ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η Ρωσία σχεδιάζει να στείλει το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο, μετά το φεγγάρι το 2020.

ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΔΙΕΘΝΗ. - 8 Ιαν 2019 - 19:50
Loading...

Η Ρωσία σχεδιάζει το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο που έγινε ποτέ, προσπαθώντας να το βάλει στο διάστημα πέρα ​​από την τροχιά του φεγγαριού. Ο ερευνητής, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα της δεκαετίας του 2020, θα είναι σε θέση να παρέχει τις πιο λεπτομερείς εικόνες του σύμπαντος.

Το τηλεσκόπιο θα τεθεί στη λεγόμενη τροχιά του φωτοστέφανο – την πολύπλοκη τρισδιάστατη τροχιά πέρα ​​από τον φυσικό δορυφόρο της Γης. Το Millimetron (Spektr-M) αναμένεται να διαθέτει σημαντικά μεγαλύτερες δυνατότητες από το προηγούμενο, το τηλεσκόπιο RadioAstron, το οποίο ξεκίνησε στο

διάστημα το 2011 σε συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και ξένων οργανισμών διερεύνησης διαστήματος.
Το RadioAstron, γνωστό και σαν Spektr-R, είναι ένα από τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια που έχουν τοποθετηθεί στο διάστημα. Μαζί με τις εγκαταστάσεις στο έδαφος που διαδίδονται σε όλη την υδρόγειο, διαθέτει την υψηλότερη γωνιακή ανάλυση αυτού του είδους και είναι σε θέση να παράγει τις πιο λεπτομερείς εικόνες του σύμπαντος.
Ωστόσο, ο Millimetron θα τραβήξει φωτογραφίες τετραπλάσιας ανάλυσης από τον παλαιότερο αδελφό του Vyacheslav Vdovin,δήλωσε ένας κορυφαίος συνεργάτης του ρωσικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Φυσικής στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών, στο RIA Novosti.
Το τηλεσκόπιο θα είναι σε θέση να λειτουργεί αυτόνομα ή θα συνεργάζεται με ένα αντίστοιχο στο έδαφος. Έτσι, το Millimetron και το έδαφος θα αποτελέσουν ένα «εικονικό τηλεσκόπιο» με συμβολικές γραμμές βάσης 1.5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, φτάνοντας βαθιά στις πιο μακρινές γωνιές του σύμπαντος.
Αν και δεν έχουν ακόμη κατασκευαστεί όλα τα υποσυστήματα του νέου τηλεσκοπίου, είναι πιθανό να είναι επιτυχής, δεδομένης της γνώσης ότι οι επιστήμονες έχουν συσσωρευτεί ενώ δουλεύουν στο Spektr-R, δήλωσε στο RIA Novosti ο Alexey Smirnov, τεχνικός διευθυντής του έργου Millimetron.
«Το καλύτερο πρωτότυπο εργασίας για το Millimetron είναι το RadioAstron. Έχει αναπτυχθεί από τον ίδιο σχεδιαστή «, δήλωσε ο Σμίρνοφ. «Έχει κεραίες της ίδιας διάμετρου – 10 μέτρα. Ωστόσο, το νέο τηλεσκόπιο έχει ακόμη υψηλότερη συχνότητα λειτουργίας, κρυογενικό καθρέφτη και τόνους άλλων βελτιώσεων. «
Οι εργασίες για το έργο Millimetron χρειάστηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, καθώς πολλά από τα χαρακτηριστικά του είναι μοναδικά, εξήγησε ο επίσημος εκπρόσωπος. Το έργο ξεκίνησε στις αρχές του 2010, λίγο πριν αναπτυχθεί το RadioAstron. Ωστόσο, η παράδοση του τηλεσκοπίου έχει καθυστερήσει και τώρα αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο έως τα μέσα του 2020.
https://www.rt.com/russia/448249-russia-telescope-moon-space/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter