ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η πιθανότητα ζωής στο πλανήτη Αφροδίτη και οι σοβιετικές αποστολές Venera

ΔΙΑΣΤΗΜΑ. - 13 Φεβ 2018 - 8:30
Loading...

Η Αφροδίτη, που σήμερα αποτελεί μια σκέτη καυτή κόλαση, κάποτε μπορεί να είχε τελείως διαφορετικές συνθήκες και να ήταν για καιρό κατοικήσιμη όπως και η Γη, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις επιστημόνων της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), οι οποίες όμως βασίζονται σε κλιματικά μοντέλα με τη βοήθεια υπολογιστών και όχι σε απτά δεδομένα.

Φανταστικές αναπαραστάσεις της Αφροδίτης υπάρχουν ήδη από το 19ο αιώνα. Το αδιαπέραστο πέπλο νεφών που περιβάλλει το γειτονικό μας πλανήτη έδωσε λαβή για δεκάδες διαφορετικές ερμηνείες της επιφάνειας του . Από μια απέραντη και άνυδρη έρημο έως έναν απέραντο βάλτο όπου ευδοκιμούν παράξενες μορφές ζωής, η πραγματικότητα δε θα μπορούσε να είναι καθόλου προβλέψιμη…

Η Αφροδίτη είναι το λαμπερότερο ουράνιο σώμα στο νυχτερινό ουρανό μετά στη Σελήνη. Η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια φτάνει τους 500 C και η ατμοσφαιρική πίεση είναι 92 φορές μεγαλύτερη απ ότι στη γη. Η ατμόσφαιρά της αποτελείται από διοξείδιο του άνθρακα και νέφη θειικού οξέως που κάνουν αδύνατη τη παρατήρηση της επιφάνειας από το διάστημα.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter