ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η κρίση του Δεκαπενταύγουστου που δεν ήρθε, το ΣΑΓΕ που αναβλήθηκε και η αξιοπιστία των πληροφοριών

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 14 Αυγ 2019 - 15:00
Loading...

Εδώ και κάμποσες ημέρες είχε δημιουργηθεί ένα κλίμα “πολεμικό” ,με πληροφορίες που θεωρούσαν περίπου βέβαιο ότι τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου ,η Τουρκία θα κλιμάκωνε τις προκλήσεις της. Προσδιοριζόταν μάλιστα και η περιοχή του Καστελόριζου, ως η πιθανότερη για εκδηλωθεί κάποιο επεισόδιο.

Το κλίμα δημιουργήθηκε από δημοσιεύματα -κάποια πρωτοσέλιδα- και απ΄ ότι μαθαίνουμε και από ανθρώπους του Τύπου, οι οποίοι έχουν πολύ καλές σχέσεις με πρεσβείες ξένων χωρών.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες έγιναν το τελευταίο διάστημα αρκετές συζητήσεις και συσκέψεις στο ΥΠΕΘΑ και μεταξύ των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων. Μαθαίνουμε ότι μετά από ημέρες εγρήγορσης ,υπάρχει πλέον μια πιο ήρεμη εκτίμηση των γεγονότων .Απόδειξη είναι ότι το ΣΑΓΕ το οποίο είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα που μας πέρασε, μετατέθηκε για τις 23 Αυγούστου.

Προφανώς όλοι όσοι πρέπει έχουν τα μάτια τους στραμμένα στην Τουρκία. Είναι δεδομένο ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να μας προκύψει θέμα διαχείρισης κάποιας τουρκικής πρόκλησης. Είναι κάτι που το ζούμε από το …1974, με περιόδους δύσκολες, σαν κι αυτή που τώρα διανύουμε κι άλλες πιο “εύκολες”. Ωστόσο ερευνητικά σκάφη και γεωτρύπανα στο Καστελόριζο, όπως διέδιδαν κάποιοι δεν θα ΄χουμε αύριο και τις επόμενες ημέρες.

Οι κρίσεις με την Τουρκία δεν γίνονται με…ραντεβού. Προκύπτουν μετά από μεθοδευμένες ενέργειες των Τούρκων τις οποίες όσοι έχουν την ευθύνη ασφάλειας της χώρας θα πρέπει να “διαβάζουν”. Καλώς μιλούν με “πολλούς και διάφορους”. Καλώς ακούν τι έχουν να τους πουν. Η αξιολόγηση όμως των πληροφοριών που τους δίνουν θα πρέπει να αξιολογούνται αναλόγως. Δεν μπορεί ο στρατιωτικός μηχανισμός της χώρας να ταλαιπωρείται αδίκως επειδή κάποιος ,κάτι άκουσε από κάποιον…κάπου. Συνήθως σε κάποια δεξίωση πρεσβείας.

militaire.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Συνέλληνας έχει ανάγκη τη βοήθειά μας μέρες που έρχονται !
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter