ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η ισορροπία του τρόμου στον Ειρηνικό – Η πάνοπλη Κίνα παρουσίασε το Stealth J -20 με το βλέμμα… στην Ταϊβάν

ΔΙΕΘΝΗ. - 11 Δεκ 2022 - 20:55

Η Κίνα δεν απέκλεισε ποτέ το ενδεχόμενο εισβολής στην Ταϊβάν και συνέχισε να αποκτά τα στρατιωτικά μέσα για να το κάνει

Μία εντυπωσιακή αλλά και απότομη αύξηση στον αριθμό των κινεζικών μαχητικών αεροσκαφών που εισέρχονται στη Ζώνη Αεράμυνάς της, αναφέρει το τελευταίο διάστημα η Ταϊβάν.
Το μεγαλύτερο ρεκόρ, που καταγράφηκε, ήταν τα 56 μαχητικά αεροσκάφη τα οποία εντοπίστηκαν πάνω από την Ταϊβάν στις 4 Οκτωβρίου 2021.
Η Κίνα δεν απέκλεισε ποτέ το ενδεχόμενο εισβολής στην Ταϊβάν και συνέχισε να αποκτά τα στρατιωτικά μέσα για να το κάνει.
Τα τελευταία χρόνια, έχει εκσυγχρονίσει τον στρατό της, παρουσιάζοντας το J-20, ένα κινεζικό μαχητικό stealth 5ης γενιάς.

Έχει επίσης κατασκευάσει δύο αεροπλανοφόρα μαζί με πολλά σύγχρονα αποβατικά πλοία.

Κινεζική υπεροχή

Παρόλο που η πιθανότητα η Κίνα να κατακτήσει την Ταϊβάν δια της βίας παραμένει ασαφής, η στρατιωτική ισορροπία στα στενά της Ταϊβάν είναι σταθερά υπέρ της Κίνας.
Μάλιστα η κινεζική αυτή υπεροχή καταγράφεται και σε ετήσια έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης.
Από την άλλη πλευρά, η Ταιπέι μπορεί να προσβλέπει μόνο σε μία αμερικανική παρέμβαση, εάν αυτή ποτέ εκδηλωθεί.

333.jpeg
Τι θα κάνει ο Biden;

Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden έχει δεσμευθεί δύο φορές σε διάστημα τριών μηνών το 2021 ότι οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν την Ταϊβάν σε περίπτωση επίθεσης από την Κίνα.
Πάντως η Ουάσινγκτον ακολουθούσε πάντα μία πολιτική «στρατηγικής ασάφειας» όσον αφορά την υπεράσπιση της Ταϊβάν και μένει να φανεί, εάν οι δεσμεύσεις Biden σηματοδοτούν κάποια αλλαγή.
Μιλώντας τον Οκτώβριο 2022, ο Biden τόνισε: «Δεν θέλω ψυχρό πόλεμο με την Κίνα.
Θέλω απλώς η Κίνα να καταλάβει ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, ότι δεν πρόκειται να αλλάξουμε καμία από τις απόψεις μας».

www.bankingnews.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr