ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η NASA προειδοποιεί: Δύο αστεροειδείς πλησιάζουν τη Γη αυτό το Σαββατοκύριακο

ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΚΛΟΙΟΣ. - 14 Σεπ 2019 - 7:49

Δύο μεγάλα κομμάτια διαστημικών βράχων θα περάσουν πολύ κοντά από τη Γη αυτό το Σαββατοκύριακο. Τι ανακοίνωσε η NASA για το θέμα, πριν από λίγες ημέρες.

Δύο τεράστιοι αστεροειδείς θα περάσουν πολύ κοντά από τη Γη αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως ανακοίνωσε η NASA νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Η αρχή της προσέγγισής του με τον πλανήτη μας, έγινε το βράδυ της Παρασκευής .

Οι δύο αστεροειδείς, που ονομάζονται 2010 C01 και 2000 QW7, έχουν καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων της NASA εδώ και δύο δεκαετίες στο πλαίσιο του Προγράμματος Παρακολούθησης Παραμέτρων Ολικής Γης.

«Αυτοί οι αστεροειδείς παρατηρούνται προσεκτικά- ένας από το 2000 και ο άλλος από το 2010 – και οι τροχιές τους είναι πολύ γνωστές», δήλωσε ο Λίντει Τζόνσον, αξιωματικός της πλανητικής άμυνας και του εκτελεστικού προγράμματος για το Γραφείο Συντονισμού Πλανητικής Άμυνας που εδρεύει στα κεντρικά της NASA στην Ουάσιγκτον .

Οι δύο εκτιμάται ότι είναι 120-260 μέτρα και 290-650 μέτρα σε μέγεθος, αντίστοιχα, αλλά ευτυχώς δεν αποτελούν κίνδυνο για σύγκρουση, λένε οι αστρονόμοι.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Παρακολούθησης Αντικειμένων Γης, οι αστρονόμοι της NASA κρατούν καρτέλες σε λεγόμενα αντικείμενα κοντά στη Γη, τα οποία περιλαμβάνουν οποιοδήποτε ουράνιο σώμα που περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο και πετά μέσα σε 30 εκατομμύρια μίλια από την τροχιά της Γης.

Ο πρώτος αστεροειδής, το 2010 C01, θα κάνει την πλησιέστερη προσέγγισή του στις 11:42 μ.μ. EDT στις 13 Σεπτεμβρίου, και η δεύτερη, το 2000 QW7, θα περάσει από τη Γη στις 7:54 μ.μ. EDT στις 14 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τη NASA. Κατά τη διάρκεια της διέλευσής τους, θα είναι περίπου 14 σεληνιακές αποστάσεις από τη Γη, ή περίπου 3,5 εκατομμύρια μίλια μακριά.

“Και οι δύο αστεροειδείς περνούν σε περίπου 14 σεληνιακές αποστάσεις από τη Γη, ή περίπου 3,5 εκατομμύρια μίλια μακριά, αλλά μικρές αστεροειδείς περνούν από τη Γη αυτό το στενό όλη την ώρα”, είπε ο Τζόνσον.

sputniknews.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr