ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η Ουάσιγκτον θα σταματήσει το Nord Stream 2, υποσχέθηκε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην ΕΕ

ΔΙΕΘΝΗ. ΕΝΕΡΓΕΙΑ. - 13 Νοέ 2018 - 23:00
Loading...

Τοποθέτηση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 στον Κόλπο της Φινλανδίας. Φωτογραφία αρχείου
Βρυξέλλες, 13 Νοεμβρίου – RIA Novosti. Η Ουάσινγκτον έχει τα μέσα να επιβραδύνει την υλοποίηση του  έργου του  Nord Stream 2, δήλωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην ΕΕ,  ο Γκόρντον Sondland.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σχέδιο του αγωγού φυσικού αερίου είναι γεωπολιτικό και θα θέσει την Ευρώπη σε

ευάλωτη θέση.
«Όταν οι Ευρωπαίοι είναι ευάλωτοι, οι Ηνωμένες Πολιτείες γίνονται επίσης ευάλωτες. Δεν θέλουμε το αέριο να σταματήσει τον χειμώνα  εξαιτίας της κρίσης  «, εξήγησε ο Sondeland  τη θέση της Ουάσινγκτον στις Βρυξέλλες.

Σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν οι Ευρωπαίοι να βρεθούν σε αυτήν την κατάσταση.

«Εάν η ΕΕ δεν κατανοεί αυτή τη λογική, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να χρησιμοποιήσει πολλά άλλα εργαλεία που είναι στη διάθεσή μας, δεν θα τα απαριθμήσω τώρα για να σταματήσει  αυτό το σχέδιο»-είπε ο πρέσβης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν «πολλά εργαλεία».

«Δεν τα έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμα όλα για να επιβραδύνουμε την εφαρμογή», δήλωσε ο Sonland, σημειώνοντας ότι εκτιμάται ότι περισσότεροι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι η εξάρτηση από το ρωσικό αέριο θα είναι λανθασμένη λύση.

Το Nord Stream 2 προβλέπει την κατασκευή αγωγού αερίου χωρητικότητας 55.000.000.000 κυβικών μέτρων αερίου ετησίως από τη Ρωσική ακτή μέσω της Βαλτικής θάλασσας στη Γερμανία. Πολλά κράτη αντιτίθενται στον αγωγό φυσικού αερίου, ιδιαίτερα η  Ουκρανία, η οποία φοβάται να χάσει τα κέρδη από τη διέλευση του Ρωσικού αερίου, και οι ΗΠΑ, προωθώντας σχέδια για εξαγωγή στην Ευρώπη του δικού τους ΥΦΑ.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε ότι ο Αμερικανός ηγέτης Donald Trump επιδιώκει τα συμφέροντα των Αμερικανικών επιχειρήσεων στην παροχή ΥΦΑ στην Ευρώπη.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, από την πλευρά της, έχει επανειλημμένα τονίσει ότι το Βερολίνο θεωρεί το έργο «Nord Stream-2» ως εμπορικό, αλλά συνδέει την εφαρμογή του με τη διατήρηση της διέλευσης του ρωσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας. Η ρωσική πλευρά έχει επίσης δηλώσει επανειλημμένα ότι το σχέδιο «Nord Stream-2» είναι απολύτως ανταγωνιστικό και δεν συνεπάγεται την παύση της διέλευσης φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας.

https://ria.ru

tokoutsavaki

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter