ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΘΟΤΗΤΑΣ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. - 25 Αυγ 2019 - 9:10
Loading...

Γράφει ο Νικόλαος Λιόκος

Η παράνοια της πολιτικής ορθότητας έχει μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας. Η επιβολή απόψεων οι οποίες υποτίθεται πως προσπαθούν να οδηγήσουν   στην αποφυγή εκφράσεων ή ενεργειών που πιστεύεται ότι αποκλείουν, περιθωριοποιούν ή προσβάλλουν ομάδες ανθρώπων που μειονεκτούν κοινωνικά ή γίνονται διακρίσεις εις βάρος τους, δεν είναι τίποτα περισσότερο από την επιβολή της άποψης μιας παρακμιακής μειοψηφίας προερχόμενης φυσικά από την αριστερά των «δικαιωμάτων».

Έχουμε αναφέρει αναλυτικά πολλές φορές για την ύπουλη επιβολή του λεγόμενου πολιτιστικού μαρξισμού εδώ και δεκαετίες. Ως γνωστόν, οι μικρές καθημερινές αλλαγές δεν γίνονται άμεσα αντιληπτές, δημιουργούν όμως το υπόβαθρο στο τέλος, μέσω του υποσυνείδητου, να γίνουν αποδεκτές χωρίς κριτική. Η αρχική χρήση του όρου αφορούσε την δογματική προσκόλληση στις θέσεις των «ορθόδοξων» κομμουνιστών και ιδιαίτερα των σταλινικών. Όποιος δηλαδή ασπάζονταν ως ευαγγέλιο τις θέσεις του κόμματος ήταν και πολιτικά ορθός.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Ουμπέρτο Έκο στο θέμα αυτό, ο οποίος φέρεται να είπε πως η πολιτική ορθότητα τείνει να εξελιχθεί σε μια νέα μορφή φονταμενταλισμού.

Για εμάς δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ψυχοπαθολογική κατάστασης συνεχούς πάλης από ομάδες οι οποίες υποτίθεται πως υπερασπίζονται τα δικαιώματα μειοψηφιών, χωρίς απαραίτητα τα άτομα που τις απαρτίζουν να ανήκουν στις εν λόγω μειοψηφίες. Τελικός στόχος αυτών των ομάδων, όσο ασκούν την «επαναστατική» τους μόδα, είναι να καθοδηγήσουν τη σκέψη φορτώνοντας τους ανθρώπους με ενοχικά σύνδρομα.

Ο λόγος που αναφέρουμε τα παραπάνω είναι η πρόσφατη διαφήμιση μιας από τις κορυφαίες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες (μπλεγμένης πρόσφατα σε διάφορα σκάνδαλα περί «μειωμένων» ρύπων). Η ομολογουμένως, από αισθητικής άποψης, όμορφη διαφήμιση τόσο σε επίπεδο εικόνας, αλλά και μουσικής σύνθεσης τελικά δεν θα προβληθεί αφού τρεις μόνο καταγγελίες ήταν αρκετές για να διακόψουν την προβολή της. Ο λόγος; Σε ένα σημείο της διαφήμισης μια νεαρή μητέρα κάθεται σε ένα πάρκο με το μωρό της σε παιδικό καροτσάκι την ώρα που το διαφημιζόμενο όχημα περνάει ήσυχα από μπροστά της.

Η απαγόρευση αποφασίστηκε από την Υπηρεσία Προτύπων Διαφήμισης του Ηνωμένου Βασιλείου (ASA) και αφορά μόνο την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας. Σύμφωνα με την Υπηρεσία «…αναγνωρίστηκε στη συγκεκριμένη διαφήμιση η φροντίδα των παιδιών είναι ένας ρόλος που συνδέεται στερεοτυπικά με τις γυναίκες…».  Φυσικά κάτι τέτοιο δεν το θέλουν οι διάφορες αναρχο-φεμινίστριες γιατί η γυναίκα πρέπει να είναι χειραφετημένη ώστε να εργάζεται από το πρωί ως το βράδυ και να συμπεριφέρεται ως ένα άβουλο καταναλωτικό ον.

Η εύστοχη απάντηση της υπεύθυνης marketing της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν στάθηκε ικανή να αποτρέψει την παρανοϊκή απόφαση που επιβλήθηκε από μια παρακμιακή μειοψηφία. Το υψηλόβαθμο στέλεχος δήλωσε: «Ως στέλεχος αυτής της εταιρείας και ως μητέρα, δεν πιστεύω ότι οι ρόλοι των γυναικών σε αυτή τη διαφήμιση προβάλλονται με οποιονδήποτε τρόπο αρνητικά. Όπως στα πλάνα που άνδρες φαίνονται να συμμετέχουν σε δύσκολες καταστάσεις, σαν αυτή που ένα ζευγάρι έχει στήσει μια σκηνή πάνω σε ένα βουνό και η άλλη που δείχνει αστροναύτες να βρίσκονται σε ένα διαστημικό σκάφος, έτσι και η σκηνή με την γυναίκα δείχνει το ξεκίνημα μιας ζωής, που αναμφίβολα πρόκειται για τον μεγαλύτερο και πιο πολύτιμο ρόλο της ζωής μας (το να μεγαλώσεις έναν άλλον άνθρωπο)».

Ο λόγος για τον οποίο προσβλήθηκαν με την εικόνα οι διάφορες ομάδες αντίδρασης είναι απλός. Μέσα την άρρωστη ψυχή τους διάφορες γυναίκες, έχοντας προφανώς υποστεί λοβοτομή από τις αηδίες με τις οποίες τις δηλητηριάζουν διάφοροι επιδοτούμενοι δικαιωματάκηδες, ανατριχιάζουν μπροστά στην εικόνα μιας μητέρας με το παιδί της όντας ανίκανες οι ίδιες να αναλάβουν το υπέροχο αυτό ρόλο του όρισε η φύση. Οι αξίες αυτές είναι ενάντια στο δόγμα του κομμουνισμού, το οποίο θέλει να επιβάλει την διάλυση όλων των θεσμών-πυλώνων ενός Έθνους ώστε να επιβάλει την παντοκρατορία του τρόμου στους δούλους υπηκόους του. Αν και οι σημερινοί αριστεροί το παίζουν ρεφορμιστές, ανατράφηκαν μέσα στα κομμουνιστικά φυτώρια για αυτό το λόγο πάσχουν από ιδεοληψίες τις οποίες δεν μπορούν να αποβάλουν.

ΥΓ. Αν στο πάρκο κάθονταν κάποιος τσανσέξουαλ με το παιδικό καροτσάκι, έχοντας πάνω του μια μεγάλη ταμπέλα «Γονέας 1», φανταζόμαστε πως η διαφήμιση θα βραβευόταν.

ethnikismos.net

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter