ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η NASA ανακάλυψε μεγάλες ποσότητες νερού στην ατμόσφαιρα μακρινού εξωπλανήτη

ΔΙΑΣΤΗΜΑ. - 4 Μαρ 2018 - 8:00
Loading...

Επιστήμονες της NASA χρησιμοποίησαν τα τηλεσκόπια Hubble και Spitzer για να μελετήσουν την ατμόσφαιρα ενός εξωπλανήτη στο μέγεθος του Κρόνου, περίπου 700 έτη φωτός μακριά. Αυτό που ανακάλυψαν, ήταν πως η ατμόσφαιρα του WASP-39b, διαθέτει μεγάλες ποσότητες νερού.

Ο WASP-39b βρίσκεται στον αστερισμό της Παρθένου και βρίσκεται 20 φορές πιο κοντά στο μητρικό του άστρο (WASP-39), απ ότι η Γη στον ήλιο. Σε αντίθεση με το πλανήτη μας, ο WASP-39b δεν περιφέρεται γύρω από τον εαυτό του και η μια πλευρά του, αντικρίζει μόνιμα το άστρο του, γεγονός που σημαίνει πως «ψήνεται» στους 776 βαθμούς Κελσίου..

Το γεγονός πως η ατμόσφαιρά του διαθέτει τόσο πολύ νερό, σημαίνει πως σχηματίστηκε διαφορετικά απ ότι ο πλανήτης Κρόνος. Η NASA πιστευει ότι σχηματίστηκε σε μακρινή απόσταση από το άστρο του, με τεράστιες ποσότητες πάγου και καθώς «μετανάστευσε» κοντά του, ο πάγος εξατμίστηκε και δημιούργησε νερό σε μορφή ατμού.

Η NASA θεωρεί την ανακάλυψη σημαντική διότι πρόκειται για έναν ξεχωριστό εξωπλανήτη που θα προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για το πως σχηματίζονται τόσο ξεχωριστοί «εξωγήινοι» κόσμοι.

ptisidiastima

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter