ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η Ρωσία στο κατώφλι της Γερμανίας.

ΔΙΕΘΝΗ. - 11 Φεβ 2019 - 10:53
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Γερμανία λέει ότι το Βερολίνο πρέπει να κλιμακώσει τη στάση του με τη Ρωσία, επενδύοντας περισσότερο σε όπλα και πιέζοντας την πάνω σε ενεργειακούς δεσμούς. Η Μόσχα πιστεύει ότι η Γερμανία δεν θα ενδώσει στον αμερικανικό “εκβιασμό”.

Η σημερινή διοίκηση του Λευκού Οίκου προέτρεψε επίμονα την κυβέρνηση της Aνγκελα Μέρκελ
να περιορίσει ή να σταματήσει το έργο του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, ο οποίος πρόκειται να ολοκληρωθεί αργότερα φέτος.

Μέχρι στιγμής, η Γερμανία, ο μεγαλύτερος καταναλωτής ρωσικού φυσικού αερίου στην ΕΕ, παρέμεινε σταθερή, προτιμώντας να κρατήσει την πολιτική έξω από το έργο, ακόμη και όταν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι και το Παρίσι απείλησαν να θέσουν νέους περιορισμούς τον τελευταίο μήνα.
Ο Grenell επανέλαβε επίσης τις συχνές εκκλήσεις του Ντόναλντ Τραμπ για υψηλότερες αμυντικές δαπάνες, οι οποίες συνάντησαν αντίσταση μεταξύ των τοπικών πολιτικών.
“Το ΝΑΤΟ ζητά το 2% μέχρι το 2024. Η υπόσχεση της Γερμανίας να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες στο 1,5% δεν είναι αρκετή” , δήλωσε. “Δεν πρέπει να πληρούνται εδώ τα αμερικανικά πρότυπα, αλλά οι δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ που έχει ήδη συμφωνήσει το Βερολίνο και οι δυνατότητες που έχουν ήδη εγγραφεί”.
 
Παρά τις εικασίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης ότι ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποιεί αυτές τις συνθήκες σαν πρόσχημα για να αποδυναμώσει την αμερικανική εμπλοκή, ο Γκρένελ δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον «εμβαθύνει στην πραγματικότητα τη διατλαντική σχέση αναγνωρίζοντας ότι πρέπει να μεταρρυθμιστεί σε ορισμένους τομείς».
Και η φερόμενη απειλή από την Ανατολή πρέπει να είναι ο ενοποιητικός παράγοντας.
“Οι ΗΠΑ απλώς υπενθυμίζουν στον μεγάλο Γερμανό σύμμαχό τους ότι τώρα δεν είναι καιρός να υποχωρήσουν ή να αποδυναμώσουν το ΝΑΤΟ. Με τους Ρώσους στο κατώφλι, θα πρέπει να είναι σαφές σε όλους ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να ενισχυθεί ” , δήλωσε ο διπλωμάτης.
“Είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι το ρωσικό φυσικό αέριο βρίσκεται στο κατώφλι της Γερμανίας, είναι ανόητο και ότι δεν εξυπηρετεί τις ΗΠΑ να κάνουν τέτοιες δηλώσεις”, ανέφερε  ο αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων στο ανώτερο μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου, Βλαντιμίρ Ντζαμπάροφ, δήλωσε στο RT.
https://www.rt.com/news/451138-us-ambassador-russia-doorstep-leverage-germany/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…