ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η Τουρκία “συγγράφει” δικό της “διεθνές δίκαιο” για να “εξαφανίσει” το Καστελόριζο! Τι ανοησίες υποστηρίζουν

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 11 Μαΐ 2019 - 21:07
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Η Τουρκία ξεδιπλώνει την στρατηγική των αμφισβητήσεων της έναντι Ελλάδας και Κύπρου κι επειδή γνωρίζει και η ίδια ότι τα όσα υποστηρίζει είναι ανοησίες, απειλεί.

Οι ανοησίες δεν έχουν τέλος και τη σκυτάλη πήρε ο Γενικός Διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων και Ναυτιλίας του του ΥΠΕΞ της Τουρκίας Τσαγατάι Ερτσιγιές. Χαρακτήρισε «μαξιμαλιστικές» τις θέσεις Αθήνας όσο και Λευκωσίας και διατύπωσε την άποψη ότι η κυριότητα επί νήσων δεν προσδίδει πλήρη δικαιώματα στην οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών!

«Νησιά μπορεί να λάβουν μηδενική ή μειωμένη ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδα εάν η παρουσία τους στρεβλώνει την ισότιμη οροθεσία», υποστηρίζει ο κ. Έρτζιγες στο Twitter, σημειώνοντας δε ότι πρόκειται για «θεμελιώδης αρχή στο διεθνές δίκαιο». Είναι προφανές ότι “φωτογραφίζει” το Καστελόριζο,

Ο Έρτζιγες προειδοποιεί και την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογραμμίζοντας ότι οι διεκδικήσεις στο θαλάσσιο χώρο από μέλη της Ε.Ε. που παραβιάζουν τα νόμιμα δικαιώματα τρίτων χωρών δεν μπορούν να περιγράφονται ως εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.

«Αυτό είναι πράγματι χονδροειδής παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να προστατεύει τα δικά της δικαιώματα και των τουρκοκυπρίων για υφαλοκρηπίδα -ΑΟΖ», καταλήγει.

Πηγή : militaire.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…