ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ : Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ “ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ. - 26 Μαρ 2021 - 20:26
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Θα κάνει κόμμα ο Γιώργος Πατούλης; 

Του Παναγιώτη Αποστόλου 

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου 

egerssi@otenet.gr 

www.egerssi.gr 

Λίαν προσφάτως (Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021) έγραφα σε άρθρο μου – μεταξύ άλλων – στην Ελεύθερη Ώρα με τίτλο: “Έχει ασχοληθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο με τις καταγγελίες του Γιάννη Σγουρού; τα παρακάτω:  

«Στις αυτοδιοικητικές εκλογές το Μάιο του 2019 στην Περιφέρεια της Αττικής, ο Γιώργος Πατούλης (Νέα Αρχή για την Αττική) εκλέχτηκε Περιφερειάρχης στο δεύτερο γύρο επικρατώντας της Ρένας Δούρου (Δύναμη Ζωής)! Κατά τον πρώτο γύρο ο κ. Πατούλης (υποστηρίχτηκε από τη ΝΔ) είχε επικρατήσει με ποσοστό 37,63%, έναντι 19,72% της Ρένας Δούρου (υποστηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ) και 17,40% του Γιάννη Σγουρού (Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής) που κατήλθε ως ανεξάρτητος! 

Μετά από 22 μήνες από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, γινόμαστε συνεχώς μάρτυρες φοβερών καταγγελιών του κ. Γιάννη Σγουρού κατά του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη για κακοδιαχείριση της μεγαλύτερης Περιφέρειας της Ελλάδος, που αριθμεί τους μισούς ψηφοφόρους της χώρας μας! 

Φοβερές καταγγελίες, που δυστυχώς “θάβονται” από τα περισσότερα ΜΜΕ, ενώ θα έπρεπε ήδη να έχουν απασχολήσει τη δικαιοσύνη! Γιατί ουδείς μπορεί να βρίσκεται στο απυρόβλητο, όσο υψηλός και να είναι ο θεσμικός του ρόλος και θα πρέπει αυτές οι φοβερές καταγγελίες να διερευνώνται σε βάθος! 

Από τη στιγμή μάλιστα που ο Γιάννης Σγουρός δεν είναι τυχαίο πρόσωπο και χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα! Αφού τον εμπιστεύθηκαν από 1984 έως το 1996 ως πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών (ΕΟΑΒ) και το 1987 υπήρξε πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής  Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, ενώ τον επόμενο χρόνο ανέλαβε την αντίστοιχη θέση στην Παγκόσμια Ομοσπονδία! 

Στη συνέχεια ανέλαβε από τις 23 Οκτωβρίου 1996 Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού του υπουργείου Πολιτισμού ως το 2001, παράλληλα με την θέση του παράγοντα στις Ομοσπονδίες Άρσης Βαρών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, καθώς συμμετείχε στην επιτροπή διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1996 έως το 1997! 

Υπήρξε ταυτόχρονα μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από το 1996, και έπειτα μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής από το 1998 έως το 2001. 

Το 2002 εκλέγεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές Νομάρχης Αθηνών! Το 2009, ανακηρύχθηκε ισόβιος γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών. 

Στις  αυτοδιοικητικές εκλογές  του 2010 εκλέχθηκε ως ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης 

Γιατί κωφεύει η Δικαιοσύνη; Γιατί σιωπά ο Πρωθυπουργός; 

Δεν μπορεί λοιπόν να κωφεύει η ελληνική δικαιοσύνη και να μην έχει διατάξει διερεύνηση αυτών των καταγγελιών του Γιάννη Σγουρού! 

Δεν μπορεί να σιωπά το Ελεγκτικό Συνέδριο το ανώτατο δημοσιονομικό Δικαστήριο που ταυτόχρονα έχει και διοικητικές αρμοδιότητες (είναι ένα από τα τρία ανώτατα δικαστήρια της Ελλάδος, μαζί με τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας), παρ΄ ότι έχει προκληθεί από τον Γιάννη Σγουρό!»! 

Και έκλεινα εκείνο το άρθρο μου ως εξής:   

«Γνωρίζει ο κ. Πρωθυπουργός τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων των Δήμων της Αττικής από τον ΕΔΣΝΑ; Αφού ο κ. Σγουρός έχει δηλώσει: “Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προβούν σε έλεγχο όλων των συμβάσεων ανάθεσης που έχουν γίνει στον ΕΔΣΝΑ το 2020 και το 2021 με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης με πρόσχημα τον Covid19. Η πανδημία δεν μπορεί να αποτελέσει για ΚΑΝΕΝΑΝ απολύτως το άλλοθι για την καταστρατήγηση της νομοθεσίας και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος σε βάρος των πολιτών. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι χρήματα που δαπανώνται με αυτόν τον τρόπο λείπουν από την  Υγεία μας, από την Παιδεία, από την Πρόνοια, από κρίσιμες δομές και λειτουργίες του κράτους. Γι’ αυτό και εμείς τα προηγούμενα χρόνια σεβαστήκαμε το δημόσιο χρήμα, μέχρι και το τελευταίο ευρώ και δημιουργήσαμε  πλεόνασμα όταν η υπόλοιπη χώρα χρεοκοπούσε φροντίζοντας όσα έργα και δράσεις γίνονταν να έχουν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και οφέλη για τους πολίτες»! 

Μόνος υπεύθυνος της επιλογής Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης… 

Αναγνωρίζω ωστόσο γιατί σιωπά ο Πρωθυπουργός! Γιατί είναι ο μόνος υπεύθυνος της επιλογής και της στήριξης του Γιώργου Πατούλη στις περιφερειακές εκλογές για την Αττική τον Μάιο του 2019! Αυτή η άστοχη επιλογή βαρύνει εξ ολοκλήρου τον μετά από ένα μήνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη! Άσχετα αν η επιλογή αυτή έγινε υπό τη αφόρητη πίεση της αδελφής του Πρωθυπουργού, Ντόρας Μπακογιάννη! Η οποία ήθελε για Δήμαρχο της Αθήνας τον γιο της Κώστα Μπακογιάννη, ξεπετώντας τον Γιώργο Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής, αφού όλοι γνώριζαν, πως διακαής πόθος του νυν Περιφερειάρχη Αττικής ήταν ο Δήμος της Αθήνας!    

Αλλά ένας εν δυνάμει Πρωθυπουργός, όπως ήταν ο αρχηγός της ΝΔ τον Μάιο του 2019, είχε το δικαίωμα να χρήζει Περιφερειάρχη Αττικής ένα πολιτικό πρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης που δεν το πίστευε; Έπαιξε δηλαδή παιχνίδια ο μετά από ένα μήνα Πρωθυπουργός στην μεγαλύτερη από τις 13 Περιφέρειες της Ελλάδος, την Αττική, και η οποία αριθμεί κοντά στα 4 εκατομμύρια κατοίκους;    

Είναι δυνατόν ένας εν δυνάμει Πρωθυπουργός να δέχεται και να υποκύπτει σε πιέσεις, έστω και του οικογενειακού του περιβάλλοντος, εις βάρος των πολιτών της Αττικής, αφού με την πολιτική – κομματική στήριξη που παρείχε στον πρώην Δήμαρχο Αμαρουσίου, έδινε εντολή στους ψηφοφόρους της ΝΔ να τον εκλέξουν Περιφερειάρχη Αττικής!  

Αν ένας εν δυνάμει Πρωθυπουργός δέχεται πιέσεις, τότε είναι σίγουρο ότι θα τις δεχτεί και θα υποκύψει και ως Πρωθυπουργός!  

Αλλά έχει το δικαίωμα ένας Πρωθυπουργός να σιωπά μπροστά στις συνεχώς και νέες αποκαλύψεις – καταγγελίες του πρώην Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού κατά του νυν Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη για κακοδιαχείριση και όχι μόνο;   

Πάντως ένας Πρωθυπουργός, οφείλει να αναγνωρίζει τα λάθη του, όπως επίσης οφείλει, τέτοιες καταγγελίες με οσμή πιθανών σκανδάλων να τις οδηγεί στη Δικαιοσύνη για διερεύνηση 

Ο Γιώργος παραμένει …πονηρός;  

Αλλά αν απορήσετε – και δικαιολογημένα – για όσα παραπάνω αναφέρω περί Κυριάκου Μητσοτάκη, Ντόρας Μπακογιάννη, Γιώργου Πατούλη και Κώστα Μπακογιάννη, σας παραπέμπω σε άρθρο μου στις 30 Ιουλίου 2017 με τον τίτλο«Πατούλης … ο Γιώργος είναι πονηρός”», προκειμένου να σας φύγουν όλες οι απορίες, από τη στιγμή που πλέον αυτό το άρθρο του Ιουλίου 2017 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και προφητικό:   

«Πριν από αρκετούς μήνες, πολλές φορές έχω γράψει, ότι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου των Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, έχει βάλει μέσα στο μυαλό του τη διεκδίκηση του Δήμου της Αθήνας, δίνοντας ακόμη γη και ύδωρ προκειμένου να πετύχει το σκοπό του! Τότε, μπορεί αρκετοί να μη με πίστεψαν, ωστόσο σήμερα που εμμέσως πλην σαφώς μας επιβεβαιώνει ο ίδιος, δικαιώνομαι για τα όσα έγραφα περί του θέματος! 

Έτσι, επειδή “ο Γιώργος είναι πονηρός…” και επειδή γνωρίζει πως “των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”, φρόντισε “επίσημα” πλέον να ασχοληθεί με τον μεγαλεπήβολο στόχο του, από νωρίς, δυο χρόνια πριν από τις Δημοτικές εκλογές! 

Γι΄ αυτό, επειδή τίποτε δεν αφήνει στην τύχη, ίδρυσε Όμιλο Ενεργών Πολιτών “Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά” (o πιθανός αυριανός τίτλος του συνδυασμού του) και απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση στους Αθηναίους πολίτες, οι οποίοι θα ήθελαν να δουν ξανά να ζωντανεύει η πόλη τους και να λάβει ξανά τη θέση που της αξίζει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι! Αυτή η πρόσκληση έγινε κάτω από τη σκιά της Ακροπόλεως σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τα μέλη του ΔΣ του Ομίλου! 

Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν όλοι, πόσο καιρό πριν “δούλευε” το συγκεκριμένο εγχείρημα στο μυαλό του! Αλλά, θα διερωτηθείτε, γιατί η ενεργοποίηση αυτή δυο ολόκληρα χρόνια πριν από τις δημοτικές εκλογές; 

Όλα τα πράγματα όπως γνωρίζετε, έχουν την εξήγησή τους! 

Και η εξήγηση είναι, πολύ μα πολύ απλή! Από τη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα στο οποίο ανήκει ο κ. Πατούλης, διέρρευσαν οι υποψήφιοι διεκδικητές του Δήμου της Αθήνας! Αυτοί είναι: Όλγα Κεφαλογιάννη, Κώστας Μπακογιάννης και Γιώργος Πατούλης! Από μόνο του λοιπόν, φαντάζει ως πολύ δύσκολο το έργο του κ. Πατούλη, αφού μπροστά του θα έχει δυο μεγάλα “πολιτικά τζάκια”! Για να τα υπερκεράσει, θα πρέπει να αποδείξει πως, αυτός πρέπει να είναι ο εκλεκτός! Έτσι, δημιουργώντας τον Όμιλο Ενεργών Πολιτών, θα δημιουργήσει διά μέσω των εγγραφών πολιτών στον Όμιλο, ένα ισχυρό πρόκριμα έναντι των άλλων ανταγωνιστών! 

Σας είπα “ο Γιώργος είναι πονηρός”! Το παιχνίδι το έχει ξαναπαίξει αρκετά χρόνια πριν, όταν από Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πεύκης, διεκδίκησε το Δήμο Αμαρουσίου που βρισκόταν επί δυο δεκαετίες στα “χέρια” του ΠΑΣΟΚ! 

Στους αντιδρώντες τότε, που υποστήριζαν ότι: “δεν έχει καμιά σχέση με το Μαρούσι ο Πατούλης”, τους απαντούσε: “Μα, το ιατρείο μου βρίσκεται στο Μαρούσι”! 

Τι φαντάζεσθε ότι είπε προχθές στη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασης του Ομίλου;; “Για μένα προσωπικά, αυτό το εγχείρημα έχει πρώτα και πάνω από όλα, συναισθηματική αξία. Είμαι παιδί αυτής της πόλης (Αθήνας). Μεγάλωσα στη γειτονιά των Πετραλώνων…”! 

Σας είπα “ο Γιώργος είναι πονηρός”! Θέλει να γίνει παντί τρόπω Δήμαρχος Αθηναίων! Για το καλό των πολιτών της Πρωτεύουσας; Όχι βέβαια! Θέλει να γίνει Δήμαρχος Αθηναίων, γιατί θεωρεί αυτόν τον θώκο ως τον βατήρα της επομένης διεκδίκησής του! Που είναι η Προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας! Διά μέσω της οποίας θα γίνει Πρωθυπουργός! Γελάτε;; Μη γελάτε καθόλου! Σας λέω “ο Γιώργος είναι πονηρός”! 

Όμως, το τραγούδι έχει και συνέχεια: “ο Γιώργος είναι πονηρός κι αυτά που λέει μην τα τρως…”»! 

Βρέθηκε ο αντικαταστάτης Πατούλη… 

Βέβαια σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωρίζει ότι ο Γιώργος Πατούλης είναι πολιτικό βαρίδι για τη ΝΔ και την επανεκλογή του στην Πρωθυπουργία! Παρότι όμως δεν έχει το θάρρος να ασχοληθεί με τις καταγγελίες Σγουρού κατά Πατούλη, εν τούτοις έχει φροντίσει να λάβει ο Περιφερειάρχης Αττικής το μήνυμά του! Το οποίο δεν είναι άλλο, από την μη στήριξη από τον ίδιο και τη ΝΔ, του προσώπου του Γιώργου Πατούλη στις επόμενες Περιφερειακές εκλογές!   

Αφού – όπως πρώτος έγραψα και ακολούθως αναπαράχθηκε σε διάφορα Μέσα –  εκλεκτός του Πρωθυπουργού για την Περιφέρεια της Αττικής είναι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς 

Από εκεί και μετά τι θα πράξει ο πάντα μεθοδικός Γιώργος Πατούλης; 

Κατά τη γνώμη μου προετοιμάζεται για την υποψηφιότητα διεκδίκησης της αρχηγίας του κόμματος, που σύμφωνα με αρκετούς επαΐοντες δεν αργεί να έλθει! Ναι, ναι, για την  αλλαγή σκυτάλης στη ΝΔ που ενθαρρύνεται και από πρώην Προέδρους της γαλάζιας Παράταξης!   

Εκτός και εάν κάνει δικό του δεξιό κόμμα, από τη στιγμή που τελευταία είναι πολύ της μόδας! 

Μετά ταύτα, επανέρχομαι!!  

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…