ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η Roscosmos εντόπισε δύο αστεροειδείς επικίνδυνα κοντά στην Γη

ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΚΛΟΙΟΣ. - 23 Νοέ 2019 - 13:00
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Αστεροειδή παρόμοιο σε μέγεθος με τον μετεωρίτη που κατέπεσε στο Τσελιαμπίνσκ (κοντά στην οροσειρά των Ουραλίων στις 15 Φεβρουαρίου 2013 εντόπισε την Παρασκευή η Roscosmos.

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos δήλωσε την Παρασκευή ότι το σύστημα παρακολούθησης της είχε εντοπίσει δύο αστεροειδείς σε επικίνδυνα κοντινή απόσταση με την Γη τους τρεις τελευταίους μήνες.

«Στις 6 Νοεμβρίου 2019, κατά την τακτική παρακολούθηση της γεωστατικής τροχιάς, ανακαλύφθηκε ένας μέχρι πρότινος άγνωστος μικρός αστεροειδής. Αυτός ο αστεροειδής είναι ο δεύτερος που έχει εντοπίσει το αυτοματοποιημένο σύστημα επικίνδυνων καταστάσεων στον κοντινό διάστημα στην διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών», ανέφερε χαρακτηριστικά η δήλωση της Roscosmos.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, ο αστεροειδής κινείται στην ηλιοκεντρική τροχιά με τροχιακή περίοδο 2,89 ετών. Η μικρότερη απόσταση μεταξύ του ουράνιου σώματος και του κέντρου της Γης ήταν 139.410 χιλιόμετρα.

«Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο ανακαλυφθείς αστεροειδής έχει μήκος 10-15 μέτρα, άρα ίσος σε μέγεθος με τον μετεωρίτη που κατέπεσε στο Τσελιαμπίνσκ (κοντά στην οροσειρά των Ουραλίων στις 15 Φεβρουαρίου 2013)», πρόσθεσε η δήλωση.

Ο άλλος αστεροειδής εντοπίστηκε στις 28 Ιουλίου σε απόσταση 187.791 χιλιομέτρων από τη Γη.

sputniknews.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr