ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ στην σύλληψη του Julian Assange

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 19 Απρ 2019 - 18:33
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Η τιμητική πολιτογράφηση του Assange ως Έλληνα
Η εξαιρετική παροχή υπηρεσιών του Assange στην Ελλάδα
Η παρεμπόδιση πολιτογράφησης του Assange από τους Χαρίτση-Μπαλτσιώτη
Η προσβλητική συμπεριφορά του Ισημερινού προς Ελλάδα και Ευρώπη
Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν «στήριξη» του Assange
Η εκμετάλλευση του Assange από τους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Η δυνατότητα μεταφοράς του Assange στην Ελλάδα ως «νομικού πεδίου»

Σημίτης-Πάγκαλος (Οτσαλάν) & Τσίπρας-Χαρίτσης-Μπαλτσιώτης (Ασάνζ)

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξης Χαρίτσης και ο Ειδικός Τομεακός Γραμματέας Ιθαγένειας κ. Λάμπρος Μπαλτσιώτης έχουν παίξει ρόλο στην διαπλοκή των γεγονότων, που οδήγησαν στην σύλληψη του Julian Assange, δημοσιογράφου και κορυφαίου whistleblower στο WikiLeaks.

Έχουν παρεμποδίσει την διαδικασία τιμητικής πολιτογράφησης του Julian Assange ως Έλληνα (την οποία ξεκίνησε το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, μέλος της συμμαχίας ΑΚΚΕΛ για τις Ευρωεκλογές) με τρόπο που απέκλεισαν την δυνατότητα να μεταφερθεί στην Ελλάδα από την πρεσβεία του Ισημερινού (Equador) στο Λονδίνο, συμβάλλοντας στην παραμονή του εκεί και δίνοντας χρόνο στους διώκτες του Julian Assange να διαμορφώσουν συνδυασμό συνθηκών, για να δικαιολογήσουν την σύλληψή του.

Ενώ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα συνειδητά παρεμπόδιζε τη δημιουργία συνθηκών για την απελευθέρωση του Assange από την πρεσβεία του Ισημερινού, τόσο ορισμένοι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στελέχη του και κομματικά συνδεδεμένα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα τώρα εκμεταλλεύονται την σύλληψή του, δήθεν υποστηρίζοντάς τον είτε τιμώντας τον για τη δράση του είτε ζητώντας την απελευθέρωσή του σε θεατρική παράσταση υποκρισίας, «παίζοντας σε δύο ταμπλό».

Έγγραφα αλληλογραφίας από το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, το οποίο είναι μέλος στην συμμαχία ΑΚΚΕΛ που έχει πολιτική συνεργασία για τις Ευρωεκλογές με το ιταλικό Κίνημα 5 Αστέρων, αποκαλύπτουν ότι τον Δεκέμβριο 2018 ξεκίνησε η διαδικασία για την τιμητική πολιτογράφηση του Julian Assange ως Έλληνα λόγω των εξαιρετικών υπηρεσιών που έχουν προσφέρει στην Ελλάδα τα δημοσιευμένα έγγραφα στο WikiLeaks. Βασικό στοιχείο της συμμαχίας ΑΚΚΕΛ εντός Ελλάδας και στην Ε.Ε. με Ιταλία κλπ είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς και προστασία κάθε whistleblower.

Ο Υπουργός και ο Γραμματέας χειρίστηκαν την υπόθεση με τέτοιον τρόπο ώστε να προκαλέσουν τεχνητές δυσκολίες καθυστέρησης της διαδικασίας που έδωσαν άνεση χρόνου και χειρισμών στην ηγεσία του Ισημερινού και στα αγγλοαμερικανικά συμφέροντα που καταδιώκουν τον Assange, ώστε να οργανώσουν την σύλληψή του. Όλα αυτά κατά παράβαση καθήκοντος … τουλάχιστον.

Τα έγγραφα επίσης αποτελούν ίσως την μοναδική απόδειξη σε όλο τον κόσμο ότι η κυβέρνηση του Ισημερινού και η πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο παραπλανούν την διεθνή κοινή γνώμη όταν ισχυρίζονται ότι αντιμετώπισαν πολύ μεγάλο πρόβλημα από τον Julian Assange και για αυτό υποχρεώθηκαν να τον παραδώσουν στη Βρετανική αστυνομία. Τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2018 είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν την «Ελληνική Επιλογή» και να συντονιστούν για την μεταφορά του Julian Assange στην Ελλάδα, όπου η διαδικασία έχει δημιουργήσει νομικό σύνδεσμο μεταξύ αυτού και της Ελλάδας, συνεπώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ουσιαστικά το μόνο που χρειαζόταν ήταν να μεταφερθεί με διπλωματικά αυτοκίνητα στο αεροδρόμιο ενώ θα μπορούσε για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια να πετάξει από το Λονδίνο με αεροσκάφος διπλωματικής κάλυψης. Μέχρι και ο ΟΗΕ θα μπορούσε να εμπλακεί σε αυτή τη διαδικασία (αφού έχει εκδηλωθεί υπέρ του Assange) ώστε να είναι οχήματα του ΟΗΕ και να αποκλειστεί οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια των βρετανικών αρχών. Φυσικά αν σε οποιοδήποτε σημείο αυτής της πορείας γινόταν επιχείρηση απαγωγής ή έστω και δολοφονίες των επιβαινόντων στα οχήματα, αυτό θα ήταν η απόλυτη διπλωματική καταστροφή για την Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες γεγονός που εξασφαλίζει ότι δεν θα τολμούσαν ποτέ να το κάνουν. Απλώς η κυβέρνηση του Ισημερινού σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Βρετανία σκόπιμα διατηρούσε τον Assange στην πρεσβεία για να κατασκευαστεί συνδυασμός καταστάσεων για να δικαιολογήσει την παράδοσή του στους αγγλοαμερικανούς. Οι υποσχέσεις των ΗΠΑ για δάνειο από το ΔΝΤ και χάρισμα του χρέους του Ισημερινού, όπως φαίνεται «έπεισαν» τον Πρόεδρο Μορένο του Ισημερινού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση του Ισημερινού αφαίρεσε την υπηκοότητα Ισημερινού από τον Assange που του την είχε χορηγήσει ο προηγούμενος Πρόεδρος της χώρας, διότι δεν μπορούσε να παραδώσει σε ξένη κυβέρνηση έναν πολίτη του Ισημερινού. Οι ενέργειες του Υπουργού και του Γραμματέα στο Υπουργείο Εσωτερικών στην Ελλάδα φαίνεται ότι λειτούργησαν με τρόπο ώστε να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το «αντιστάθμισμα υπηκοότητας» από την διαδικασία για ελληνική υπηκοότητα. Η αυστραλιανή υπηκοότητά του πρακτικά τού είναι άχρηστη διότι η αυστραλιανή κυβέρνηση φαίνεται να έχει παραδώσει τον Assange στο βαθύ κράτος των ΗΠΑ. Όλες αυτές οι ενέργειες και οι χρονικές «συμπτώσεις» δεν μπορεί να είναι συμπτώσεις.

Αυτά όμως αποδεικνύουν και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ όταν έχουμε Ευρωβουλευτές του όπως τους Κούλογλου, Παπαδημούλη, Κούνεβα και άλλα στελέχη και ΜΜΕ του να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους υπέρ του Assange και της απελευθέρωσής του, τη στιγμή που η ΣΥΡΙΖΑΐικη ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών συμμετείχε στην προσπάθεια καταστροφής της εναλλακτικής λύσης για να παραμείνει ελεύθερος.

Η προτεινόμενη εφικτή λύση τώρα για το τι μπορεί να γίνει στη συνέχεια αφορά την δυνατότητα να μεταφερθεί ο Assange στην Ελλάδα επίσημα με βρετανική δικαστική απόφαση διότι σε ελληνικό έδαφος μπορεί να γίνει η διαδικασία που ικανοποιεί όλες τις πλευρές που διεκδικούν είτε την τιμωρία είτε την απελευθέρωσή του. Η διαδικασία τιμητικής πολιτογράφησης ως Έλληνα πολίτη, την οποία έχει προσπαθήσει να μπλοκάρει ο Ειδικός Γραμματέας Μπαλτσιώτης, εν γνώσει βέβαια του Υπουργού Χαρίτση, επιτρέπει να παρουσιαστούν δημόσια και ανοιχτά όχι μόνο στο Ελληνικό κοινό αλλά στο διεθνές κοινό, όλα τα επιχειρήματα των Ηνωμένων Πολιτειών, της Σουηδίας και της Βρετανίας εναντίον του και όλα τα επιχειρήματα υπέρ του τόσο από τους συνεργάτες και δικηγόρους του όσο και από το τεράστιο πλήθος υποστηρικτών του σε όλο τον κόσμο.

Είναι επίσης η μοναδική νομικά και πολιτικά ασφαλής επιλογή που μπορεί να έχει η Βρετανία, είτε η πολιτική είτε η δικαστική ηγεσία της.

Είναι όμως και η καλύτερη δοκιμή των ΣΥΡΙΖΑίων Ευρωβουλευτών, βουλευτών, στελεχών, ΜΜΕ για να δούμε αν θα την στηρίξουν ως λύση για τον Assange και την ελευθερία του Τύπου, έκφρασης και καταπολέμηση της διαφθοράς.

Απάντηση στην επιστολή Μπαλτσιώτη για Πολιτογράφηση του Julian Assange ως Έλληνα πολίτη _11 Ιαν.2019_

Επιστολή για Πολιτογράφηση του Julian Assange ως Έλληνα πολίτη _18 Δεκ.2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ελληνική υπηκοότητα στον Julian Assange του Wikileaks ζήτησε επίσημα το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας

Απάντηση Μπαλτσιώτη – Σχετικά με πολιτογράφηση Julian Assange

Honorary naturalization of Julian Assange as Greek citizen-EKAD

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Η εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ στην σύλληψη του Julian Assange

Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας  –  Greek Direct Democracy Movement

Ιπποκράτους 42   Τ.Κ. 10680 Αθήνα   —- 42, Hippokrates str– GR-10680 Athens – 

Tel.: +30 2103632000 – Fax: +30 2103610882 – Cell phone: +30 6944545888geoko@otenet.gr  –   ekad@dimopolis.gr   –    amesidimokratiapress@gmail.com

www.dimopolis.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
6984581480, 6947778495
Viber: +30-698-4581480
Wire: +30-698-4581480
What’s Up: +30-698-4581480
Telegram: +30-698-4581480
Signal: +30-698-4581480

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…