ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ … Ο …άλλος Τζέφρι Πάιατ…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ. - 22 Μαΐ 2018 - 12:20
Loading...

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 

Έγκαιρα, πριν έλθει στην Ελλάδα να αναλάβει τα καθήκοντά του ως Πρέσβης των ΗΠΑ ο Τζέφρι Πάιατ, σας είχαμε ενημερώσει πως, έρχεται στην Ελλάδα ένα “μπαρουτοκαπνισμένο” (σ.σ. μας ήλθε από την Ουκρανία) “γεράκι” των ΗΠΑ που ακούει στο “βαθύ” κράτος των ΗΠΑ (Μπους, Κλίντον, Ομπάμα) και όχι στον νόμιμο Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ! 

Μετά τη βίαιη αποπομπή από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ του Ρεξ Τίλερσον από το Στέιτ

Ντιπάρτμεντ, “κόπηκαν” εν πολλοίς τα φτερά του Τζέφρι Πάιατ και είχαμε προβλέψει την αντικατάστασή του στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα! 

Βέβαια, αυτή η αντικατάσταση δεν έγινε, αλλά άλλαξε κατά πολύ “ο λόγος” του Αμερικανού πρέσβη! 

Έτσι, προ λίγων ημερών, μιλώντας σε διάλεξη του Πανεπιστημίου Πειραιά για θέματα ενέργειας, δεν ξέχασε να μας εκδηλώσει την ξαφνική του αγάπη, λέγοντας: 

«Πιστεύω ότι για τις ΗΠΑ, αναλογιζόμενος τις προκλήσεις της στρατηγικής κατεύθυνσης της Τουρκίας, δεν έχουμε σημαντικότερο σύμμαχο από την Ελλάδα»!  

Όπως επίσης ανέφερε, ότι η Ελλάδα είναι καθημερινώς αντιμέτωπη με την προκλητικότητα των Τούρκων, όπως, με τη συνεχιζόμενη ομηρία των δυο στρατιωτικών μας, ή τις προκλητικές “συγκρούσεις” τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο κλπ.   

Αυτές οι δηλώσεις έρχονται ως συνέχεια της αλλαγής πλεύσης των Αμερικανών στην παράδοση των F-35 στην Τουρκία. Που νέο νομοσχέδιο των ΗΠΑ βάζει φρένο σε αυτήν την παράδοση και έχει κάνει “Τούρκο” τον Ρ. Τ. Ερντογάν! 

Αφού, ο Τούρκος Σουλτάνος ευελπιστούσε και καρτερούσε η πρώτη παράδοση F-35 από τις ΗΠΑ να γίνει στις 21 Ιουνίου 2018! Για να εκμεταλλευτεί αυτήν την παράδοση προεκλογικά, αφού ως γνωστόν έχουν προκηρυχτεί εκλογές στην Τουρκία για τις 24 Ιουνίου 2018! 

Σύμφωνα λοιπόν, με την υψηλή μας πληροφόρηση, οι ΗΠΑ θέλουν η πρώτη παράδοση να γίνει το Σεπτέμβριο και θα γίνει, όχι σε τουρκικό έδαφος, αλλά σε δική τους αμερικανική βάση! 

Έτσι, πώς να μην έχει σαλτάρει ο Ρ. Τ. Ερντογάν; 

Από την άλλη μεριά, οι πληροφορίες μας λένε, ότι στην Ελλάδα υπάρχει τριμερής διπλωματική αμερικανική επιτροπή (που ακούει απ΄ ευθείας στον Ντόναλντ Τραμπ) που παρακολουθεί τα “βήματα” του Τζέφρι Πάιατ, αλλά και γενικότερα της ελληνικής κυβερνήσεως!!   

Ο Ευάγγελος Σέκερης μίλησε… η Δικαιοσύνη; 

Συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο των Αθηνών η δίκη για τα “μαύρα” ταμεία της Siemens σε πολιτικά πρόσωπα, τα οποία λαδώνονταν προς εξυπηρέτηση της τσέπης τους,!  

Στη δίκη αυτή, έχουν ειπωθεί φοβερές αλήθειες που όμως εξ όσων φαίνεται δεν συγκίνησαν κανέναν!  

Όπου, ο μάρτυρας Ευάγγελος Σέκερης, εν ενεργεία μεγαλοστέλεχος της Siemens και πρώην μπατζανάκης του Αντώνη Σαμαρά, κατέθεσε με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο, ότι: «Ο Αντώνης Σαμαράς προσπάθησε πάρα πολλές φορές στο παρελθόν είτε μέσω του βουλευτή Πειραιώς Αναστάσιου Νεράντζη, είτε μέσω πληρωμένων καταχωρήσεων και άρθρων σε φιλικές εφημερίδες του να αποδομήσει τον συγγενή του»! 

Ωστόσο, θα πρέπει κάποιος να σταθεί ιδιαίτερα στις βαρύτατες κατηγορίες, αλλά και στους υπαινιγμούς, που άφησε ο Ευάγγελος Σέκερης, αναφέροντας το τι πραγματικά συνέβη στη Siemens το “βρώμικο”1993, στη συμμετοχή του Αντώνη Σαμαρά στην ανατροπή της τότε κυβερνήσεως της ΝΔ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη! 

Έτσι, στις 20 Μαρτίου 2018 ο Πρόεδρος της Έδρας που εκδικάζει την υπόθεση Siemens κάλεσε εκ νέου τον μάρτυρα Ευάγγελο Σέκερη και ο οποίος παρέδωσε ολόκληρο φωτογραφικό άλμπουμ της “βρώμικης” εκείνης περιόδου! Φωτογραφίες που αποδεικνύουν – όπως πληροφορηθήκαμε – όλη την επιχειρηματική και πολιτική διαπλοκή! 

Επίσης, παραδόθηκαν στοιχεία για την εξωχώρια offshore εταιρεία Clap hand, η οποία ήταν ο κύριος μέτοχος της Telepasport που λειτούργησε ως πάροχος του ΟΤΕ!  

Η πληροφόρηση που έχουμε, λέει πως ενδεχομένως να σχετίζονται η Telepasport και η Clap hand, με την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Σημίτη!  

Και ενδεχομένως να έχει γνώση ο Τάσος Μαντέλης (πρώην πρόεδρος του ΟΤΕ και πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών) που η ελληνική δικαιοσύνη φρόντισε να του απονείμει χάρη για την υπόθεση του χρηματισμού του από τη Siemens!  

Τι θα πράξει λοιπόν, η Δικαιοσύνη με τα στοιχεία που έλαβε από τον Ευάγγελο Σέκερη στις 20 Μαρτίου 2018;; 

Η προπαγάνδα περνάει από τη Eurovision…

Πρώτη στο πανηγυράκι της Eurovision βγήκε η συμμετοχή του Ισραήλ με την Netta Barzilai η οποία αμέσως μετά τη νίκη της δήλωσε:   

«Νιώθω τόσο χαρούμενη. Σας ευχαριστώ που επιλέξατε το διαφορετικό, που στηρίξατε τη διαφορετικότητα. Αγαπώ την πατρίδα μου, την επόμενη φορά στην Ιερουσαλήμ»! Γιατί αυτή η αναφορά στην Ιερουσαλήμ;  

Επειδή, την ίδια σχεδόν ημέρα οι ΗΠΑ μετέφεραν επισήμως την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ; Όπου την “υποδέχτηκε” λουτρό αίματος από τα ισραηλινά πυρά; Όταν ηγέτες γειτονικών χωρών θεωρούν ότι αυτή η κίνηση θα προκαλέσει ευρύτερη ανασφάλεια στην περιοχή; 

Δηλαδή, όπως λένε οι κακόγλωσσοι, μήπως αυτή η πρωτιά δεν ήταν τυχαία, για να αναγκαστούν το παράδειγμα των ΗΠΑ να το ακολουθήσουν και άλλες χώρες, μέχρι το επόμενο πανηγυράκι της Eurovision που θα διεξαχθεί στην Ιερουσαλήμ;   

Κατ΄ αυτήν την έννοια, μήπως δεν ήταν τυχαία και η δεύτερη θέση της Eντέλα Φουρεράι που εκπροσωπούσε την Κύπρο; 

Αφού, το Ισραήλ έχει πολλά οικονομικά οφέλη με τη συνεργασία του με την Κύπρο;   

Και αν βιαστείτε να χαρακτηρίσετε τα παραπάνω ως “ακραία σενάρια”, θα σας απαντήσω πως, πρέπει πρώτα να ανατρέξετε και να φρεσκάρετε τη μνήμη σας, στην πρόσφατη επίσκεψη κορυφής μεταξύ Αλβανίας και Ισραήλ που έγινε στο Τελ Αβίβ (σ.σ. όχι στην Ιερουσαλήμ)! Όπου συναντήθηκαν ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου με τον Έντυ Ράμα υπογράφοντας σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας!   

Σηματοδοτούν, όλα τα παραπάνω διεθνείς εξελίξεις; Τις παρακολουθεί η ελληνική διπλωματία και η ελληνική κυβέρνηση; Ή είναι όλοι τους παντελώς απόντες; 

Φοιτητικές εκλογές 2018… 

Στις φοιτητικές εκλογές 2018 επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ.  

Η επιβεβαιωμένη αυτοδυναμία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις εκλογές του 2018 έβγαλε τη θριαμβευτική ανακοίνωση εκ μέρους της φοιτητικής παράταξης που πρόσκειτε στη ΝΔ: «Οι φετινές φοιτητικές εκλογές αποτελούν ορόσημο στην ιστορία της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ. Εκτός από την 32η συνεχόμενη νίκη, η παράταξή μας αναδείχθηκε αυτοδύναμη τόσο στα Πανεπιστήμια, όσο και στα ΤΕΙ»!  

Αντίθετα, παρά την οριακή άνοδο σε σχέση με το περσινό ποσοστό, που εμφανίζει η ΕΑΑΚ (Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση), το BLOCO (Δίκτυο Σχημάτων Ριζοσπαστικής Αριστεράς) που εμφανίστηκε το Δεκέμβριο του 2015, με πολιτική αναφορά στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, κινήθηκε σε πολύ χαμηλά έως ανύπαρκτα ποσοστά, αφού κατέγραψε ποσοστό κάτω από μια ποσοστιαία μονάδα!  

Την ίδια στιγμή, οριακά μειωμένα εμφανίζονται και τα ποσοστά της ΠΑΣΠ (πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ)!  

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ΠΚΣ (Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας) που στηρίζεται από το ΚΚΕ!   

Μετά από αυτά τα αποτελέσματα τα μηνύματα της σπουδάζουσας ελληνικής νεολαίας είναι ηχηρά, λαμβάνοντας υπόψη μας και το 40% της αποχής των νέων από τις εκλογές!! 

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter