ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η Ρωσία θα εισαγάγει πρόσθετους εισαγωγικούς δασμούς για Αμερικανικά αγαθά

ΔΙΕΘΝΗ. - 20 Ιούν 2018 - 13:30
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blogΤο κτίριο του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης στη Μόσχα. Φωτογραφία αρχείου
Μόσχα, 19 Ιουνίου – RIA Novosti. Η Ρωσία θα επιβάλλει περιοριστικά μέτρα στις εισαγωγές από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αντιμετώπιση των δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο, ανέφερε ο επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών Μαξίμ Oreshkin.

«Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εφαρμόζουν προστατευτικά μέτρα υπό

μορφή πρόσθετων δασμών για την εισαγωγή χάλυβα και αλουμινίου και αρνούνται να παράσχουν αποζημίωση για ζημίες που προκύπτουν στην  Ρωσία, η Ρωσία χρησιμοποιεί τα δικαιώματά της στο πλαίσιο του ΠΟΕ και εισάγει αντισταθμιστικά μέτρα για τις εισαγωγές από τις Ηνωμένες Πολιτείες»,

Ο Υπουργός διευκρίνισε ότι τα μέτρα θα επηρεάσουν μόνο τα προϊόντα που έχουν ανάλογα στη Ρωσία, και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται στο εγγύς μέλλον. Αυτό δεν θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στους μακροοικονομικούς δείκτες, πρόσθεσε ο πολιτικός.

Σημείωσε ότι οι δασμοί δεν θα ισχύουν για τα Αμερικανικά φάρμακα, αλλά θα βλάψουν τα   εισαγόμενα μηχανήματα  οδοποιίας  και τον  οδικό εξοπλισμό.

Η Ρωσία, στο τέλος του Μαΐου, κοινοποίησε στον ΠΟΕ την πιθανή εισαγωγή δασμών σε εμπορεύματα  των ΗΠΑ αξίας $537.600.000   ετησίως για την αντιμετώπιση των δασμών στον  χάλυβα και στο  αλουμίνιο.

Στα τέλη Μαρτίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες εισήγαγαν εισαγωγικούς δασμούς για το χάλυβα στο ποσό των 25 τοις εκατό και αλουμίνιο-δέκα τοις εκατό, μεταξύ άλλων από τη Ρωσία. Η Ουάσινγκτον το τεκμηρίωσε αυτό με θέματα εθνικής ασφάλειας.

Πολλοί εμπορικοί εταίροι το  έχουν λάβει αυτό  αρνητικά. Η Ρωσία κάλεσε την απόφαση παράνομη και υποσχέθηκε να επιδράσει σε όλους τους πιθανούς μηχανισμούς απόκρισης.

Το Πεκίνο έχει ήδη ανταποκριθεί στις ενέργειες της Ουάσιγκτον με τον καθορισμό των δασμών  σε μερικά Αμερικανικά αγαθά. Πολλοί ειδικοί προβλέπουν σοβαρούς εμπορικούς πολέμους.

https://ria.ru

tokoutsavaki

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter