ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η Νιγηρία φτάνει στα 100 εκατομμύρια πληθυσμό που έχουν πάρει την ψηφιακή ταυτότητα

ΔΙΕΘΝΗ. - 5 Μάι 2023 - 6:09
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram
Στην Νιγηρία υπάρχει εθνικό σχέδιο έως το 2025 να έχει όλος ο πληθυσμός ψηφιακές βιομετρικές ταυτότητες, υλοποιώντας έτσι την ατζέντα του WEF 2030
 
Η Νιγηρία πλησιάζει τα 100 εκατομμύρια εκδόσεις εθνικών βιομετρικών ψηφιακών ταυτοτήτων, φτάνοντας τους 98,7 εκατομμύρια Εθνικούς Αριθμούς Ταυτότητας (NIN) έως τις 28 Απριλίου, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Διαχείρισης ταυτότητας (NIMC).
Η NIMC ανακοίνωσε προηγουμένως ότι 95,5 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν ψηφιακές ταυτότητες από τις 22 Ιανουαρίου.
Ωστόσο, ο ρυθμός των εγγραφών φαίνεται να πέφτει. Οι νέες εγγραφές μειώθηκαν κατά λίγο περισσότερο από 41 τοις εκατό σε ετήσια βάση κατά τους πρώτους 4 μήνες του 2023. Οκτώ εκατομμύρια Νιγηριανοί εγγράφηκαν για NIN από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2022, σε σύγκριση με 4,67 εκατομμύρια φέτος, αναφέρει το Punch .
Η έκθεση αναφέρει το Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης 2021-2025 της κυβέρνησης , το οποίο απαιτεί 2,5 εκατομμύρια βιομετρικές εγγραφές στο NIMC το μήνα, πολύ υψηλότερο από το ρυθμό 1,17 εκατομμυρίων μηνιαίως που έχει μέχρι στιγμής φέτος.
Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι η VerifyMe Nigeria έχει υπολογίσει ότι η ψηφιακή ταυτότητα θα προσθέσει περίπου 7% στο ΑΕΠ της Νιγηρίας έως το 2030.
Η κατανομή των εκδόσεων NIN είναι σχεδόν ομοιόμορφη μεταξύ του βορρά και του νότου της χώρας και οι γυναίκες αποτελούν λίγο περισσότερο από το 43% των εγγεγραμμένων, σύμφωνα με τον The Guardian Nigeria .
Η NIMC άρχισε να χρεώνει για την επαλήθευση ψηφιακής ταυτότητας στη διαδικασία αίτησης διαβατηρίου την 1η Απριλίου, μέσω συμφωνίας με την Υπηρεσία Μετανάστευσης της Νιγηρίας (NIS).
crime-study.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr