που κυκλοφόρησε με τίτλο: » Αξιολόγηση όλων των παιδιών του Θεού», αναφέρεται ότι:

«Τα παιδιά πρέπει να έχουν την ελευθερία να διερευνήσουν τις δυνατότητες του τι μπορούν να γίνουν χωρίς κριτική ή χλευασμό… Για παράδειγμα, ένα παιδί μπορεί να επιλέξει φούστα μπαλαρίνας, τιάρα και τα τακούνια της πριγκίπισσας ή το κράνος του πυροσβέστη, τη ζώνη εργαλείων και τον μανδύα του υπερήρωα, χωρίς προσδοκία ή σχόλιο. Η παιδική ηλικία έχει έναν ιερό χώρο για δημιουργική αυτο-φαντασία».

Αυτή είναι η κατεύθυνση που θα δίνει πλέον η εκκλησία στα παιδιά; Είναι δυνατόν να γίνονται αυτά σε εκπαιδευτικά ιδρύματα τα οποία ανήκουν σε χριστιανική εκκλησία; Τότε φανταστείτε τι θα κάνει η εκκλησία του σατανά!

el.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter