ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ UNILEVER ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΜΕΣΩ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΣΕ FUND ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ «ΕΛΑΪΣ»

ΕΛΛΑΔΑ. ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ. - 15 Μαΐ 2019 - 14:15
Loading...

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ              ΑΘΗΝΑ   14 / 5 / 2019 

ΧΗΜΙΚΗΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ           

ΕΛΛΑΔΟΣ  (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.) 

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝ. ΣΥΝ. ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ                 

ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 28 ΑΘΗΝΑ                                 

ΤΑΧΚΩΔ. :  104 34                                                   

ΤΗΛ. : 210 5224674                                                             

FAX  : 210 5244837                                                  
E – MAILoexbe@oexbe.gr                                                     

WEBSITΕ:www.oexbe.gr
 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 

 Η ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ UNILEVER ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΜΕΣΩ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΣΕ FUND ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ «ΕΛΑΪΣ» 

  Το 2018 η UNILEVER  εμφανίστηκε να πουλάει τα λάδια και τις μαργαρίνες στο αμερικάνικο επενδυτικό fund KKP, γνωστό στη χώρα μας για τη δραστηριότητά του στα κόκκινα δάνεια! 

Για να προχωρούν, μάλιστα, απρόσκοπτα και χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις, οι διαδικασίες των «εικονικών» συναλλαγών και της μεταβίβασης, η διοίκηση της UNILEVER δεσμεύτηκε στους εργαζόμενους ότι θα επενδύσει στο εργοστάσιο της ΕΛΑΪΣ στην Πειραιώς έξι εκατομμύρια ευρώ, πριν την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΕΛΑΪΣ. 

Ενημέρωσε δε τους εργαζόμενους πως η προαναφερόμενη επένδυση είναι μέρος της συμφωνίας παλαιού και νέου ιδιοκτήτη. 

Στην πράξη, όμως, από τα εξαγγελθέντα έξι εκατομμύρια τελικά δεν επενδύθηκε ούτε ένα ευρώ. Παρά τη μη υλοποίηση της επένδυσης, η πώληση προχώρησε στην, άγνωστη για την Ελλάδα, εταιρεία UPFIELDS που όπως φαίνεται καλυπτόταν πίσω από το ΚΚP. 

Ενώ και η αγοράστρια αναφέρθηκε με τη σειρά της σε σχέδιο ανάπτυξης της επιχείρησης, σήμερα απαξιώνει συστηματικά και καθημερινά το εργοστάσιο φτάνοντας στο μη παρέκει. 

Αυτή η κατάσταση, άλλωστε, οδήγησε σχεδόν το σύνολο των στελεχών της ΕΛΑΪΣ σε μαζικές «οικειοθελείς» αποχωρήσεις από την εταιρεία. 

Τελευταίο χτύπημα απαξίωσης της επιχείρησης ήταν και η εξέλιξη με την παραγωγή μαργαρινών. Την ώρα που η εταιρεία δεσμεύτηκε για τη μεταφορά της παραγωγής μαργαρινών από το εργοστάσιο του Ρέντη σε αυτό της Πειραιώς, τελικά ανακοινώθηκε ξαφνικά η παύση της παραγωγής!!! Οι μηχανές θα μεταφερθούν αρχικά στις αποθήκες και στη συνέχεια στο εξωτερικό με βάση τις καταγγελίες των εργαζομένων.   

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε μια ιδιότυπη ομηρία, μόνιμα στον «αέρα» γιατί όπως φαίνεται αποτελούν αμελητέα παράμετρο στα επιχειρησιακά σχέδια της UNILEVER. 

Όπως προκύπτει ξεκάθαρα από τα γεγονότα, η UNILEVER σχεδίασε την ουσιαστικά «εικονική» πώληση της ΕΛΑΪΣ προκειμένου να μη χρεωθεί η ίδια το κλείσιμο ή στην καλύτερη περίπτωση την απόλυτη συρρίκνωση. 

Διακινούσε σκοπίμως δήθεν σενάρια περί επενδύσεων ώστε να ρίξει στάχτη στα μάτια αποκρύπτοντας τις μυστικές αποφάσεις παραγωγικής απαξίωσης ή λουκέτου.  

Οι εργοδοτικές μεθοδεύσεις, δυστυχώς, ξεφεύγουν από κάθε λογική και δεοντολογική συμπεριφορά καταπατώντας, στο όνομα του κέρδους, κάθε εργασιακό δικαίωμα και κάθε ίχνος σεβασμού στο ανθρώπινο δυναμικό. 

Ως Ομοσπονδία καλούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας να καταδικάσουν απερίφραστα αυτές τις ενέργειες και να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των εργαζομένων. 

Η ΕΛΑΪΣ είναι ενεργό κύτταρο του παραγωγικού ιστού της Πατρίδας μας με προστιθέμενη αξία, σημαντική τεχνογνωσία και ανεξάντλητες δυνατότητες για ισχυροποίηση της θέσης της στο διεθνή ανταγωνισμό.   

Ζητάμε εδώ και τώρα από τους αρμόδιους φορείς, αντί για άσκοπες, ανούσιες δηλώσεις και υποσχέσεις, να προβούν επιτέλους σε ουσιαστικές ενέργειες ελέγχου της νομιμότητας της μεταβίβασηςδιασφάλισης της βιωσιμότητας και των θέσεων εργασίας καθώς και διαφύλαξης εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού. 

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταδικάσουν τις απαράδεκτες συμπεριφορές της πολυεθνικής UNILEVER. 

Η Ο.Ε.Χ.Β.Ε. στέκεται δίπλα στους συναδέλφους της ΕΛΑΪΣ με κάθε διαθέσιμο μέσο και τρόπο. Στηρίζουμε τον αγώνα και τις προσπάθειές τους για τη διασφάλιση της δουλειάς τους μέσα και από την ανάπτυξη της ιστορικής αυτής επιχείρησης. 

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ! 

                                                                                     Γραμματεία Τύπου

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter