• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

Η τεράστια «γκάφα» με το εθνικό πένθος στην τραγωδία της Πύλου: Η Ελλάδα παραδέχτηκε έμμεσα ότι είχε ευθύνη – Οι Ιταλοί μας «κανονιοβολούν» ως υπαίτιους

3 έτη ago
in ΕΛΛΑΔΑ
0
Η τεράστια «γκάφα» με το εθνικό πένθος στην τραγωδία της Πύλου: Η Ελλάδα παραδέχτηκε έμμεσα ότι είχε ευθύνη – Οι Ιταλοί μας «κανονιοβολούν» ως υπαίτιους
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Οι μεγάλες ευθύνες του ΓΕΕΘΑ στην επιτήρηση του Ιονίου

Η Frontex εξέδωσε ανακοίνωση για το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο στην οποία αναφέρει ότι λόγω της πολύνεκρης τραγωδίας θα πρέπει να τεθούν και τα ανάλογα ερωτήματα στις Ελληνικές Αρχές, ενώ τα ιταλικά ΜΜΕ επιρρίπτουν ευθύνες στην Ελλάδα κυρίως και στην Frontex μαζί.

Η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα διέπραξε από μόνη της μέγιστη «γκάφα» κηρύσσοντας εθνικό πένθος για τρεις ημέρες. Είναι σα να παραδέχεται πως είναι δική της ευθύνη που χάθηκαν τόσες ανθρώπινες ζωές!

Ειδικότερα, ο Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής αρχικά εκφράζει τη θλίψη του για τις τραγικές εξελίξεις με το ναυάγιο, ενώ στη συνέχεια επισημαίνει ότι το αεροσκάφος παρακολούθησης εντόπισε το αλιευτικό στις 12:47 ώρα Ελλάδας, ενημερώνοντας άμεσα τις ελληνικές και τις ιταλικές αρχές.

«Όλες οι ερωτήσεις θα πρέπει να απευθύνονται στο Ελληνικό Κέντρο Συντονισμού Διάσωσης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Frontex.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Frontex

«Είμαστε βαθιά συγκινημένοι από τα τραγικά γεγονότα που εκτυλίσσονται στα ανοιχτά της Ελλάδας. Η επιχείρηση SAR που συντονίζεται από τις ελληνικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το αεροσκάφος παρακολούθησης της Frontex εντόπισε το σκάφος την Τρίτη 13 Ιουνίου στις 09:47 UTC και ενημέρωσε αμέσως τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές αρχές.

Όλες οι ερωτήσεις θα πρέπει να απευθύνονται στο Ελληνικό Κέντρο Συντονισμού Διάσωσης.

Επιπλέον, σε σχέση με άλλη παρατήρηση σκάφους σε κίνδυνο νότια της Κρήτης, ξεκίνησε επιχείρηση SAR και 80 μετανάστες διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στους Καλούς Λιμένες».

Τα ιταλικά ΜΜΕ με την σειρά τους ρίχνουν ευθύνες σε Ελλάδα και Frontex.

Βέβαια, μας κρίνουν οι Ιταλοί οι οποίοι έχουν και αυτοί τις ευθύνες τους σε παρόμοια ατυχήματα στο παρελθόν.

Από την χθεσινή τραγωδία προκύπτει ότι δεν είναι δυνατόν να μην έχει επιλυθεί το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης από εκεί που ξεκινούν όλα, δηλαδή στα παράλια της Αφρικής.

Δηλαδή να εμποδίζονται οι παράνομοι μετανάστες να αποπλέουν από τα παράλια της Αφρικής ή αν τα καταφέρουν άμεσα να τους επιστρέφουν πίσω.

Οι Ιταλοί έχουν  δημιουργήσει ένα αδιαπέραστο «τείχος» κοντά στα παράλια τους και δεν περνάει πλέον τίποτε εκτός ελαχίστων περιπτώσεων.

Αυτός είναι και ο λόγος που το πλοιάριο με τους παράνομους μετανάστες ήρθε προς την ελληνική πλευρά.

Οι Ιταλοί έχουν αναπτύξει ένα πυκνό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης με το οποίο «τσιμπάνε» τα πλοιάρια των παράνομων μεταναστών μακριά από τις ιταλικές ακτές και τους επιστρέφουν πίσω από εκεί που ξεκίνησαν, δηλαδή από την Λιβύη.

Εδώ τίθεται ζήτημα τι κάνει η Ναυτική Διοίκηση του Ιονίου με έδρα στην Πάτρα και φυσικά το ίδιο το ΓΕΕΘΑ.

Ενώ είναι γνωστό ότι το Ιόνιο είναι πρώτης προτεραιότητας πρόβλημα ασφαλείας για την χώρα δεδομένου του γεγονότος ότι τουρκικά υποβρύχια ελεύθερα μετακινούνται από την Αυλώνα στην Αλβανία σε όλο το Ιόνιο και τουρκικές φρεγάτες από την Λιβύη, βόρεια της Λιβύης μέχρι τα όρια του Ιονίου.

Εν τούτοις το ΓΕΕΘΑ δεν είχε πάρει κανένα μέτρο αύξησης της επιτήρησης στο Ιόνιο. Αν το είχε κάνει δε θα συνέβαινε αυτό που συνέβη.

Με το που θα έμπαινε το πλοιάριο στην ελληνική ΑΟΖ θα είχε απομακρυνθεί.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες του ΓΕΕΘΑ. από πριν έπρεπε να είχε φτιάξει ένα άρτιο σύστημα επιτήρησης, καταρχήν για να εντοπίζει τα τούρκικα υποβρύχια στο Ιονίου τα οποία «σουλατσάρουν» πάνω-κάτω.

Στη θάλασσα μεταξύ Ιουνίου και Λιβύης το ίδιο κάνουν και οι τουρκικές φρεγάτες. Έπρεπε να περιπολούσε μόνιμα αεροσκάφος ηλεκτρονικής επιτήρησης  Erieye EMB-145 AEW&C .

Έτσι τώρα εκ του ασφαλούς με εκτενή άρθρα τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρονται στην ασύλληπτη τραγωδία αναλύοντας τις κινήσεις τόσο της Frontex όσο και των ελληνικών αρχών όταν εντόπισαν για πρώτη φορά το «πλωτό νεκροταφείο».

Σχολιάζουν δε τη μη επέμβαση των δύο Αρχών, ενώ έβλεπαν την κατάσταση, αλλά και για τους λόγους που ίσως να «μην ζήτησαν βοήθεια», όπως επικαλέστηκε τόσο το ελληνικό Λιμενικό όσο και η Frontex.

Υπενθυμίζεται πως σε σχετικό δελτίο Τύπου του Λιμενικού, αναφέρεται ότι «αρκετές διαδοχικές τηλεφωνικές κλήσεις από τον θάλαμο επιχειρήσεων προς το πλοίο για να προσφέρουν βοήθεια έλαβαν αρνητική απάντηση».

«Ο χρήστης του δορυφορικού τηλεφώνου που επέβαινε στο σκάφος, ο οποίος μιλούσε αγγλικά, απάντησε ότι το σκάφος δεν κινδυνεύει, δεν επιθυμούν βοήθεια πλην τροφίμων και νερού και ότι επιθυμούν να συνεχίσουν με προορισμό την Ιταλία», αναφέρεται σε ένα σημείο του Δελτίου Τύπου του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος.

Τα δημοσιεύματα σχολιάζουν πως η άρνηση βοήθειας από την πλευρά των παράνομων μεταναστών σχετίζεται με την αλλαγή τακτικής της Ελλάδας στο θέμα του μεταναστευτικού.

Η La Repubblica σε ένα από τα άρθρα της που αφορούν το ναυάγιο κάνει λόγο για ένα «μπαλάκι» ευθυνών ανάμεσα σε Frontex, Αθήνα και Ρώμη, λέγοντας πως πρόκειται για «έργο χιλιοπαιγμένο»: το αεροπλάνο της Frontex εντοπίζει το σκάφος, ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές, όμως όλοι περιμένουν να περάσει το συντομότερο δυνατόν τα ιταλικά σύνορα και να πέσει στην ευθύνη κάποιου άλλου, με τη δικαιολογία πως «κανείς δεν ζήτησε βοήθεια».

Η Corriere «βλέπει» ευθύνες των ελληνικών αρχών, παραθέτοντας την καταγγελία της ΜΚΟ Alarm Phone, η οποία βρισκόταν σε συνεχή συνεννόηση με τους παράνομους μετανάστες που επέβαιναν στη μοιραία βάρκα.

Όπως αναφέρει η ΜΚΟ, είχε προειδοποιήσει πολλές ώρες πριν τις ελληνικές αρχές για την επικίνδυνη κατάσταση του πλοίου, «από τις πρώτες κιόλας ώρες της τραγωδίας, το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα άρχισε να δικαιολογεί την έλλειψη βοήθειας, αιτιολογώντας την πως οι άνθρωποι που αντιμετώπιζαν πρόβλημα δεν ήθελαν να διασωθούν στην Ελλάδα.

Αναρωτιόμαστε: γιατί υπάρχουν άνθρωποι στη θάλασσα που φοβούνται τόσο πολύ να συναντήσουν τις ελληνικές δυνάμεις; Αυτό οφείλεται στις συστηματικές πρακτικές επαναπροώθησης που εφαρμόζουν οι ελληνικές αρχές».

Το ιταλικό πρακτορείο ANSA αναφέρει πως το ναυάγιο αυτό ίσως εξελιχθεί σε μία από τις χειρότερες σφαγές στη Μεσόγειο.

«Γνώριζαν πολύ καλά ότι πρόκειται για ένα υπερπλήρες και ακατάλληλο σκάφος, αλλά δεν ξεκίνησαν επιχείρηση διάσωσης, η Ελληνική Ακτοφυλακή άρχισε να δικαιολογεί τη μη διάσωση, ισχυριζόμενοι ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε κίνδυνο δεν ήθελαν να διασωθούν από την Ελλάδα», ανέφερε ΜΚΟ, με το ιταλικό πρακτορείο να σχολιάζει πως χάθηκαν κρίσιμες ώρες.

pronews.gr

Tags: slide1
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ολοκληρώνουν το ενεργειακό έγκλημα! Ζητούν προσφορές για κατεδάφιση του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου
ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώνουν το ενεργειακό έγκλημα! Ζητούν προσφορές για κατεδάφιση του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

by admin
5 ώρες ago
Φωτιά στο διαδίκτυο με το θάνατο του Προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ. Το άγνωστο παρασκήνιο με τον Γιώργο Δριτσάκο, οι καταγγελίες Καρυστιανού και ο «δάκτυλος»… Καμμένου
Slider

Φωτιά στο διαδίκτυο με το θάνατο του Προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ. Το άγνωστο παρασκήνιο με τον Γιώργο Δριτσάκο, οι καταγγελίες Καρυστιανού και ο «δάκτυλος»… Καμμένου

by admin
5 ώρες ago
Ένας καθημερνός Γολγοθάς
ΕΛΛΑΔΑ

Ένας καθημερνός Γολγοθάς

by admin
18 ώρες ago
«Δεν θα κάνετε τη χώρα Κολομβία»: Η μήνυση Μαρινάκη και η αντεπίθεση Δημητριάδη για τους «μπράβους»
Slider

«Δεν θα κάνετε τη χώρα Κολομβία»: Η μήνυση Μαρινάκη και η αντεπίθεση Δημητριάδη για τους «μπράβους»

by admin
1 ημέρα ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2026

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2026

1 ημέρα ago
Παράκληση μιας μητέρας: Την επόμενη φορά που θα πάτε παραλία, αφήστε τις μπροστά ξαπλώστρες σε γονείς με παιδιά

Παράκληση μιας μητέρας: Την επόμενη φορά που θα πάτε παραλία, αφήστε τις μπροστά ξαπλώστρες σε γονείς με παιδιά

15 ώρες ago
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΡΩΣΙΑ! ΚΟΛΑΣΗ ΒΙΒΛΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΡΩΣΙΑ! ΚΟΛΑΣΗ ΒΙΒΛΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ

4 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Μήνυμα που μου στείλαν … ΤΡΕΞΤΕ ΤΩΡΑ!

    Μήνυμα που μου στείλαν … ΤΡΕΞΤΕ ΤΩΡΑ!

    38 shares
    Share 15 Tweet 10
  • Σχόλιο Σκεπτόμενης Ελληνίδας: Ο Αλέκθηθ, οι πεντάλφες και… η προσευχή στο σατ@νά; Ουπς…

    44 shares
    Share 18 Tweet 11
  • ΕΣΧΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ – ΑΥΤΟΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ

    36 shares
    Share 14 Tweet 9
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (28/5/2026)

    18 shares
    Share 7 Tweet 5
  • Δρ.Κ. Βαρδάκας: εκεί που θα λέμε “άνοιξαν τα Στενά του Ορμούζ” έστω και προσωρινά , την ίδια ώρα γεγονότα θα κλείνουν τα Στενά του Βοσπόρου…

    17 shares
    Share 7 Tweet 4

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr