ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η “Υπερθέρμανση του Πλανήτη” δεν είναι Παγκόσμια- το Βόρειο Ημισφαίριο Ψύχεται

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. - 21 Μάι 2023 - 21:02
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Προτεινόμενη εικόνα: Weather 2022 | Νέες ανωμαλίες αυξάνονται στην ατμόσφαιρα και τους ωκεανούς, που θα αλλάξουν τα πρότυπα του καιρού καθώς προχωράμε βαθύτερα μέσα στο έτος.

Μετάφραση: Απολλόδωρος

20 Μαΐου 2023 | RHODA WILSON |Διάβαστε το εδώ.

Όταν οι κινδυνολόγοι του κλίματος προωθούν την ατζέντα τους για την «καταστροφική ανθρώπινη κλιματική αλλαγή», αυτό γίνεται, σε μεγάλο βαθμό, με την υπόθεση ότι ο Δυτικός Κόσμος προκαλεί την «παγκόσμια θέρμανση». Οι μεγαλύτερες χώρες της Δύσης βρίσκονται στο βόρειο ημισφαίριο. Ένας χρήστης του Twitter επεσήμανε μια ανωμαλία στις μηνιαίες μεταβολές της θερμοκρασίας που αποδεικνύει ότι η «υπερθέρμανση του πλανήτη» δεν είναι παγκόσμια ούτε το βόρειο ημισφαίριο, άρα και η Δύση, βιώνει «υπερθέρμανση».Όταν οι κινδυνολόγοι του κλίματος προωθούν την ατζέντα τους για την “καταστροφική ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή”, αυτό γίνεται, σε μεγάλο βαθμό, με την υπόθεση ότι ο Δυτικός Κόσμος προκαλεί την “παγκόσμια θέρμανση”. Οι μεγαλύτερες χώρες της Δύσης βρίσκονται στο βόρειο ημισφαίριο. Ένας χρήστης του Twitter επεσήμανε μια ανωμαλία στις μηνιαίες μεταβολές της θερμοκρασίας που αποδεικνύει ότι η “υπερθέρμανση του πλανήτη” δεν είναι παγκόσμια ούτε το βόρειο ημισφαίριο, άρα και η Δύση, βιώνει “υπερθέρμανση”.

Υποστηρίζεται ότι μια σημαντική συνιστώσα της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη, η οποία αναφέρεται στη σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας της γης που προκαλείται από την ανθρωπογενή αύξηση του φαινομένου του θερμοκηπίου, καθώς αυξάνονται οι συγκεντρώσεις των αερίων του θερμοκηπίου κυρίως από την καύση ορυκτών καυσίμων. όπως ο άνθρακας, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.Υποστηρίζεται ότι μια σημαντική συνιστώσα της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη, η οποία αναφέρεται στη σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας της γης που προκαλείται από την ανθρωπογενή αύξηση του φαινομένου του θερμοκηπίου, καθώς αυξάνονται οι συγκεντρώσεις των αερίων του θερμοκηπίου κυρίως από την καύση ορυκτών καυσίμων όπως ο άνθρακας, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Η Δύση – Επανειλημμένα η Δύση – που γενικά θεωρείται ότι αποτελείται που γενικά θεωρείται ότι αποτελείται από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τις ευρωπαϊκές χώρες, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία – έχει κατηγορηθεί για την αύξηση του “φαινομένου του θερμοκηπίου”.από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τις ευρωπαϊκές χώρες, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία – έχει κατηγορηθεί για την αύξηση του “φαινομένου του θερμοκηπίου”.

Το “αποτύπωμα αερίων του θερμοκηπίου” ή “αποτύπωμα άνθρακα” είναι ο τρόπος με τον οποίο Το “αποτύπωμα αερίων του θερμοκηπίου” ή “αποτύπωμα άνθρακα” είναι ο τρόπος με τον οποίο οι κινδυνολόγοι του κλίματος οι κινδυνολόγοι του κλίματοςμετρούν μετρούν “τις εκπομπές αερίων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και συνδέονται με τις ανθρώπινες δραστηριότητες ή κατανάλωση””τις εκπομπές αερίων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και συνδέονται με τις ανθρώπινες δραστηριότητες παραγωγής ή κατανάλωσης” . Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, οι ΗΠΑ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παράγοντας εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στον κόσμο μετά την Κίνα. Όμως για τις εκπομπές της Κίνας φταίνε η Αμερική και η Ευρώπη, σύμφωνα . Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, οι ΗΠΑ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παράγοντας εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στον κόσμο μετά την Κίνα. Όμως για τις εκπομπές της Κίνας φταίνε η Αμερική και η Ευρώπη, σύμφωνα με έκθεση του 2009 της εφημερίδας The Guardian. με έκθεση του 2009 της εφημερίδας The Guardian.«Η πλήρης έκταση της ευθύνης της Δύσης για τις κινεζικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου αποκαλύφθηκε από μια νέα μελέτη», έγραψε ο Guardian. “Η πλήρης έκταση της ευθύνης της Δύσης για τις κινεζικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου αποκαλύφθηκε από μια νέα μελέτη”, έγραψε ο Guardian.

Ο Zacki ανέβασε στο Twitter δύο συγκριτικά γραφήματαΟ Zacki ανέβασε στο Twitter δύο συγκρίσιμα γραφήματα από το Our World in Data (“OWD”) του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, από το Our World in Data (“OWD”) του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, τα οποία δείχνουν τη μεταβολή της θερμοκρασίας από τον μήνα σε μήνα για τα τελευταία δέκα χρόνια. τα οποία δείχνουν τη μεταβολή της θερμοκρασίας από μήνα σε μήνα για τα τελευταία δέκα χρόνια. Το ένα γράφημα ήταν για το βόρειο ημισφαίριο και το άλλο για το νότιο ημισφαίριο. Τα γραφήματα αντιπροσωπεύουν δεδομένα για τη συνδυασμένη μεταβολή της θερμοκρασίας του αέρα στην επιφάνεια της γης και του νερού στην επιφάνεια της θάλασσας, η οποία δίνεται ως απόκλιση από τη μέση τιμή της περιόδου 1951-1980. Τα δεδομένα έχουν ληφθεί από την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος (“NASA”), Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Goddard (“GISS”). Το ένα γράφημα ήταν για το βόρειο ημισφαίριο και το άλλο για το νότιο ημισφαίριο. Τα γραφήματα αντιπροσωπεύουν δεδομένα για τη συνδυασμένη μεταβολή της θερμοκρασίας του αέρα στην επιφάνεια της γης και του νερού στην επιφάνεια της θάλασσας, η οποία δίνεται ως απόκλιση από τη μέση τιμή της περιόδου 1951-1980. Τα δεδομένα έχουν ληφθεί από την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος (“NASA”), Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Goddard (“GISS”).

Η NASA έχει επίσης χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα για να δημιουργήσει Η NASA έχει επίσης χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα για να δημιουργήσει μηνιαίους χάρτες ανωμαλίες της θερμοκρασίαςμηνιαίους χάρτες ανωμαλίας της θερμοκρασίας για να δείξει πόσο θερμότερη ή ψυχρότερη μπορεί να είναι μια περιοχή σε ένα δεδομένο μήνα σε σύγκριση με τον κανόνα για τον ίδιο μήνα στην ίδια περιοχή από το 1951-1980. Είναι να επαναλάβουμε ότι αυτοί οι χάρτες δεν απεικονίζουν την σημαντική θερμοκρασία, αλλά αντίθετα δείχνουν τις ανωμαλίες της θερμοκρασίας, ή πόσο έχει αλλάξει.για να δείξει πόσο θερμότερη ή ψυχρότερη μπορεί να είναι μια περιοχή σε ένα δεδομένο μήνα σε σύγκριση με τον κανόνα για τον ίδιο μήνα στην ίδια περιοχή από το 1951-1980. Είναι σημαντικό να επαναλάβουμε ότι αυτοί οι χάρτες δεν απεικονίζουν την απόλυτη θερμοκρασία, αλλά αντίθετα δείχνουν τις ανωμαλίες της θερμοκρασίας, ή πόσο έχει αλλάξει.

Εδώ και μερικά χρόνια, η NASA δημοσιεύει κινούμενα σχέδια ή βίντεο από το σύνολο δεδομένων GISS που δείχνουν τον εποχιακό κύκλο των ανωμαλιών της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάθε μήνα από το 1880 – δείχνοντας πόσο η παγκόσμια μηνιαία θερμοκρασία ήταν πάνω ή κάτω από την παγκόσμια θερμοκρασία μέσης από το 1980 έως το 2015. Παρακάτω παρουσιάζεται το τελευταίο βίντεο με χρωματική κωδικοποίηση που δημοσίευσε η NASA. Οι κανονικές θερμοκρασίες εμφανίζονται με λευκό χρώμα. Οι υψηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες εμφανίζονται με κόκκινο χρώμα και οι χαμηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες εμφανίζονται με μπλε χρώμα. Οι κανονικές θερμοκρασίες υπολογίζονται για την 30ετή περίοδο βάσης 1951-1980.Εδώ και μερικά χρόνια, η NASA δημοσιεύει κινούμενα σχέδια ή βίντεο από το σύνολο δεδομένων GISS που δείχνουν τον εποχιακό κύκλο των ανωμαλιών της παγκόσμιας θερμοκρασίας για κάθε μήνα από το 1880 – δείχνοντας πόσο η παγκόσμια μηνιαία θερμοκρασία ήταν πάνω ή κάτω από την ετήσια παγκόσμια μέση θερμοκρασία από το 1980 έως το 2015. Παρακάτω παρουσιάζεται το τελευταίο βίντεο με χρωματική κωδικοποίηση που δημοσίευσε η NASA. Οι κανονικές θερμοκρασίες εμφανίζονται με λευκό χρώμα. Οι υψηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες εμφανίζονται με κόκκινο χρώμα και οι χαμηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες εμφανίζονται με μπλε χρώμα. Οι κανονικές θερμοκρασίες υπολογίζονται για την 30ετή περίοδο βάσης 1951-1980.

Το 2020, δύο από τους πιο σεβαστούς και παραγωγικούς φυσικούς της ατμόσφαιρας της Αμερικής, ο ομότιμος καθηγητής του ΜΙΤ Richard Lindzen και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα στο Huntsville John Christy, έγραψαν ένα έγγραφο για να εξηγήσουν πώς λαμβάνεται στην πραγματικότητα το σύνολο δεδομένων της Το 2020, δύο από τους πιο σεβαστούς και παραγωγικούς φυσικούς της ατμόσφαιρας της Αμερικής, ο ομότιμος καθηγητής του ΜΙΤ Richard Lindzen και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα στο Huntsville John Christy, NASA /GISSέγραψαν ένα έγγραφο για να εξηγήσουν πώς λαμβάνεται στην πραγματικότητα το σύνολο δεδομένων της NASA/GISS – που αναφέρεται από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τα μέσα ενημέρωσης ως αρχείο της παγκόσμιας επιφανειακής θερμοκρασίας – και που εντάσσεται στη δημοφιλή αφήγηση που σχετίζεται με τον κλιματικό συναγερμό. Μία από τις πτυχές του αρχείου της NASA που πραγματεύεται το έγγραφο που έχει τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζεται και παρουσιάζεται το αρχείο και γιατί είναι παραπλανητικό. – που αναφέρεται από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τα μέσα ενημέρωσης ως αρχείο της παγκόσμιας επιφανειακής θερμοκρασίας – και πού εντάσσεται στη δημοφιλή αφήγηση που σχετίζεται με τον κλιματικό συναγερμό. Μία από τις πτυχές του αρχείου της NASA που πραγματεύεται το έγγραφο είναι οι επιπτώσεις του τρόπου με τον οποίο κατασκευάζεται και παρουσιάζεται το αρχείο και γιατί είναι παραπλανητικό.

«Προκειμένου να συγκαλύψουν το γεγονός ότι οι παγκόσμιοι μέσοι όροι είναι μικρά κατάλοιπα μεγάλων αριθμών των η ακρίβεια είναι αμφισβητήσιμη, οι συνήθεις παρουσιάσεις σχεδιάζουν τις παγκόσμιες μέσες ανωμαλίες χωρίς τα διάσπαρτα σημεία και διευρύνουν την κλίμακα έτσι ώστε οι αλλαγές να φαίνονται μεγάλες», σημειώνεται “Προκειμένου να συγκαλύψουν το γεγονός ότι οι παγκόσμιοι μέσοι όροι είναι μικρά κατάλοιπα μεγάλων αριθμών των οποίων η ακρίβεια είναι αμφισβητήσιμη, οι συνήθεις παρουσιάσεις σχεδιάζουν τις παγκόσμιες μέσες ανωμαλίες χωρίς τα διάσπαρτα σημεία και διευρύνουν την κλίμακα έτσι ώστε οι αλλαγές να φαίνονται μεγάλες”,στο έγγραφο (σελίδα 9). Αυτό ακριβώς έχει κάνει η OWD. Ανοίξτε τη σελίδα του OWD για το “Global warming: monthly temperature anomaly” σημειώνεται στο έγγραφο (σελίδα 9). Αυτό ακριβώς έχει κάνει η OWD. Αν ανοίξετε τη σελίδα του OWD για το “Global warming: monthly temperature anomaly” θα δείτε ότι το προεπιλεγμένο γράφημα, χωρίς σημεία διασποράς, ξεκινάει από το 1880.θα δείτε ότι το προεπιλεγμένο γράφημα, χωρίς σημεία διασποράς, ξεκινάει από το 1880.

Η σελίδα προορισμού μας World in Data για την παγκόσμια θέρμανση: Η σελίδα προορισμού μας World in Data για την παγκόσμια θέρμανση: μηνιαία ανωμαλία θερμοκρασίαςμηνιαία ανωμαλία θερμοκρασίας

Παρά τα τεχνάσματά τους, η αφήγηση για την παγκόσμια κλιματική αλλαγή αρχίζει να καταρρέει χρησιμοποιώντας τις δικές τους γραφικές παραστάσεις. Παρά τα τεχνάσματά τους, η αφήγηση για την παγκόσμια κλιματική αλλαγή αρχίζει να καταρρέει χρησιμοποιώντας τις δικές τους γραφικές παραστάσεις. Στην προβολή διαφανειών παρακάτω υπάρχουν τρία γραφήματα που προέρχονται από το OWD, αλλά με μειωμένο χρονικό πλαίσιο ώστε να εμφανίζονται μόνο τα δεδομένα των τελευταίων δέκα ετών, από τις 15 Απριλίου 2014 έως τις 15 Απριλίου 2023. Το πρώτο δείχνει την παγκόσμια μηνιαία μεταβολή των θερμοκρασιών, το δεύτερο είναι φιλτραρισμένο μόνο για το νότιο ημισφαίριο και το τρίτο για το βόρειο ημισφαίριο.Στην προβολή διαφανειών παρακάτω υπάρχουν τρία γραφήματα που προέρχονται από το OWD, αλλά με μειωμένο χρονικό πλαίσιο ώστε να εμφανίζονται μόνο τα δεδομένα των τελευταίων δέκα ετών, από τις 15 Απριλίου 2014 έως τις 15 Απριλίου 2023. Το πρώτο δείχνει την παγκόσμια μηνιαία μεταβολή των θερμοκρασιών, το δεύτερο είναι φιλτραρισμένο μόνο για το νότιο ημισφαίριο και το τρίτο για το βόρειο ημισφαίριο.

Ο κόσμος μας στα δεδομένα | Υπερθέρμανση του πλανήτη: μηνιαία ανωμαλία θερμοκρασίας, ανακτήθηκε στις 19 Μαΐου 2023Our World in Data | Global Warming: monthly temperature anomaly, ανακτήθηκε στις 19 May 2023

Ο κόσμος μας στα δεδομένα | Υπερθέρμανση του πλανήτη: μηνιαία ανωμαλία θερμοκρασίας, ανακτήθηκε στις 19 Μαΐου 2023Our World in Data | Global Warming: monthly temperature anomaly, ανακτήθηκε στις 19 May 2023

Ο κόσμος μας στα δεδομένα | Υπερθέρμανση του πλανήτη: μηνιαία ανωμαλία θερμοκρασίας, ανακτήθηκε στις 19 Μαΐου 2023Our World in Data | Global Warming: monthly temperature anomaly, ανακτήθηκε στις 19 May 2023


Αυτό που φαίνεται να δείχνουν αυτά τα γραφήματα είναι ότι το βόρειο ημισφαίριο ψυχεται, ενώ το νότιο ημισφαίριο θερμαίνεται.Αυτό που φαίνεται να δείχνουν αυτά τα γραφήματα είναι ότι το βόρειο ημισφαίριο ψύχεται, ενώ το νότιο ημισφαίριο θερμαίνεται.

Με άλλα λόγια, το ημισφαίριο όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα δυτικά έθνη που διαπράττουν «εγκλήματα εκπομπών» ψυχώνεται.Με άλλα λόγια, το ημισφαίριο όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα δυτικά έθνη που διαπράττουν “εγκλήματα εκπομπών” ψύχεται.

Το γεγονός ότι το βόρειο ημισφαίριο ψύχεται υποστηρίζεται από Το γεγονός ότι το βόρειο ημισφαίριο ψύχεται υποστηρίζεται από τις τελευταίες επιστημονικές μελέτες τις τελευταίες επιστημονικές μελέτες που δείχνουν ότι η θερμοκρασία της Ευρώπης θα μειωθεί ελαφρώς τα επόμενα 15-20 χρόνιαπου δείχνουν ότι η θερμοκρασία της Ευρώπης θα μειωθεί ελαφρώς τα επόμενα 15-20 χρόνια . Αυτή η αλλαγή στο κλίμα της Ευρώπης οφείλεται στην αποδυνάμωση της βορειοατλαντικής ταλάντωσης και στην ψυχή του Βορείου Ατλαντικού. Δεν έχει καμία σχέση με την παύση της λειτουργίας των καουζινών “μείωση των εκπομπών” ή οποιεσδήποτε άλλες ανθρώπινες παρεμβάσεις/αιτίες που μπορούν να ισχυρίζονται οι κινδυνολόγοι του κλίματος. Η ψυχή της Ευρώπης, λένε οι κινδυνολόγοι του κλίματος, θα θέσει την υπερθέρμανση του πλανήτη σε παύση.. Αυτή η αλλαγή στο κλίμα της Ευρώπης οφείλεται στην αποδυνάμωση της βορειοατλαντικής ταλάντωσης και στην ψύξη του Βόρειου Ατλαντικού. Δεν έχει καμία σχέση με την παύση της λειτουργίας των καουζινών “μείωση των εκπομπών” ή οποιεσδήποτε άλλες ανθρώπινες παρεμβάσεις/αιτίες που μπορεί να ισχυρίζονται οι κινδυνολόγοι του κλίματος. Η ψύξη της Ευρώπης, λένε οι κινδυνολόγοι του κλίματος, θα θέσει την υπερθέρμανση του πλανήτη σε παύση.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα δεδομένα τους αισθάνονται τις θερμοκρασίες σε όλα τα ημισφαίρια, ίσως η NASA και η OWD θα πρέπει να έχουν διαδραστικούς τίτλους στις εικόνες και τις γραφές τους που αλλάζουν από “παγκόσμια θέρμανση” σε “παγκόσμια ψυχή” ανάλογα με το πού. στον κόσμο τα δεδομένα. Αυτό είναι, βέβαια, ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης κανενός από αυτούς τους όρους και, αντ’ αυτού, της γενικής φράσης “κλιματική αλλαγή”.Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα δεδομένα τους δείχνουν ασυνεχείς τάσεις θερμοκρασίας σε όλα τα ημισφαίρια, ίσως η NASA και η OWD θα πρέπει να έχουν διαδραστικούς τίτλους στις εικόνες και τα γραφήματά τους που να αλλάζουν από “παγκόσμια θέρμανση” σε “παγκόσμια ψύξη” ανάλογα με το πού στον κόσμο αφορούν τα δεδομένα. Αυτό είναι, βέβαια, ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης κανενός από αυτούς τους όρους και, αντ’ αυτού, της γενικής φράσης “κλιματική αλλαγή”.


***Δικτυογραφία:

Η «θέρμανση του πλανήτη» δεν είναι παγκόσμια. το βόρειο ημισφαίριο ψύχεται – The Expose“Global warming” is not global; the northern hemisphere is cooling – The Expose

https://expose-news.com/2023/05/20/global-warming-is-not-global-north-hemisphere-is-cooling/https://expose-news.com/2023/05/20/global-warming-is-not-global-north-hemisphere-is-cooling/

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr