ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η κλεψύδρα του Ιούδα .

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. - 12 Σεπ 2022 - 12:44
Χαίρεται
Μαρκ. 6,34         Καὶ ἐξελθὼν ὁ Ἰησοῦς εἶδε πολὺν ὄχλον καὶ ἐσπλαχνίσθη ἐπ᾿ αὐτοῖς, ὅτι ἦσαν ὡς πρόβατα μὴ ἔχοντα ποιμένα, καὶ ἤρξατο διδάσκειν αὐτοὺς πολλά.
 
Μέσα σε  αυτό τον  όχλο βρισκόταν αυτοί που τον σταύρωσαν ,αλλά και αυτοί που μετά την πεντηκοστή ακούγοντας το κήρυγμα των αποστόλων ,βαπτιζόταν κατά χιλιάδες .Αυτοί που αργότερα αποτέλεσαν την Εκκλησία των Ιεροσολύμων .
 
Έτσι είμαστε εμείς οι άνθρωποι ,πρώτα τον σταυρώνουμε ,μετά μετανοούμε και τρέχουμε να μας βαπτίσει, να μας σώσει ,αλλά όχι όλοι. Αυτός όμως είναι ο δρόμος της ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ που οδηγεί στην σωτηρία .πρώτα αμαρτάνω ,το δέχομαι ,μετανοώ  και συνεχίζω συνεχώς  ,μέσα στο ΕΛΕΟΣ του Θεού .
 
Τι ζητάει α Θεός από εμάς ;
 
Δεν ζητάει να είμαστε αλάνθαστοι  ,δεν ζητάει αυτούς που αυτοδικαιώνονται ,αλλά αυτούς που αυτοκατακρίνονται .Μένουν  μακριά του  οι  αλάθητοι ,οι αμετανόητοι  ,με πρωτείο ,που δεν θα έλθουν σε   μετάνοια ποτέ.
Ζητάει να μετανιώνουμε συνεχώς ,να επιστρέφουμε την προσοχή μας σε αυτόν ,από την διαστροφή και θα μας δέχεται  ,σε έναν συνεχή κύκλο .
 
Η κλεψύδρα έχει τέλος 
 
Ο χρόνος που μας δίνεται είναι  συγκεκριμένος , γιατί πεπερασμένοι ,συγκεκριμένοι είμαστε και εμείς .
Ο Θεός είναι άπειρος ,άπειρη ΑΓΑΠΗ ,άπειρο ΕΛΕΟΣ  εμείς όχι ,είμαστε κτίσματα .
Έρχεται η στιγμή της πλήρωσης ,της τελείωσης , του μικρού ή μεγάλου συγκεκριμένου όμως  δοχείου της ψυχής μας .
Αυτό το δοχείο  θα γεμίσει  ,θα πληρωθεί ,με  το καλό ή το κακό  ,είναι  δεδομένο και επιλογή  μας ,έτσι ο Θεός περιμένει για την αρπαγή και την μεταφορά της ψυχής μας ,από τα πνεύματα που εμείς θα επιλέξουμε .
 
Ο κύκλος της μετάνοιάς .
 
Μην ζητάμε λοιπόν  και εμείς από τους άλλους να είναι αλάνθαστοι ,όλοι συνδούλοι είμαστε  .
Ζητάει να μετανιώνουμε  πρώτα ,να αφήνουμε  πίσω  τα συγχωρεμένα μας λάθη ,συνεχώς να μετανιώνουμε για τα νέα   και αυτος θα μας  τα συγχωρεί ,όσα και να κάνουμε  .
Μας ζητάει το ίδιο να κάνουμε και στους μετανιωμένους αδελφούς μας,  ταυτόχρονα να αποφεύγουμε οποίον δεν μετανιώνει ,γιατί στην κατρακύλα του θα παρασύρει  και εμάς ,ενώ είναι δική του επιλογή .
Αδελφός είναι αυτός που  είναι στον κύκλο της μετάνοιάς , έταιρος είναι αυτός που δεν είναι μέσα σε αυτόν τον κύκλο .αυτός που γκρινιάζει , αυτός που θυμώνει ,αυτός που κατηγορεί  , τύπτει τους άλλους και δεν μετανιώνει  .
 
Μακριά από τους χοίρους και τους  λυσσασμένους .
 
Δεν μπορείς να σώσεις κάποιον που δεν θέλει ,είναι εγωισμός όταν αυτός εγκαταλείπει  ,γυρνάει την πλάτη στον Χριστό ,να παριστάνεις εσύ τον Χριστό, για να τον σώσεις .
Είναι παγίδα φοβερή όταν πέσεις στο “εγώ θα τον σώσω…”  είναι το σκυλάκι που παριστάνει το κακόμοιρο και μόλις πλησιάσεις σε δαγκώνει ,σε μολύνει με την λύσσα του 
Είναι ο χοίρος που  θα  τσαλαπατήσει  τα λόγια ,της προτροπές σου ,θα τις χλευάσει και θα συνεχίσει τα ίδια ,δύο φορές ,δυο προσπάθειες μετά φύγε ,απομακρύνσου ,  φυλάξου .
Για ότι του συμβεί  θα σε φάνε, θα σε λιώσουν  οι τύψεις ενώ δεν φταις εσύ, αλλά  αποκλειστικά  αυτός  ,αν μένεις κοντά του ,μετά τις δύο φορές .
Η κλεψύδρα του Ιούδα .
 
Ο Ιούδας πήρε παρά πολλές ευκαιρίες , πήρε πολύ  χρόνο ,αλλά όταν πήρε την τελική του απόφαση  η κλεψύδρα τελείωσε. 
Ο Χριστός έχει άπειρο έλεος ,άπειρη υπομονή , είναι η ΑΓΑΠΗ ,αλλά εμείς  ,αποκλειστικά  και μόνο ,έρχεται η στιγμή που  αποφασίζουμε οριστικά ,είμαστε πεπερασμένοι  .
Τον Ιούδα τον περίμενε  ,τον βοηθούσε ,τον στήριζε ,έως το τέλος 
.Ήρθε η στιγμή  που ο Ιούδας δεν μπορούσε ,δε ήθελε και δεν θέλει να  επιστρέψει  ,επέλεξε το σκοτάδι .
 
Όταν τελειώσει η κλεψύδρα της Μετανοίας .
 
‘Όταν ο Θεός  σε  απομακρύνει από ανθρώπους ,εξαφανίζονται από την ζωή σου   ,αδιαφορούν όταν σε  βλέπουν ,αδιαφορούν και  πλέον δεν σε θέλουν ,ενώ τους βοηθήσες  ,ενώ τους συμπαραστάθηκες   ,ενώ ήσουν στα δύσκολα  πλάι τους ,δεν κέρδισες τίποτα από αυτούς  ,δεν επεδίωξες να κερδίσεις τίποτα .
Πήραν την ευκαιρία τους ,έρχεται η ώρα που τελειώνει η κλεψύδρα της μετανοίας 
Όταν  εμείς δεν τους κρατάμε κακία ,  καλύτερα να  μείνουμε μακριά τος ,όταν  η κλεψύδρα  τελειώσει 
 είναι για το καλό μας .
 
Η ασφαλισμένη κάνουλα και το ατελείωτο έλεος .
 
Η αγάπη ,το έλεος του Θεού  είναι  ατελείωτο ,αν εγώ όμως ο  άνθρωπος  δεν θέλω και  κλείνω την κάνουλα 
Την κάνουλα του ελέους δεν την ανοίγει ο Θεός ,αλλά εγώ ο άνθρωπος  την  ανοίγω ή την κλείνω  με με την μετάνοια μου .
 
Η κάνουλα αυτή απλά έχει μία ασφάλεια , το έλεος που λαμβάνω πρέπει να το μοιράζομαι με τους αδελφούς μου ,για να ξανά ανοίξει ,αυτή η άπειρη πηγή πρέπει να μάθω  να το μοιράζομαι ….
 
 
 
Καλή φώτιση και αρχή μετανοίας 
 
Γ,Μ 

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr