• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κομισιόν μπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις λόγω της υπόθεσης Γεωργίου – Δ.Παπαγγελόπουλος: «Παραβιάζετε το Σύνταγμα της Ελλάδας»

10 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ

Mεγάλες διαστάσεις παίρνει η δικαστική δίωξη κατά του πρώην διοικητή της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, η καθώς η Κομισιόν επιμένοντας στην στήριξη του υπαλλήλου της, συνδέει την επικείμενη αξιολόγηση με την εξέλιξη της υπόθεσης απαιτώντας από την ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει προκειμένου να κηρυχθεί αθώος ο υπάλληλος της.
Ενώ η αρμόδια επίτροπος Μαριάν Τισέν ανήγγειλε ότι το θέμα του Ανδρέα Γεωργίου και της ΕΛΣΤΑΤ θα συζητηθεί στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου, η ελληνική κυβέρνηση διά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου πέρασε στην αντεπίθεση καταγγέλοντας παραβίαση του Συντάγματος και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. 
Είναι σαφές ότι η Κομισιόν αμφισβητεί ή αδιαφορεί για την ανεξάρτητη λειτουργία της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Η ελληνική κυβέρνηση κινδυνεύει να βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδο καθώς το λιγότερο που έχει να περιμένει είναι μία τοποθέτηση του Eurogroup ανάλογη με εκείνη των Επιτρόπων.
Στο πλαίσιο αυτό αφήνει ανοικτό ακόμη και να δημιουργηθεί πρόβλημα στην επικείμενη αξιολόγηση με συνέπειες στην εκταμίευση της δόσης.
Την παρέμβαση της Κομισιόν όπως και την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις είχε υπαινιχθεί και ο ίδιος ο κατηγορούμενος σε συνέντευξή του στους Financial Times, λέγοντας ότι εάν κριθεί ένοχος τότε η ηθική ακεραιότητα της Ε.Ε. και του οικονομικού συστήματός της θα έχει υπονομευτεί σοβαρά, καθώς επίσης πως η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση του χρέους. 
Η ελληνική κυβέρνηση απέφυγε να μπει στην ουσία της υπόθεσης, μένοντας στην επιστολή Τσακαλώτου, με την οποία απαντούσε στην αρχική επιστολή των Επιτρόπων Ντομπρόφσκις και Μοσχοβισί ότι “αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προνομιακή επιστημολογική θέση να κρίνει την υπόθεση (κάτι που δεν διεκδικεί ο ίδιος), τότε έχει την ηθική υποχρέωση να την καταθέσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να διευκολύνει το έργο της”.
Την Δευτέρα πάντως οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες με τον Πιέρ Μοσκοβισί και αναμένεται να συζητήσουν και το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ.
Χτες την υπεράσπιση της εσωτερικής έννομης τάξης ανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος στην δήλωσή του σημείωσε:
«Η επιστολή των κ.κ. Ντομπρόβσκις, Μοσκοβισί και Τίσεν παραβιάζει ευθέως, όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το Ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο. Οι τρείς Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ουσιαστικά ζητούν από τη Ελληνική Κυβέρνηση να παρέμβει στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη υπέρ του κ. Γεωργίου, ο οποίος ερευνάται για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων. ΚΡΙΜΑ».
«Οι τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ουσιαστικά ζητούν από τη Ελληνική Κυβέρνηση να παρέμβει στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη υπέρ του κ. Γεωργίου, ο οποίος ερευνάται για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων», συνεχίζει ο κ. Παπαγγελόπουλος
Η κ. Τισέν στην συνέντευξή της, δήλωσε ότι δεν σχολιάζει εθνικές δικαστικές υποθέσεις, ωστόσο πρόσθεσε ότι ο κ. Γεωργίου συνεισέφερε σημαντικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αξιοπιστίας των ελληνικών στατιστικών στοιχείων.
Υπογραμμίζει ακόμα ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία  για την ποιότητα και την ακρίβεια των δεδομένων πάνω στο οποίο βασίζεται το μνημόνιο με την Ελλάδα.
Ανέφερε επίσης πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή́ θεωρεί αξιόπιστα τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία της περιόδου 2010-2015.
Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία της για τις δηλώσεις διαφόρων παραγόντων σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης που κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση.
pronews.gr
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Βουλής Νικήτα Κακλαμανης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Βουλής Νικήτα Κακλαμανης

by admin
4 ώρες ago
Συγκλονιστικός ο Στράτος Σιουρδάκης του κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» για τα σατανικά σιχάματα της Ευρωχούντας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκλονιστικός ο Στράτος Σιουρδάκης του κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» για τα σατανικά σιχάματα της Ευρωχούντας

by admin
6 ώρες ago
Υπουργός Ευάγγελος Τουρνάς: «Όποιος δεν πάρει την νέα ταυτότητα δεν θα πληρώνεται»! Εκβιασμοί τύπου… πανδημίας από την κυβέρνηση!
Slider

Υπουργός Ευάγγελος Τουρνάς: «Όποιος δεν πάρει την νέα ταυτότητα δεν θα πληρώνεται»! Εκβιασμοί τύπου… πανδημίας από την κυβέρνηση!

by admin
1 ημέρα ago
Σενάριο διαφυγής Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες ή Ειδικό Δικαστήριο; Το Egerssi είχε προειδοποιήσει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σενάριο διαφυγής Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες ή Ειδικό Δικαστήριο; Το Egerssi είχε προειδοποιήσει

by admin
2 ημέρες ago
Next Post
Έκρηξη σε αστυνομικό τμήμα στην Τουρκία

Έκρηξη σε αστυνομικό τμήμα στην Τουρκία

Ο Ναΐμ Ελγαντούρ θέλει τζαμί στο κέντρο της Αθήνας – Είναι μακριά ο Βοτανικός(!)

Ο Ναΐμ Ελγαντούρ θέλει τζαμί στο κέντρο της Αθήνας – Είναι μακριά ο Βοτανικός(!)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr