ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η πρεσβεία της Μόσχας προειδοποιεί το Λονδίνο να μην στείλει αεροπλάνα στην Ουκρανία: «Η Ρωσία θα δώσει απάντηση»

ΔΙΕΘΝΗ. - 9 Φεβ 2023 - 6:13

Το αιματηρό αποτέλεσμα του επόμενου γύρου κλιμάκωσης θα είναι στη συνείδησή σας, μαζί με τις στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες για την ευρωπαϊκή ήπειρο και ολόκληρο τον κόσμο

Ηπρεσβεία της Μόσχας στη Μεγάλη Βρετανία προειδοποίησε την Τετάρτη ότι «η Ρωσία θα δώσει απάντηση» εάν το Λονδίνο αποφασίσει να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, όπως ζήτησε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω στους αξιωματούχους στο Λονδίνο: σε ένα τέτοιο σενάριο, το αιματηρό αποτέλεσμα του επόμενου γύρου κλιμάκωσης θα είναι στη συνείδησή σας, μαζί με τις στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες για την ευρωπαϊκή ήπειρο και ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε η πρεσβεία.

«Η Ρωσία θα δώσει απάντηση σε κάθε εχθρικό μέτρο», αναφέρεται επίσης στο μήνυμα της πρεσβείας. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ είχε εκφράσει την επιθυμία να προμηθεύσει την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη , ενώ ανακοίνωσε ότι η Βρετανία θα ξεκινήσει την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων.

Από την πλευρά του, ο Ρίσι Σούνακ δήλωσε ότι αναλύονται επιλογές για την παροχή στην Ουκρανία αεροσκαφών να χρησιμοποιηθούν για μάχη, προσθέτοντας ότι η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων είναι το πρώτο βήμα για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τέτοια αεροσκάφη.

Μαζί με την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Λονδίνο την Τετάρτη, ο Σούνακ ανακοίνωσε την επέκταση του εκπαιδευτικού προγράμματος που προσφέρεται στον ουκρανικό στρατό καθώς μάχεται με τα ρωσικά στρατεύματα. Αυτό το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτικών πιλότων στη χρήση δυτικών μαχητικών αεροσκαφών

pentapostagma.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr