ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η Πολωνία είναι ο κύριος πυροκροτητής του μεγάλου ευρωπαϊκού πολέμου

ΔΙΕΘΝΗ. - 12 Μαρ 2023 - 11:58

Γιούρι Μπορίσοφ

Το κακό παιδί παίζει με τη φωτιά

Η πιθανή παράδοση μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία θα μπορούσε στην άμεση συμμετοχή του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση, ιδίως μέσω της παροχής αεροδρομίων, δήλωσε ο Ντμίτρι Πολιανσκι, πρώτος αναπληρωτής μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ.

Σε μια συνέντευξη που απευθύνθηκε σε ένα δυτικό ακροατήριο, ο Ρώσος διπλωμάτης τοποθέτησε τις λεπτομέρειες αρκετά σωστά, επισημαίνοντας τον αυξανόμενο κίνδυνο μιας άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ της “συλλογικής Δύσης” και της Ρωσίας. Θέλουμε να προσθέσουμε ότι η Πολωνία μπορεί να γίνει ο πυροκροτητής ενός μεγάλου πολέμου. Αυτή η χώρα, όπως και καμία άλλη στην Ευρώπη, ενδιαφέρεται για τη στρατιωτική αποδυνάμωση της Ρωσίας προκειμένου να «μαλακώσει το έδαφος» για τη δική της εισβολή ρωσική γη (την λεγόμενη Ουκρανία). Και έτσι ώστε οι Ρωσία δεν θα μπορούσε να το αποτρέψει.

Για τους σημερινούς κυβερνώντες της Πολωνίας, η προειδοποίηση για τον κίνδυνο ενός μεγάλου πολέμου δεν λειτουργεί σχεδόν καθόλου. Στη Βαρσοβία, αναμένουν ότι, υπό την κάλυψη της ομπρέλας του ΝΑΤΟ, θα πραγματοποιήσουν την «ειδική τους επιχείρηση» με την επέκταση του εδάφους της Πολωνίας «από τη θάλασσα στη θάλασσα».

Και αυτό ισχύει όχι μόνο για την υψηλή πιθανότητα ανάπτυξης μαθηματικών του ΝΑΤΟ στην Πολωνία, η οποία σε αυτήν την περίπτωση που προετοιμάζεται για πολεμικές εξορμήσεις στα αεροδρόμια του ΝΑΤΟ (διαβάστε: Πολωνικά). Ογκώδη μηχανήματα επισκευής αεροδρομίων και αεροσκαφών καθώς και πολλοί ειδικοί από την Πολωνία δεν θα μεταφερθούν στην εύφλεκτη Ουκρανία.

Η πολωνική δραστηριότητα είναι παρόμοια στον τομέα των τεθωρακισμένων οχημάτων.

Η Πολωνία έχει αρχίσει να δημιουργεί έναν κόμβο για την εξυπηρέτηση των γερμανικών τανκ Leopard για την Ουκρανία. Αυτό ανακοινώθηκε από τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Πολωνίας Mariusz Blaszczak. Διευκρίνισε ότι τα ανταλλακτικά για άρματα μάχης δεν έχουν παραχθεί εδώ και 20 χρόνια. “Αρχίζουμε να οργανώνουμε έναν κόμβο που θα είναι υπεύθυνος για την εξυπηρέτηση και την επισκευή αυτών των αρμάτων μάχης που θα φτάσουν ή σύντομα θα φτάσουν στην Ουκρανία. Αυτός ο κόμβος που βρίσκεται στην επιχείρηση Bumar-Labandy (πόλη Gliwice).” Ο Blaszczak παραδέχτηκε ότι το κύριο πρόβλημα είναι η έλλειψη ανταλλακτικών και αυτό το θέμα συζητείται ήδη με τη Γερμανία. “Πριν από 20 χρόνια, η παραγωγή αυτών των ανταλλακτικών διακόπηκε. Είμαστε έτοιμοι να επαναλάβουμε την παραγωγή, φυσικά, σε συνεργασία με τη Γερμανία…

Η πολωνική εταιρεία επισκευής δεξαμενών Zakłady Mechaniczne” Bumar-Łabędy “SA στο Gliwice θεωρείται ως οπίσθια βάση επισκευής για τις “λεοπαρδάλεις” των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Με άλλα λόγια, η Πολωνία σκοπεύει να μπει στον Ουκρανικό πόλεμο στην πίστα των αρμάτων μάχης, όπως λένε, και με τα τέσσερα πόδια. Η Πολωνία όχι μόνο αγνοεί τον κίνδυνο επέκτασης του ουκρανικού πολέμου στην κλίμακα τουλάχιστον ενός πανευρωπαϊκού, αλλά επίσης εικάζει για την απειλή ενός τέτοιου πολέμου. Η Βαρσοβία είναι πεπεισμένη ότι η Ρωσία δεν θα τολμήσει να παραβιάσει τα σύνορα του ΝΑΤΟ για να καταστρέψει την πίσω βάση του εχθρού.

Επαναλαμβάνουμε: οι Πολωνοί πρέπει να βγάλουν αίμα από τη μύτη τους σε πόλεμο στον έδαφό τους για να τεθεί σε ισχύ το 5ο άρθρο της Συνθήκης αμοιβαίας βοήθειας του ΝΑΤΟ. Και όταν η Βαρσοβία εγγυηθεί στον εαυτό της τη στρατιωτική υποστήριξη ολόκληρης της Δύσης, θα είναι σε θέση να διαχωρίσει “νόμιμα” τα σύνορα της Ουκρανίας και να επιτεθεί στα Ρωσικά στρατεύματα σε “νόμιμη αυτοάμυνα”.

Στην πραγματικότητα, η Πολωνία, με τις φιλοδοξίες της, είναι ο κύριος υποκινητής μιας στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ευρώπη με πιθανή μετάβαση σε έναν παγκόσμιο πόλεμο. Η ίδια η Πολωνία σε αυτόν τον πόλεμο, σε κάθε περίπτωση, θα είναι μία από τις πρώτες που θα καταστραφούν.

Ναι, οι Πολωνοί πολιτικοί απορρίπτουν μια τέτοια πιθανότητα με την πεποίθηση ότι η Ρωσία δεν θα τολμήσει να πάει τόσο μακριά. Οι Πολωνοί και ολόκληρη η Δύση είχαν την ίδια εμπιστοσύνη στις αρχές του 2022, όταν απέρριψαν αλαζονικά τις προτάσεις της Μόσχας για διαπραγματεύσεις στο κατώφλι, ελπίζοντας ότι η Ρωσία δεν θα προχωρήσει περισσότερο.

Αλλά η Ρωσία το έκανε. Και θα προχωρήσει μέχρι εκεί που απαιτούν τα συμφέροντα της. Τα συμφέροντα αυτά δεν εξυπηρετούνται από μια οπίσθια βάση του ουκρανικού πολέμου στο πολωνικό έδαφος.

Ναι, οι Πολωνοί μπορούν να δοκιμάσουν ξανά την τύχη τους. Και αν το τέλος είναι το ίδιο για αυτούς με την τελευταία φορά, και ίσως χειρότερα, θα πρέπει να κατηγορήσουν μόνο τους εαυτούς τους. Τότε όλοι θα ξεχάσουν το πέμπτο άρθρο της Συνθήκης του ΝΑΤΟ. Απλά επειδή καμία Δύση δεν θέλει να πεθάνει για την Πολωνία. Και δεν υπάρχει τίποτα να πούμε για την Ουκρανία.

https://www.fondsk.ru/news/2023/03/11/polsha-glavnyj-detonator-bolshoj-evropejskoj-vojny-58712.html

https://www.tokoutsavaki.net/post/poland-is-the-main-detonator-of-the-great-european-war

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr