ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η NASA Εντόπισε Ένα Εξωτερικό «Τείχος» στα Όρια του Ηλιακού μας Συστήματος (video)

ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΚΛΟΙΟΣ. - 13 Οκτ 2018 - 15:45
Loading...

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Εντόπισαν ένα γιγαντιαίο «τείχος» στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος και οι επιστήμονες της NASA πιστεύουν πως το διαστημικό σκάφος New Horizons που έχει φτάσεις έως εκεί, είναι σε θέση να το «δει».

Σύμφωνα με το livescience.com, πρόκειται ουσιαστικά για ένα «τείχος υδρογόνου» που βρίσκεται στο εξωτερικό όριο του ηλιακού μας συστήματος, εκεί όπου φτάνουν και αποδυναμώνονται οι πνοές του ηλιακού ανέμου και δεν μπορούν να σπρώξουν πιο πέρα μάζα διαστρικής ύλης που βρίσκεται εκεί ;ejv, αλλά ούτε και αυτή μπορεί να πιέσει προς τα μέσα, δηλαδή στο εσωτερικό του ηλιακού μας συστήματος.Εκεί ακριβώς, εντοπίζεται μια ορατή οριακή μορφή. Από τη μια πλευρά είναι τα τελευταία απομεινάρια του ηλιακού ανέμου και από την άλλη, προς την εξωτερική μεριά του ηλιακού συστήματος, η διαστρική ύλη, η οποία φαίνεται να περιλαμβάνει μεγάλα ποσά υδρογόνου. Έτσι έχουμε ένα «τείχος υδρογόνου».

Τώρα οι ερευνητές της NASA είναι αρκετά σίγουροι ότι το New Horizons, ο δειγματοληπτικός παράγοντας που προσπέρασε τον Πλούτωνα το 2015, είναι σε θέση να «δει» αυτό το όριο, το σύνορο, ή αλλιώς «τείχος υδρογόνου».

Η συνέχεια στο https://www.diadrastika.com/2018/10/nasa-entopise-ena-terastio-teichos-sta-oria-toy-iliakoy-mas-systimatos.html#

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter