ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η Ιταλία βρήκε μια μη ευρωπαϊκή αλλά αποτελεσματική λύση στη μεταναστευτική κρίση

ΔΙΕΘΝΗ. - 19 Αυγ 2019 - 21:53
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Καθώς οι Ευρωπαϊκές χώρες πνίγονται στη ροή των μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, η Ιταλία έχει γίνει μια χώρα που έχει μεγάλη επιτυχία στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Έτσι, σύμφωνα με το ιταλικό Υπουργείο Εσωτερικών, ως αποτέλεσμα της αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, ο αριθμός των μεταναστών που φθάνουν στη χώρα έχει μειωθεί κατά 79,6% από τις αρχές του έτους, από 42.700 έως 8.700 άτομα. Στο πλαίσιο αυτό, ο αριθμός των εθελοντικών επαναπατριζόμενων μειώθηκε από 1200 σε 555.

Ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου που υποβλήθηκαν μειώθηκε επίσης κατά το ήμισυ από 82400 σε 36200. Το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει ότι 97400 αιτήσεις ασύλου υποβλήθηκαν σε επεξεργασία το 2019, εκ των οποίων το 70% απορρίφθηκε.

Λόγω του μικρότερου αριθμού εισερχόμενων μεταναστών, οι δαπάνες για την διαβίωση μεταναστών έχουν επίσης μειωθεί και κατά συνέπεια είναι διαθέσιμες για άλλες ανάγκες. Ταυτόχρονα, από την 1η Αυγούστου 2017 έως τα τέλη Ιουλίου του 2018, δαπανήθηκαν 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ σε αυτόν τον τομέα, πέρυσι δαπανήθηκαν μόνο 501 εκατομμύρια ευρώ. Η Ιταλία παρέχει σήμερα πάνω από 105 χιλιάδες μετανάστες, δηλαδή το ένα τρίτο λιγότερο από πέρυσι.

https://news-front.info

tokoutsavaki

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΟιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

 

Loading…