ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η Roscosmos εντόπισε δύο αστεροειδείς επικίνδυνα κοντά στην Γη

ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΚΛΟΙΟΣ. - 23 Νοέ 2019 - 13:00

Αστεροειδή παρόμοιο σε μέγεθος με τον μετεωρίτη που κατέπεσε στο Τσελιαμπίνσκ (κοντά στην οροσειρά των Ουραλίων στις 15 Φεβρουαρίου 2013 εντόπισε την Παρασκευή η Roscosmos.

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos δήλωσε την Παρασκευή ότι το σύστημα παρακολούθησης της είχε εντοπίσει δύο αστεροειδείς σε επικίνδυνα κοντινή απόσταση με την Γη τους τρεις τελευταίους μήνες.

«Στις 6 Νοεμβρίου 2019, κατά την τακτική παρακολούθηση της γεωστατικής τροχιάς, ανακαλύφθηκε ένας μέχρι πρότινος άγνωστος μικρός αστεροειδής. Αυτός ο αστεροειδής είναι ο δεύτερος που έχει εντοπίσει το αυτοματοποιημένο σύστημα επικίνδυνων καταστάσεων στον κοντινό διάστημα στην διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών», ανέφερε χαρακτηριστικά η δήλωση της Roscosmos.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, ο αστεροειδής κινείται στην ηλιοκεντρική τροχιά με τροχιακή περίοδο 2,89 ετών. Η μικρότερη απόσταση μεταξύ του ουράνιου σώματος και του κέντρου της Γης ήταν 139.410 χιλιόμετρα.

«Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο ανακαλυφθείς αστεροειδής έχει μήκος 10-15 μέτρα, άρα ίσος σε μέγεθος με τον μετεωρίτη που κατέπεσε στο Τσελιαμπίνσκ (κοντά στην οροσειρά των Ουραλίων στις 15 Φεβρουαρίου 2013)», πρόσθεσε η δήλωση.

Ο άλλος αστεροειδής εντοπίστηκε στις 28 Ιουλίου σε απόσταση 187.791 χιλιομέτρων από τη Γη.

sputniknews.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr