ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΟΥΝΤΖΟ (ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ )

ΑΠΟΨΕΙΣ. ΕΘΝΙΚΑ. - 17 Απρ 2018 - 10:18
Loading...

ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 12/3/1992

Η ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΣ ΚΑΙ Η ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΟΤΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΜΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΟΙΟΥΝ ΤΙΜΗΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΛΑΟΝ ΑΜΕΘΟΔΟΝ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ , ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΖΗΤΗΣΑΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ .

ΑΓΝΟΟΥΜΕΝ,ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΖΗΤΗΣΑΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ,ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΓΑΛΛΟΣ,ΓΕΡΜΑΝΟΣ,ΕΛΒΕΤΟΣ,ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ.ΙΔΟΥ ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ .ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΤΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟΝ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝΑΣ ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΛΑΟΣ,ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΗΜΙΘΕΩΝ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 146π.χ.ΔΗΛΑΔΗ ΗΚΜΑΣΕ ΚΑΠΟΥ 600χρ.ΕΚΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΞΗΦΑΝΙΣΘΗΚΑΝ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΚΑΤΟΙΚΗΘΗ ΑΠΟ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΙΣ

ΓΟΤΘΟΥΣ,ΣΛΑΒΟΥΣ,ΑΛΒΑΝΟΥΣ,ΒΛΑΧΟΥΣ,ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ.ΣΑΡΑΚΗΝΟΥΣ,ΦΡΑΓΚΟΥΣ,ΕΝΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ .

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΗΦΑΝΙΣΘΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΕΤΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ.

ΑΥΤΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΝΤΕΣ ΤΟ 1821 ΕΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑ ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ- ΠΡΟ 2000 ΕΤΩΝ-ΚΑΤΟΙΚΗΣΑΝΤΕΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑΝ ΕΚΕΙΝΩΝ.ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟΝ ΤΟΥ .

ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , ΛΕΓΕΙ Ο ΦΑΛΜΕΡΑΙΕΡ ,ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ,Ο ΤΙΤΟ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΛΛΑΝΔΟΥ , Ο ΣΟΦΟΣ ΕΡΑΣΜΟΣ, ΕΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΑΝΑΜΙΧΘΕΝΤΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΙΣ ΑΛΛΟΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑΝ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΦΑΝΤΑΣΘΗΤΕ ΠΟΣΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΙΝ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ )ΚΑΙ ΠΡΟΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΛ ΑΝΤ ΑΛΛΩΝ .

Η ΑΛΗΘΗΣ ΠΡΟΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΗΤΟ Η ΕΡΑΣΜΙΑΚΗ,ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΟΥ ΜΑΣ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΑΝ ΝΤΕ ΜΠΡΟΥΚ.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑΣ ΙΔΙΑΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ,ΑΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΙΝ .

ΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΡΩΜΙΟΙ ΕΠΗΡΑΤΕ ΤΟ 1821 ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΠΟ . ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΔΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΜΕΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ,ΘΑ ΑΝΤΙΤΕΙΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΚΛΙΓΟΡΟΦ(ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΡΗΓΟΡΙΟΝ)

ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΨΕΥΤΙΚΗ ,ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΗ ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ. Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕΝ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΣΒΗΣΕΝ,ΑΠΛΩΣ ΗΡΝΗΘΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΗΝ ,ΔΙΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟ ΕΤΑΥΤΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΡΩΜΑΙΟΣ Η ΡΩΜΙΟΣ. ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΡΩΜΑΙΚΟΝ ΚΡΑΤΟΣ ΗΤΟ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ Η ΔΕ ΕΠΙΔΡΟΜΕΙΣ ΟΣΟΙ ΕΠΕΖΗΣΑΝ ΑΦΟΜΟΙΩΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑΝ ΓΛΩΣΣΑΝ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ Ο ΟΜΗΡΟΣ,Ο ΠΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ,ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΕΠΙΓΡΑΦΑΙ ΑΝΑΣΚΑΠΤΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ,ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΜΕΙΣ ΜΕΝ ΚΑΙ ΩΣ ΡΩΜΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΩΣ ΤΟ 1821 ΕΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ. ΕΝΩ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΟΙ,ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ,ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ.

ΑΥΤΟΙ (ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ )ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΥΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ ΤΡΙΒΑΛΛΟΙ.Ο ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΝ ΤΡΙΒΑΛΛΟΝ,ΒΑΡΒΑΡΟΤΑΤΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑΝ.

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΦΡΟΝΤΙΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΣ ΤΑΣ ΑΝΑΙΔΕΙΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΙΤΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΔΟΧΩΝ ΤΟΥ .

ΤΩΡΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΩΜΕΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ,ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter