ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η πανδημία ήταν η πρόβα της ελίτ για το “The Great Reset”

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. - 30 Σεπ 2022 - 19:03

Η πανδημία COVID-19 ήταν μια πρόβα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για να προετοιμαστεί για να ξεκινήσει η “Μεγάλη Επαναφορά”.

Η πρόκληση φόβου στον πληθυσμό είναι το κλειδί για την επίτευξη συμμόρφωσης. Και επιτυγχάνοντας μαζική συμμόρφωση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η παγκόσμια ελίτ δοκίμασε πόσο εύκολο θα ήταν για αυτήν να εισαγάγει την ατζέντα της Μεγάλης Επαναφοράς.

“Οι πληθυσμοί έχουν δείξει σε συντριπτικό βαθμό προθυμία να κάνουν θυσίες”, δήλωσε ο ιδρυτής του WEF Κλάους Σβαμπ. “Οι αλλαγές που είδαμε ως απάντηση στο COVID-19 αποδεικνύουν ότι η επαναφορά των οικονομικών και κοινωνικών μας θεμελίων είναι δυνατή”.

Το Americanthinker.com αναφέρει: Στο νέο του βιβλίο The Great Reset: Global Elites and the Permanent Lockdown, ο Marc Morano αποκαλύπτει πώς οι “15 ημέρες για να επιβραδύνουμε την εξάπλωση” ήταν στην πραγματικότητα “15 ημέρες για να αρχίσετε την προετοιμασία σας για να αποδεχτείτε ένα νέο επίπεδο τυραννίας”. Δείχνει πώς η ατζέντα είχε καθοριστεί δεκαετίες πριν από την πανδημία και πήρε ώθηση κατά τη διάρκεια του πολέμου κατά της τρομοκρατίας μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Τα σημάδια της μακροχρόνιας προετοιμασίας για τη Μεγάλη Επαναφορά είναι πλέον αρκετά εμφανή. Ο Morano τα απαριθμεί, συνδέοντας τις τελείες.

Ο στόχος ήταν η παγκόσμια διακυβέρνηση, οι φόροι άνθρακα, η ενδυνάμωση των μη εκλεγμένων γραφειοκρατών και η αυστηρή ρύθμιση όλων των ανθρώπινων προσπαθειών. Το ευαγγέλιο σύμφωνα με το WEF υπόσχεται στους ανθρώπους ότι “δεν θα σας ανήκει τίποτα και θα είστε ευτυχισμένοι”. Σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του Schwab για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση, η φυσική, η ψηφιακή και η βιολογική μας ταυτότητα θα συγχωνευθούν σε μία. Και προς το συμφέρον της ισότητας και της συμμετοχικότητας, θα θυσιάσουμε την ιδιοκτησία, την ιδιωτικότητα και την ελευθερία, παραμένοντας εξαρτημένοι από τις κυβερνήσεις και συνεπώς υπό τον έλεγχό τους. Εν τω μεταξύ, η παγκόσμια ελίτ θα αποσπάσει την ιδιοκτησία και την εξουσία επί των πάντων. Εκατοντάδες δισεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες, σημαίνοντες χρηματοδότες και παγκόσμιοι ηγέτες συμφωνούν με αυτό το σχέδιο.

Ο Morano πιστεύει ότι μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, με την επέκταση των κυβερνητικών εξουσιών μέσω του νόμου PATRIOT, ο λεγόμενος Παγκόσμιος Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας (GWOT) εξελίχθηκε σε πόλεμο κατά των πληθυσμών των δυτικών δημοκρατιών. Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτός ο πόλεμος κατά των ισλαμιστών παρήγαγε αυταρχικά αστυνομικά κράτη που περιόρισαν κάθε κριτική στις τζιχαντιστικές πτυχές του Ισλάμ, απαγόρευσαν την εκπαίδευση των πρακτόρων στο ισλαμικό δόγμα, καλωσόρισαν τους πράκτορες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην κυβέρνηση και επέμειναν ότι “το Ισλάμ είναι μια θρησκεία της ειρήνης”.

Παράλληλα, αριστερές και αναρχικές ιδέες εισήχθησαν σε κυβερνήσεις και εταιρείες μέσω ορδών κατηχημένων νέων από τα τμήματα ανθρωπιστικών επιστημών των πανεπιστημίων. Τα ESG (περιβάλλον, κοινωνική δικαιοσύνη, διακυβέρνηση) και DEI (ποικιλομορφία, ισότητα, ένταξη) έγιναν τα shibboleths du jour. Στη θέση ενός εύρωστου, ανταγωνιστικού και αξιοκρατικού καπιταλισμού, εισήχθη ο καπιταλισμός των “ενδιαφερομένων”. Αυτός στοχεύει στην εξάλειψη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ενοποιώντας την αγορά στα χέρια λίγων εταιρειών, οι οποίες, σε συμβίωση με τις κυβερνήσεις, θα ελέγχουν τους ανθρώπους. Οι μάνατζερ, οι λεγόμενοι εμπειρογνώμονες και οι γραφειοκράτες θα γίνουν ισχυροί. Αλλά τον έλεγχο όλων αυτών θα ασκούν οι δισεκατομμυριούχοι χρηματοδότες και οι επενδυτικές τους εταιρείες.

Ο Morano εντοπίζει τους θεσμούς και τα άτομα που βρίσκονται πίσω από τη Μεγάλη Επαναφορά: το WEF, τον ΟΗΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, την Ομάδα Bilderberg, την Τριμερή Επιτροπή, τον George Soros, τον Bill Gates, τον βασιλιά Κάρολο, τη Μεγάλη Τεχνολογία, τους ηγέτες των συνδικάτων, τις ΜΚΟ και άλλους.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η συγχώνευση της κυβερνητικής και της εταιρικής εξουσίας αποδείχθηκε μια μεγάλη απειλή για την ατομική ελευθερία. Για να “ξεπεραστούν τα όρια” της ιδιωτικότητας των δεδομένων, ο Schwab είχε προτείνει “συμφωνίες ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα” στο βιβλίο του Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution (Διαμόρφωση του μέλλοντος της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης), το 2018. Προωθεί επίσης με υπερηφάνεια τη συγχώνευση ανθρώπου και μηχανής, με εμφυτεύσιμους υπολογιστές που θα αξιολογούν πώς αισθάνονται και αντιδρούν οι άνθρωποι. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η “Έκθεση Παγκόσμιων Κινδύνων 2019” του WEF αναφέρει: “Ο αυταρχισμός είναι ευκολότερος σε έναν κόσμο απόλυτης ορατότητας και ιχνηλασιμότητας, ενώ η δημοκρατία μπορεί να αποδειχθεί πιο δύσκολη”.

Ίσως όχι και τόσο τυχαία, το 2019, το WEF είχε συνδιοργανώσει το Event 201, μια προσομοίωση φανταστικής πανδημίας που περιλάμβανε λουκέτα, συγκάλυψη και καταστολή της ελευθερίας του λόγου. Οραματιζόταν 65 εκατομμύρια θανάτους, που απαιτούσαν μια παγκόσμια αντίδραση από κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς και παγκόσμιες επιχειρήσεις. Σαν να αντικατοπτρίζει αυτό, μετά την πανδημία COVID-19, υπήρξαν ατελείωτες κηρύξεις έκτακτης ανάγκης, τεράστιες κυβερνητικές δαπάνες, χρέος, ανεξέλεγκτος πληθωρισμός, προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού, αύξηση της εγκληματικότητας, ελλείψεις τροφίμων, εκτίναξη των τιμών της ενέργειας στα ύψη, καταπιεστική λογοκρισία, ταξιδιωτικοί περιορισμοί, περιορισμοί στην ελευθερία μετακίνησης και μείωση της ιδιωτικής ζωής.

Παρόμοιες αναλύσεις και προσομοιώσεις σεναρίων διεξήχθησαν επίσης από το Ίδρυμα Rockefeller το 2010 (καταγεγραμμένες στο βιβλίο The Scenarios for the Future of Technology and International Development, ένα τμήμα του οποίου φέρει τον περιβόητο τίτλο “Lock Step”), και το 2018 από το WEF και το Johns Hopkins Center for Health Security, με την ονομασία Clade X, οπτικοποιώντας εκατομμύρια θανάτους, οικονομική κατάρρευση και κοινωνική αναταραχή. Τα λουκέτα και οι εντολές συγκάλυψης ήταν μέρος και των τριών προφητικών σεναρίων δοκιμών.

Το πραγματικό κλείδωμα του COVID-19 δεν ήταν τίποτα λιγότερο από την αναστολή της δημοκρατίας. Οι γραφειοκράτες της δημόσιας υγείας και οι εμπειρογνώμονες παρέκαμψαν την κοινοβουλευτική συζήτηση για να τερματίσουν τα συνταγματικά δικαιώματα στη μετακίνηση, την ένωση, την απόκτηση βιοπορισμού, την εκπαίδευση και τη λατρεία. Απαντώντας σε όσους ήθελαν να μάθουν την αλήθεια για την πανδημία, ο Δρ Anthony Fauci, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, υπερασπίστηκε μάλιστα τον εαυτό του ως εκπρόσωπο όλης της επιστήμης, λέγοντας: “Οι επιθέσεις εναντίον μου είναι επίθεση στην επιστήμη”. Η “Επιστήμη” – δηλαδή η εκδοχή που προωθούν οι κυβερνήσεις και οι παγκόσμιοι οργανισμοί – χρησιμοποιήθηκε για την προώθηση αυταρχικών μέτρων.

Τα ψέματα διακινούνταν ελεύθερα. Τα νοσοκομεία ανέβασαν τους αριθμούς των ασθενών και των θανάτων από τον κοροναϊό, με κίνητρο τον νόμο του Κογκρέσου για τη βοήθεια, την ανακούφιση και την οικονομική ασφάλεια από τον κοροναϊό (CARES), ο οποίος ενέκρινε περισσότερα κονδύλια για τα νοσοκομεία με ασθενείς από τον κοροναϊό. Ο Dr. Thomas T. Siler σημείωσε ότι, “[α]νάλογα με τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών, μόνο το 6% των ατόμων που πέθαναν με Covid-19 δεν είχαν άλλες προϋπάρχουσες συνθήκες υγείας, ενώ το 94% είχαν κατά μέσο όρο τέσσερις συνθήκες υγείας που τους επηρέαζαν ήδη”.

Εάν η κυρίαρχη αφήγηση αμφισβητούνταν, η οντότητα που έκανε την αμφισβήτηση αποσιωπήθηκε ως “παραπληροφόρηση” μέσω της “κουλτούρας ακύρωσης”. Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και οι όμιλοι Big Tech που ελέγχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν συνένοχοι σε αυτή την άσκηση, καθώς έγιναν εκτελεστές του ΠΟΥ, του CDC και άλλων γραφειοκρατιών στον τομέα της υγείας. Το YouTube, για παράδειγμα, αφαίρεσε 800.000 βίντεο που υποτίθεται ότι περιείχαν παραπληροφόρηση για τον κοροναϊό μέσα σε ένα χρόνο, ενώ το Twitter αμφισβήτησε 11,5 εκατομμύρια λογαριασμούς όταν εφαρμόστηκε η οδηγία COVID και το Instagram αφαίρεσε 1 εκατομμύριο κομμάτια “παραπληροφόρησης” για τον COVID μέσα σε τρεις μήνες.

Ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ – μία από τις μεγαλύτερες μεταφορές πλούτου στην ιστορία, η οποία θα επιταχυνθεί καθώς θα δημιουργηθεί ένα ψηφιακό νόμισμα και θα εφαρμοστεί ένα σύστημα κοινωνικής βαθμολόγησης τύπου Κίνας. Οι μικρές επιχειρήσεις, εν τω μεταξύ, αποδεκατίζονται. Μέσω της οικονομικής κατάρρευσης, της ανεργίας και του πληθωρισμού που προκάλεσε η πανδημία, δημιουργείται ένα καθεστώς εξάρτησης με ελεημοσύνες που εξαλείφει την ανταγωνιστικότητα και την προσπάθεια για αριστεία στο όνομα της ισότητας.

Ο Morano βλέπει επίσης τα λουκέτα και τις εντολές του COVID ως δώρο στους ακτιβιστές του κλίματος, οι οποίοι σημειώνουν με χαρά ότι θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μοντέλο για μελλοντικά λουκέτα για το κλίμα, τα οποία πιστεύουν ότι το κοινό θα συμμορφωθεί ευγενικά. Όσο παράλογο κι αν φαίνεται, η ηθοποιός Τζέιν Φόντα υποστήριξε ότι το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής απελευθερώνει παθογόνους μικροοργανισμούς στους οποίους οι άνθρωποι δεν έχουν ανοσία, ένας γιατρός στη Βρετανική Κολομβία διέγνωσε έναν ασθενή ότι πάσχει από “κλιματική αλλαγή” και το Lancet Planetary Health υποστήριξε να τεθεί η “κλιματική αλλαγή” ως έγκυρη αιτία στα πιστοποιητικά θανάτου.

Αν νομίζετε ότι αυτά είναι τυχαίες υπερβολές, σκεφτείτε τι έγραψε η Mariana Mazzucato, σύμβουλος του ΠΟΥ και του ΟΗΕ που χρηματοδοτείται από τον Τζορτζ Σόρος, το Ίδρυμα Ford, το Ίδρυμα Ροκφέλερ και άλλους, στο “Avoiding a Climate Lockdown“, ένα τελεσίγραφο για αδράνεια στην “κλιματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης”. Το περιοδικό Time, στο τεύχος Απριλίου 2021, υποστήριξε ότι η πανδημία έδωσε στην Ε.Ε. την τέλεια ευκαιρία να αναδιαμορφώσει την οικονομική της ατζέντα με “το κλίμα στον πυρήνα”. Πανηγύρισε το κλείδωμα της COVID ως πρότυπο για το κλείδωμα του κλίματος. Και το 2022, οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων παρότρυναν τον Μπάιντεν να μεταβεί από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης COVID σε “κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα”.

Ο Morano ολοκληρώνει το βιβλίο του με ιδέες για μια Μεγάλη Απόρριψη, μέσω της αντίστασης. Προτείνει μια σειρά μεταρρυθμίσεων για τον περιορισμό των εκτελεστικών εξουσιών έκτακτης ανάγκης. Καλεί επίσης ένα άγρυπνο κοινό να αψηφήσει τις παράλογες εντολές, ενώ προτρέπει τους Ρεπουμπλικανούς – υπέρμαχους της ατομικής ελευθερίας και της περιορισμένης κυβέρνησης – να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υποστηρίξουν αυτές τις αρχές. Όταν ο φόβος χρησιμοποιείται ως όπλο, οι άνθρωποι πρέπει να επιλέξουν την ατρόμητη συμπεριφορά.

newspunch.com

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr