ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η NASA αποκάλυψε πότε θα χτυπήσει τη Γη αστεροειδής ίσος με την Πυραμίδα στην Γκίζα

ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΚΛΟΙΟΣ. - 17 Νοέ 2019 - 10:15

Την 6η Μαΐου 2022, ο αστεροειδής JF1 φέρεται πιθανό να συγκρουστεί με τη Γη, σύμφωνα με εκτίμηση της NASA και, μάλιστα, με δύναμη 15 φορές περισσότερη σε σύγκριση με την ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα.

Ένας αστεροειδής σε μέγεθος ποδοσφαιρικού γηπέδου συγκρούεται με τη Γη κάθε 2.000 χρόνια, σύμφωνα με τη NASA και ένας τέτοιος μπορεί να χτυπήσει σύντομα τον πλανήτη μας.

Ειδικότερα, ένας γιγαντιαίος αστεροειδής που είναι γνωστός ως JF1 και δεν είναι πολύ μακριά από τον πλανήτη μας, αν συνεχίσει την τροχιά του, τότε θα συγκρουστεί με τη Γη στις 6 Μαΐου 2022.

Μάλιστα, το ουράνιο σώμα έχει μήκος 128 μέτρων και έχει μέγεθος ίσο με την Πυραμίδα στην Γκίζα της Αιγύπτου. Δυνητικά ενδεχόμενη σύγκρουση μπορεί να προκαλέσει καταστροφικές συνέπειες, εξαφανίζοντας μια ολόκληρη πόλη σε λίγα δευτερόλεπτα και προκαλώντας εκατομμύρια θανάτους.

Ο αστεροειδής JF1 πιστεύεται ότι θα χτυπήσει τη Γη με δύναμη 230 κιλοτόνων TNT, δηλαδή 15 φορές περισσότερο σε σύγκριση με την ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα.

Σύμφωνα με τη NASA, η πιθανότητα ενός αστεροειδούς να χτυπήσει τη Γη κατά την εκτιμώμενη ημερομηνία, εξακολουθεί να είναι αρκετά χαμηλή, δηλαδή μόλις 0,026, αλλά το γιγαντιαίο του μέγεθος και ο πιθανός αντίκτυπος από τη σύγκρουση παρακολουθείται στενά από το σύστημα παρακολούθησης της NASA, Sentry.

sputniknews.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr