ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η τελευταία γραμμή άμυνας. Τι θα φέρει το αναβαθμισμένο “Pantsir-SM”

ΔΙΕΘΝΗ. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ. - 24 Ιούν 2019 - 22:40
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

© RIA Novosti / Evgeny Biatov

Αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα – Όπλο 96K6 “Καβούκι-S1”
MOSCOW, 24 Ιουνίου – RIA Novosti, Andrei Kots. Ο νέος πύραυλος , το ισχυρό ραντάρ, ένα βελτιωμένο πλαίσιο και βελτιωμένα μαχητικά χαρακτηριστικά – δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα “Pantsir-SM” .

Αυτό το συγκρότημα θα είναι η τελευταία γραμμή υπεράσπισης πολλών στρατηγικά σημαντικών αντικειμένων της χώρας, καθώς και η κάλυψη από εναέριες επιθέσεις μεγάλης εμβέλειας ομολόγων τους -δηλαδή θα καλύψει ομόλογα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα μεγάλης εμβέλειας από αεροπορικές επιθέσεις. Ότι είναι γνωστό σήμερα για το Pantsir στο υλικό του RIA Novosti.

Δύο φορές πιο γρήγορο 
 
Σύμφωνα με τον Shoigu, το συγκρότημα θα είναι έτοιμο μέχρι το 2021. Ο Γιούρι Μπορίσοφ, ο οποίος ήταν τότε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, μίλησε για τον εκσυγχρονισμό του αντιαεροπορικού συστήματος το 2017. Θα ξεκινήσουν μαζική παραγωγή στο τέλος 2019, αλλά, προφανώς, το έργο πρέπει να οριστικοποιηθεί. Οι δοκιμές είναι επιτυχείς: Στις 6 Απριλίου, ο αναπληρωτής διοικητής του VKS, Αντιστράτηγος Γιούρι Γκρέκοφ, δήλωσε ότι το Pantsir-SM έδειξε υψηλή αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση πυροβολισμού σε μικρού μεγέθους τετρακινητήριους στόχους, χτυπώντας όλα τα drones. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό: τα μικρά αεροσκάφη είναι ένας εξαιρετικά δύσκολος στόχος για συστήματα αεράμυνας.
“Από όσο γνωρίζω, το Pantsir-SM θα εγκαταστήσει ένα νέο σταθμό ραντάρ βασισμένο σε μια σταδιακή σειρά κεραιών με ενεργούς εκπομπούς”, δήλωσε στο RIA Novosti ο Viktor Murakhovsky, αρχισυντάκτης του περιοδικού “Fatherland Arsenal”. – Φυσικά, το εύρος θα αυξηθεί σημαντικά, η επιλογή στόχων και η θωράκιση θα βελτιωθούν σε σύγκριση με το Pantsir-S1, το οποίο είναι σε λειτουργία. Εκτός αυτού, ο κύριος του έργου υποσχέθηκε ένα νέο πύραυλο ο οποίος θα έχει διαφορετική ισχύ και θα είναι πιο ανθεκτικός στην υπερφόρτωση.
Παλαιότερα, ελήφθησαν πληροφορίες για έναν πυραύλο που αναπτύσσεται δύο φορές πιο γρήγορα από το τυπικό πυρομαχικό 57E6E του Pantsir-S1 – 3.000 μέτρα ανά δευτερόλεπτο έναντι 1.300. Η εμβέλεια του αντιαεροπορικού θα αυξηθεί στα 40 χιλιόμετρα, η οποία είναι ήδη συγκρίσιμη με τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα μεσαίας εμβέλειας και η ακτίνα ανίχνευσης στόχων θα αυξηθεί από 36 σε 75 χιλιόμετρα.
                            © RIA Novosti / Vladimir Sergeev

 

Το αυτοκινούμενο “Pantsir-S”
To Pantsiri-SM θα έχει δύο εκδόσεις – πυραύλων (24 πυραύλους ανά σύμπλεγμα) και πυραύλων (12 πυραύλους ανά σύμπλεγμα) . Επιπλέον, εξετάζεται η εγκατάσταση μιας δέσμης τεσσάρων μικρών αντιαεροπορικών πυραύλων σε κάθε κυψέλη εκτόξευσης για την καταπολέμηση μικρών στόχων όπως UAVs, πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων και όλμους .
Ως βάση για το Pantsir-SM, επιλέξαμε το πλαίσιο πολλαπλών χρήσεων KAMAZ-53958 Tornado με τύπο τροχού 8×8 και ανυψωτική ικανότητα 25 τόνων. Η ισχύς του κινητήρα 550 ίππων θα επιτρέψει στο αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα να πιάσει ταχύτητες μέχρι και 90 χιλιόμετρα την ώρα. Απόθεμα ισχύος – 1200 χιλιόμετρα. Το χαρακτηριστικό του πλαισίου είναι μια καμπίνα ενοποιημένη με Typhoon-K. Η καμπίνα , πλήρως θωρακισμένη, μπορεί να αντέξει ένα χτύπημα από μια θωρακισμένη σφαίρα διάτρησης με οπλισμό από ένα τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή SVD.
Ένα άλλο σημαντικό σημείο: Ο υπουργός διευκρίνισε ότι το Pantsir SM θα γίνει ένα ενδιάμεσο συγκρότημα είπε ο Murakhovsky. Προφανώς σε αντίθεση με το σημερινό αντιαεροπορικό σύστημα, το Pantsir -SM δεν θα πάει μόνο στα στατεύματα αεράμυνας της αεροπορίας. Είναι γνωστό ότι το σύγκρότημα θα εγκατασταθεί σε πλοία του πολεμικού Ναυτικού σε ορισμένα έργα. Ενώ υπάρχει μια μεγάλη ερώτηση σχετικά με την πρόταση του αντιαεροπορικού να χρησιμοποιηθεί στη στρατιωτική αεροπορική άμυνα. Εξ όσων γνωρίζω, οι Επίγειες Δυνάμεις δεν θεωρούν ότι αυτό το συγκρότημα για υιοθεσία στις δομές άμυνας τους και είναι προσανατολισμένες, όπως το καταλαβαίνω σε ξεχωριστό πυροβολικό και αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα.
Η εμπειρία μάχης 
 
Pantsir-SM αναπτύχθηκε λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία της μάχης Pantsir-S1 στη Συρία, ενώ το 2015, πολλά αντιαεροπορικά μεταφέρθηκαν στην Συριακή αεροπορική βάση Khmeimim για να καλύψουν την ομάδα των ρωσικών στρατευμάτων και οι μαχητικοί τους υπολογισμοί δεν είχαν αποτελέσματα.
RIA Novosti / Dmitry Vinogradov
Αεροπορική βάση Hamim στη Συρία
Στις αρχές Οκτωβρίου του 2017, αναφέρθηκε ότι το Pantsir S1 κατέστρεψε δύο εκτοξευτήρες πυραύλων του MLRS Grad που ξεκίνησαν από τους μαχητές του ISIS *. Δύο μήνες αργότερα, οι τρομοκράτες εκτόξευσαν εκ νέου μια ρουκέτα επί της ρωσικής αεροπορικής βάσης και πάλι τα Pantsir απότρεψαν την επίθεση. Στα τέλη του 2017, ο Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε ότι σε όλους, τα αντιαεροπορικά στην Συρία απέστρεψαν 54 πυραύλους MLRS και 16 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Τα Pantsiri, που είναι μέλη της αεροπορικής άμυνας της Συρίας, συμμετείχαν ενεργά στην απόρριψη της επίθεσης πυραύλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της σε στόλους στην επικράτεια της χώρας στις 14 Απριλίου 2018. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, Οι Αμερικανοί ξεκίνησαν 103 πυραύλους Cruise , τα όπλα της Συρίαςπαρακράτησαν 71 πυραύλους. Το “Pantsiri-S1” έπληξε 23 στόχους από τους 25.
Φέτος, το Pantsiri εισήλθε στη μάχη στις 6 Μαΐου και, μαζί με το σύστημα αεροπορικής άμυνας Tor-M1, κατέρριψε 27 πυραύλους που ξεκίνησαν από μαχητές στο Hmeymim. Σύμφωνα με τον Ρωσικό στρατό, κανένα πυρομαχικό δεν πέτυχε το στόχο του .
Η υψηλή αυτή απόδοση είναι αποτέλεσμα της σχολαστικής επεξεργασίας των λαθών και της τελειοποίησης του αντιαεροπορικού στην κατάσταση επί τόπου. Ο Βίκτορ Μουρακόφσκυ υπενθύμισε ότι στην αρχή της λειτουργίας των ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία υπήρχαν ανεπίσημες φήμες για το ανεπαρκώς ακριβές έργο του Pantsir σε αεροσκάφη και άλλους μικρούς στόχους.
© RIA Novosti πρακτορείο ειδήσεων / Mikhail Mokrushin
Αυτο-προωθούμενο αντι-αντιαεροπορικό και τα όπλα του  “Pantsir-S1”
Αλλά σήμερα, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, οι στρατιωτικοί ισχυρίζονται ότι η αποτελεσματικότητα τουαντιαεροπορικού είναι κοντά στο εκατό τοις εκατό. Προφανώς, το νέο “Pantsiri-SM” πέτυχε σχεδόν την  απόλυτη ακρίβεια.
https://ria.ru
tokoutsavaki

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…