ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η Τουρκία θα προμηθευθεί βρετανικά EF-2000 Eurofighters Tranche αν οι ΗΠΑ πουν «όχι» για τα F-16

ΔΙΕΘΝΗ. - 20 Ιούν 2022 - 21:47
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

«Οι ΗΠΑ μας ενθάρρυναν να αγοράσουμε F-16»

H τουρκική Αεροπορία θα προχωρήσει στην προμήθεια μαχητικών EF-2000 Eurofighter Tranch 3 από την Βρετανία, ως ενδιάμεση λύση για το μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς που αναπτύσσει σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η αγορά των F-16 από τις ΗΠΑ

Η απόφαση έχει μία λογική, καθώς τουρκικό μαχητικό 5ης γενιάς TF-X θα είναι εφοδιασμένο με μία παραλλαγή του κινητήρα EJ-2000 του τηςRolls Royce.

O Aρχηγός της τουκρικής Αεροπορίας, Στρατηγός Χασάν Κιουτσουκακιούζ,  συζήτησε το θέμα για την αγορά των Eurofighters, σε συνάντηση που είχε με τον Βρετανό ομόλογό του.

«Τα Eurofighter είναι μια πολύ καλή περίπτωση, εάν δεν μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην απόκτηση των αμερικανικών F-16».

Tον Σεπτέμβριο, η Τουρκία έστειλε επιστολή αιτήματος για 40 F-16 και 80 κιτ εκσυγχρονισμού στην κυβέρνηση των ΗΠΑ μετά την απόρριψή της από το πρόγραμμα F-35, πριν από περισσότερα από δύο χρόνια, λόγω της αγοράς του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400.

Αυτός είναι και ο λόγος που διατηρούν ως εναλλακτική λύση την αγορά των Eurofighters μαχητικών από τη Βρετανία.

Τούρκοι αξιωματούχοι πάντως τονίζουν ότι «η Βρετανία προσπαθεί εδώ και καιρό να μας πουλήσει τα Eurofighter».

pronews.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr